Zakrzewianka 28.01.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Amtla my mamy okno w garażu, ale zamurowane luksferami. Żałuję, ponieważ w projekcie były dwa okna - my zmieniliśmy na jedno i teraz jest ciemno. Poza tym, gdybym teraz miała decydować, to zrobiłabym w garażu jedno duże okno zabudowane luksferami, ale takie wyżej, żeby było trudno dostępne. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 28.01.2009 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 my mamy okno w garażu, ale zamurowane luksferami. Właśnie byłam u Ciebie na spacerze....i sobie obejrzałam. U mnie luksfery nie wchodziły nigdy w grę bo to prawie ściana frontowa, ale Twoją opinię też wezmę pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 28.01.2009 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 A to ów winowajca: http://img144.imageshack.us/img144/5338/zdjcia143rq5.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 28.01.2009 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Amtla zostaw okno. Tomko, a te Wasze okienka jakie są duże, bo obejrzałam i tak bardzo podobne do mojego otworu się wydaje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 28.01.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 amtlo z naszych przebojów okiennych wynika iż prowadnicę są na wysokości nadproża nad bramą garażową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 28.01.2009 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 z naszych przebojów okiennych /quote] efilciu, czy ja o czymś nie wiem ?? Jakie przeboje ? A ja, jak się przyglądam tym prowadnicom na fotkach forumowiczów i w katalogach, to widzę, że są montowane do ścian bocznych garażu i idą po łuku do sufitu. I właśnie podejrzewam, że ten łuk będzie zachodził w światło okna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 28.01.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 okna były posadowione wg rzutu inaczej a wg przekroju inaczej. pan wybrał jedną opcję. a tu zonk - prowadnice wyszły idelanie na środku okna choć na to była mała szansa bo one 40 cm wysokości mają no i musieliśmy wykuwać ściane i dokładać bloczki pod nadprożem. na szczęście wszystko się dobrze skończyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 28.01.2009 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Czyli przerabialiście to (prawie), czego ja się obawiam teraz. Zobaczę co mój Pan pomiarowy jutro powie w tej kwestii.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 28.01.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 No Amtla, to i ja dołoże swój głos... mam aż trzy okna w garażu o wymiarach 150 na 130. wszystkie Fixy z jednej strony a tylko jedno z drugiej strony budynku normalne otwierane. W garażu jest przez to jasno i .....wesoło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 28.01.2009 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Hejka wasiek, ja nigdy o Twoim garażu nie myślę garaz - to pikna chałupka Masz hektary, to możesz tak poszaleć Na moich włościach trzeba było to upchnąć razem z budynkiem (warunki zabudowy). Dlatego o takich oknach jak u Ciebie nawet nigdy nie pomyślałam Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 28.01.2009 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 No dobra..... ja tylko chciałam się odezwać..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 29.01.2009 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 29.01.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Amtla z tym spacerem... To wirtualnie, czy w realu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 29.01.2009 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Już uspokajam: wirtualnie, wirtualnie ....dlatego tak się te dzienniki przydają, jak człowiek ma problemy to pochodzi i poogląda Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 29.01.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 aaa zapomniałam dodać - moje 'okna' to też fixy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 29.01.2009 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Widzę że jednak zwolennicy okien w garażu przeważają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 29.01.2009 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 I jeszcze jedno ważne pytanie: o ile centymetrów podniósł się u Was poziom od chudziaka do posadzki na gotowo, czyli po położeniu styropianu, ogrzewania podłogowego, wylewki i np. płytek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 29.01.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Amtla, u nas założyliśmy az 18 cm czyli 10 cm styro i 8 wylewka w której zatopione zostały rurki od ogrzewania. To na dole a na górze dalismy 5cm styro i 7 cm wylewki....jest oki i to najwazniejsze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 30.01.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Ja to się tak dawno budowałem że nie pamietam Wiem że styro mam 8cm w dwóch warstwach (5 i 3 cm) a ile betonu to nie pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 30.01.2009 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 wasiek, Rom, dziękuję. Właśnie cały problem z tą wylewką i rurkami. Bo styropian to dobiorę wg uznania. Pierwotnie miałam policzone na wszystko 10 cm - ale to przecież za mało. Przez to zrobił się problem z oknem kuchennym muszę zmniejszyć wysokość...Całe szczęście, że to jedyne okno na tej elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts