Amtla 06.05.2009 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Tak więc Amtluś-głowa do góry, to wszystko jest "normalnie" Tak sem myslem tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 06.05.2009 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 prac znalezlismy duuuuuuzo puszek po piwie na budowie . A to już chyba standard Chociaż i ja potrafiłam moim murarzom piwka kupić - ale na fajrant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 06.05.2009 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Amtluś, ale się rozpisałam sorki Aniu, rozpisuj się, rozpisuj na takie tematy zawsze. A jak jeszcze takie śliczności pokazałaś, to nie wiem w czym problem pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 06.05.2009 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 To moja wina , że pozwoliłam Cie w jej komentarzach prosić o rady . A ja proszę więcej takich zdań tu mi nie pisać Wszystkie rady mile widziane i zapytania także pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 06.05.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Myślę, sobie że takie rózane rozmyślania są jak najbardziej wskazane Aniu Dają tyle ukojenia dla wzroku i jeszcze wiedzy dostarczają. Amtlo, nie będziesz miała w garażu choćby malego grzejniczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 06.05.2009 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Amtlo, nie będziesz miała w garażu choćby malego grzejniczka? Tak mam w planach...ale plany można zawsze zmienić A jak tam Wasze doświadczenia w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 06.05.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 My mamy grzejnik w garażu,ale jednak trochę za mały jak na taki duży garaż.Mógł by być jeszcze jeden.Zawsze to trochę "złamie" temperaturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 06.05.2009 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Ja właśnie ze względu na rozmiary garażu nie chciałam ogrzewania. Nigdy i tak by się nie nagrzał...i pomyślałam sobie, że może lepiej taki jakiś elektryczny załączać gdyby trzeba było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 06.05.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 No nie wiem.Zanim grzejnik się nagrzeje to musi upłynąć sporo czasu.A tak stałe ogrzewanie,chociaż na pół gwizdka zawsze da więcej ciepła. A własnie ,jaki rodzaj ogrzewania planujesz?Gaz,olej itd? Oprócz kominka oczywiście.Ja własnie dzisiaj zapaliłam w kominku Jest tak zimno na dworze,że palący się ogień to sama rozkosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 06.05.2009 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Ja własnie dzisiaj zapaliłam w kominku Jest tak zimno na dworze,że palący się ogień to sama rozkosz Tego kominka to naprawdę można pozazdrościć...to ciepełko i miła atmosfera U nas też zimno i nieprzyjemnie, ale nareszcie popadało. A my na olej nie dostaliśmy pozwolenia i muszę się gazem obejść...wiem, wiem - drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 06.05.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Z tym gazem to chyba nie jest tak najgorzej.My ogrzewamy gazem.Najwyższy rachunek,przy dużych mrozach, całej rodzinie w domu (ciepła woda) i piecu ustawionym na najwyższy (standardowy) współczynnik-wyniósł ok.770 zł.Za ostatni miesiąc-jeszcze ogrzewaliśmy,obniżony współczynnik-560 zł.Myślę, ze nie jest to astronomiczna kwota.Za CO 4-pokojowego mieszkania (73 m2) płaciłam co miesiąc ok.250 zł+ osobno ciepła woda.Dom ma w całości (+garaż+pom.gosp+kotłownia) ok.214 m2.Poza tym, kotłownia na olej musi być większa(zbiornik) Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 06.05.2009 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Jeśli dobrze zrozumiałam, jesteście podłączeni do gazu ziemnego? Czy macie pojemnik ? Dla mnie te ceny trochę dziwne, bo od ponad 10 lat nie mam wogóle gazu Muszę zatem przestawić myślenie... Aha, córka znajomych miała dzisiaj wypadek. Trochę głupio się czuję, bo akurat jechała do nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 06.05.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Gaz płynie sobie do domku rureczkami .Do kotłowni, gdzie wisi sobie piec ,wielkości większego "junkersa". Ja w mieszkaniu, miałam tylko gaz w kuchni. Licząc koszty, zliczam teraz własnie koszt CO i ciepłej wody(w mieszkaniu to były osobne elementy). Przykro mi z powodu tego wypadku? Czy stało się coś groźnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 06.05.2009 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Czy stało się coś groźnego? Na szczęście tylko ucierpiał samochód....ale zawsze te koszty, no i dziewczyna zalicza maksymalnego stresa. A jaki piec macie ? Jakiej firmy ? U nas zapowiada się Brotje - ale to dopiero pierwsze rozeznanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 06.05.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 No całe szczęscie .A samochód..rzecz nabyta.Najważniejsze-zdrowie i życie. Mamy piec kondensacyjny Viessmanna-vitodens 200.Kupiliśmy go za bardzo dobrą cenę.Jak narazie-sprawdza się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 06.05.2009 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Dzięki za odpowiedzi o tak późnej porze...jutro też jest dzień...czyli co ? do łóżeczek? Dobranoc i dobrych snów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 06.05.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 My mamy garaz przy domu 27 m kw i jest jeden duzy grzejnik. Na tym grzejniku wieszam rzeczy meza takie robocze ogrodowe po praniu i zima grzejnik chodzi non stop, bo w garazu spi w nocy nasz pies na kolderce i musi miec cieplo.Teraz myslimy zeby grzejnik zdjac, a zalozyc najwieksza drabinke grzejnikowa jaka istnieje do suszenia prania. Latem susze na powietrzu, a zima suszarke mam w sypialni niestety, a tak bym wieszala na drabince. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 07.05.2009 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 a zima suszarke mam w sypialni niestety, a tak bym wieszala na drabince. Ja zaplanowałam jesienno-zimową suszarnię na strychu. Zobaczymy co wyjdzie z tych planów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 07.05.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Amtluś ile zajmuje ekipie robienie elewacji?Mi facet powiedział półtora do dwóch miesięcy i zastanawiam się czy to dużo czy mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 08.05.2009 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 efilo Moim Panom zajęło dwa tygodnie ocieplenie i zatarcie klejem siatki. Na razie bez tynku i koloru. Weszli 16 kwietnia i do majowego weekendu mieli skończone. Potem dłubali wewnątrz garażu... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts