majki 19.04.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Ekhm ... Coś mnie ominęło ... Jaki producent bramy garażowej i czy są to tzw. szerokie przetłoczenia lub "bez przetłoczeń" ? pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 19.04.2009 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 majki,Wszystko na temat bramy: BRAMA: Firmy NOVOFERM - ISO 45 ocieplona z napędem elektrycznymKOLOR: na zewnątrz kolor RAL 8011, wewnątrz szaro-biały RAL 9002IZOLACJA: pianka poliuretanowa (współczynnik segmentu U=0,51 W/m2K)Grubość segmentu 45 mm. Profilowanie segmentów zabezpieczające przed zakleszczeniem.POWIERZCHNIA ZEWNĘTRZNA: woodgrainSPRĘŻYNY: wał sprężynowy z ocynkowanymi sprężynami skrętnymi ze względów konstrukcyjnychmontowany z tyłu z zabezpieczeniami przeciw pęknięciom.ZAMYKANIE: Zamek umieszczony po prawej stronie (patrząc od wewnątrz)z wkładką patentową,czarna klamka z tworzywa sztucznego. Ryglowanie obustronne.NAPĘD ELEKTRYCZNY: Novomatic 553-Głowica 800 N, radioodbiornik UHF 43 MHZ- w cenie napędu 2 piloty 2-kanałowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 19.04.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Amtla - wielkie dzięki pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 20.04.2009 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Piękne tulipany Amtluś . Muszę poszukać takich jak Twoje i posadzić jedne obok drugich. Fajny byłby efekt, taki "na odwrót" . A parapety mam zwyczajne, blaszane. Wtedy chciałam tanio, żeby mieć więcej pieniędzy na wykańczanie wewnątrz, ale dzisiaj pewnie bym zrobiła z granitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 20.04.2009 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Dzięki Sonisiu Dzisiaj kolejny dzień z parapetami, u kamieniarza nawet byłam takiego poleconego. Ale nie wiem, czy coś z tego będzie. Wszystkie blaszki obejrzałam, aluminki, część ceramiki....i już mam dosyć A to dopiero początek wyborów...I ja tak mam ze wszystkim [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 20.04.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 poradzisz sobie, poradzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 21.04.2009 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Jesli moge doradzic coś w kwestii parapetów zew. ,. to jak Cie stać , kup zaraz lepsze nie blaszane . Moi wileu znajomych tak zrobiło ze wzggledu na oszczedności , a pózniej żałowali i wymieniali na ceramike lub koglomerat . Wtedy sie ładnie prezentuja z ogółem ścian domu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 21.04.2009 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 poradzisz sobie, poradzisz niooooooooooooo pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 21.04.2009 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 to jak Cie stać , kup zaraz lepsze nie blaszane . Moi wileu znajomych tak zrobiło ze wzggledu na oszczedności , a pózniej żałowali Nie wiem, czy na tym etapie mnie stać czy nie ale jak obejrzałam te wszystkie blaszki obok innych, to tylko mogę potwierdzić to co napisałaś powyżej... Teraz zbijam ceny tych innych, ale na czym stanie? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 21.04.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Kochana u mnie tez krucho z kasą , np. dzisiaj poszłam zamówić kuchnie i co ?Zamiast kuchni kupiłam sobie na pocieszenie komplet do kawy . Jak mi facet mówi, że ta kuchnia bedzie kosztowac ponad 20 tys. to ja myslę, co tutaj robie , trzeba iść szukać cos tańszego i poszłam do innego i chyba wybrałam , tylko czy będą mi sie podobać na pewno , czy nie będę żałowała kiedyś. Zobaczymy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 21.04.2009 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 i chyba wybrałam , tylko czy będą mi sie podobać na pewno , czy nie będę żałowała kiedyś. O matko- córko Te dylematy wyboru i ceny... Dlaczego to co mi się podoba, to zawsze z górnej półki - nawet jak cen nie widzę A jaką kuchnię chciałaś ? A co wybrałaś? Może dobry kompromis Ci się trafił Aha, a komplet kawowy zawsze się przyda pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 22.04.2009 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Długo sie zastanawiałam nad kuchnią ,czy nowoczesna czy klasyczna . Jednak chyba bedzie klasyczna , ostatecznie w sobotę mam dokonać wyboru, jak przyjdą na pomiar. Miała byc na pewno wanilia i wyobraź sobie ,że nie bedzie. Pochwaliłam sie znajomej,że taki kolor i ona zdążyła już zrobić własnie w kolorze wanilii .Mamy tych samych znajomych i trochę mi teraz jest głupio ,żeby obie miałyśmy takie same kuchnie . Więc bedzie chyba kolor orzech, cos od venge ,z dodatkami jasnymi.Trudno , na przyszłość nie warto nic wcześniej mówić.To tyle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 22.04.2009 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Pochwaliłam sie znajomej,że taki kolor i ona zdążyła już zrobić własnie w kolorze wanilii Mamy tych samych znajomych i trochę mi teraz jest głupio ,żeby obie miałyśmy takie same kuchnie . Ja bym się specjalnie znajomą i znajomymi nie przejmowała Jeśli uważasz, że to kuchnia Twoich marzeń i będziesz się w niej cudownie czuła to zrób też WANILIOWĄ. W końcu to Ty będziesz tam żyć.... Więc bedzie chyba kolor orzech, cos od venge ,z dodatkami jasnymi. Orzech też ładny, ale podejrzewam, że wtedy musisz całkowicie zmienić styl kuchni w stosunku do wanilii....Ale pewnie się już z tym przespałaś i przemyślałaś....więc nie będę mieszała pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 23.04.2009 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Cześć Amtla, czemu Cię jeszcze na liście zlotu nie ma? Co?! Tu linka i lecę dalej krzyczeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 24.04.2009 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 A to dopiero początek wyborów...I ja tak mam ze wszystkim [/b] Ja też tak miałam, macanie po dziesięć razy tego samego, ale jak pisze Ania - dasz radę, bo dzielna kobitka z Ciebie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 24.04.2009 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 dzielna kobitka z Ciebie . Dziękuję za komplenta Soniko, a skąd Ty to wiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 24.04.2009 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Cześć Amtla, czemu Cię jeszcze na liście zlotu nie ma? Co?! Tu linka i lecę dalej krzyczeć Kochana, bo ja kobieta budująca i pracująca jestem (jak wszyscy zresztą) Ale jak będzie konkretny termin to dopiero mogę się określać. Na pewno mnie przyjmiecie, chociaż na liście mnie nie będzie - prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 24.04.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Jak fajnie wyglada dom otynkowany . U mnie dopiero bedzie chyba w wrzesniu.Jeszcze dam mu czas do wyschniecia.Ja bym tez chciała spotkać sie z innymi forumowiczami muratora, ale przykro czas mnie goni bardzo.... . W pracy nawał , w domu też i nie moge sobie pozwolić teraz na wyjazdy. pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 24.04.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 SŁUCHAJCIE, SŁUCHAJCIE!!! Zlot 27 czerwca 2009 roku w Wiosce Budowlanej w URZUCIE Jeszcze jest ankieta, głosujcie proszę - link w stopce Wszyscy zaproszeni, proszę się wpisywać na listę Praca, budowa itd... czasem trzeba odpocząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 25.04.2009 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 czasem trzeba odpocząć święte słowa OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts