Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do DZIENNIKA Amtli

Amtla

Recommended Posts

A czyj to pokoik się robi?

Starszy syn ma nadzieję, że jego :roll: Ja też mam nadzieję, że będzie mógł jak najdalej uciec przed Młodym....ale jak to będzie? Kiedy my się wykończymy ? Dzisiaj jakiś czarny dzień mnie naszedł....same g_ie myśli :oops: Jakaś panika...Teraz mi już przeszło - w końcu mamy przecież gdzie mieszkać :D

• Odpowiedzi 5,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A czyj to pokoik się robi?

Starszy syn ma nadzieję, że jego :roll: Ja też mam nadzieję, że będzie mógł jak najdalej uciec przed Młodym....ale jak to będzie? Kiedy my się wykończymy ? Dzisiaj jakiś czarny dzień mnie naszedł....same g_ie myśli :oops: Jakaś panika...Teraz mi już przeszło - w końcu mamy przecież gdzie mieszkać :D

Amtluś to normalne(te czarne myśli :roll: -mnie one nadal od czasu do czasu prześladują).

Tylko u nas to...my już nie mamy gdzie mieszkać :-? -ostał nam się jeno domek :wink: .

Och te dzieci...nigdy im nie dogodzi :roll:

-ostał nam się jeno domek :wink: .

I to jaki :lol:

Z racji tego wyjazdu nie posyłam już Młodego do przedszkola, bo tam wszystkie dzieci teraz razem...zabezpieczam wszystkich jak mogę....Starszego na paintball (chyba tak się pisze) nie puściłam i wojna w domciu gotowa :( Ale jak dostanie kulką woko to może być nieszczęście...ale przetłumacz to takiemu :evil:

Troski na bok, pączusie przyniosłam dla osłody :D

http://media8.mojageneracja.pl/oiityqyopp/mediumk9mlas55490b8e54c7fa709143.jpg

http://media5.mojageneracja.pl/oiuyqqeyqu/mediumkfa9vx56499c8f8dcfe6288968.jpg

http://7.static.mojageneracja.pl/img/pl/emoticons/mniam.gifhttp://7.static.mojageneracja.pl/img/pl/emoticons/mniam.gifhttp://7.static.mojageneracja.pl/img/pl/emoticons/mniam.gif

Wasiek,

planu nijakiego jeszcze nie mam, bo ja dopiero jak wejdę do wymurowanej łazienki i wymierzę - to będę myślała i planowała....

W oryginalnych planach tego poddasza w tym miejscu był pokój - też ze słupem :roll: a ja zrobiłam łazienkę górną nad dolną - bo to chyba logiczne?

Tak sobie patrzę i myślę, że ten słupek dobrze by ginął koło ścianki prysznica, ale sie obaczy...

Amtla, ja nie doradzę, zawsze mam z tym problem żeby jakąś nie trafioną radą nie skrzywdzić.

Ale moje odczucia co do ścian działowych z karton gipsu są takie jak Twoje.

Ja mam tylko jedną tą półokrągłą na dole i obchodzić się trzeba z nią jak z jajkiem, byle uderzenie, już dziura.

Murowane to zupełnie co innego.

A co ostatecznie wyszło z wymiarem ścianki kolankowej?

Zostanie te 100 bez posadzki?

żeby jakąś nie trafioną radą nie skrzywdzić.

A co ostatecznie wyszło z wymiarem ścianki kolankowej?

Zostanie te 100 bez posadzki?

tolu,

myślę że nie można robić sobie takich zarzutów. Przecież osoba radząca nie nakazuje robić niczego, a jedynie wyraża swoją opinię :D

Każdy z nas jest dorosły i jak to się mówi, ma rozum na swój użytek :roll:

Dlatego ja, bardzo chętnie przyjmę wszelkie rady a także krytykę 8) I rozważę je w swoim rozumku.... :wink:

Co do ścianki kolankowej, to już na etapie więźby została podniesiona o brakujace 10 cm - bo inaczej nic by nie pasowało.

pozdr i zapraszam

A same ściany zostawiłaś tak jak w projekcie, czy przesunełaś?

Przesunęłam ściany i wyszło zasadniczo tak, że znajdują się na ścianach nośnych parteru. Na górze zamiast 2 pokojów, łazienki i korytarza mam 1 pokój, łazienkę i strych.

Pozdr

A same ściany zostawiłaś tak jak w projekcie, czy przesunełaś?

Przesunęłam ściany i wyszło zasadniczo tak, że znajdują się na ścianach nośnych parteru. Na górze zamiast 2 pokojów, łazienki i korytarza mam 1 pokój, łazienkę i strych.

Pozdr

Wynikało to ze zmiany koncepcji czy jakiś poważniejszych problemów?

Pozdrawiam

Wynikało to ze zmiany koncepcji czy jakiś poważniejszych problemów?

Tak, to tylko koncepcja - nie wiem czy zmieniona czy stara. Wiedziałam zawsze, że poddasze nie będzie takie jak w projekcie. I jakoś tak ściany z k-g mi nie pasowały. Ale to tylko kwestia osobistych preferencji...