efilo 08.05.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 a czemu bez tynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 08.05.2009 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Żeby mi go nie uszkodzili fachowcy jak bedą wnętrze robili, bo przecież ja w środku prawie nic nie mam zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 08.05.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 hm.... ale wnętrze się robi wewnątrz prawda? masz wylewki? przepraszam ale już troszke mi się zapomniało jak to jest u Ciebie z tymi pracami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 08.05.2009 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 efilko, mam tylko prace elektryczne i to jeszcze nie do końca...Czeka mnie zatem cały tłum fachowców ciągle wchodzących i wychodzących, coś wnoszących i wynoszących itd. itd...po co się mam denerwować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 08.05.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 prawda. masz rację. na etapie kleju jeszcze wszystko można poprawić. po tynku to już by było łatanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 08.05.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 My mamy tylko tynk cementowy, a ozdobny kolorek w przyszlym roku, wiec bedzie to 2 lata od zamieszkania. Dlaczego? Dlatego, ze jak bym otynkowala przed wprowadzeniem do domu, a chce kolor smietankowy to teraz juz bym musiala robic poprawki. Jak patrze na pieknie otynkowane domy w dziennikach, a wokol domu pobojowisko, srodek w trakcie prac to wiem, ze tak ladnie jak na zdjeciach te domy wygladac nie beda dlugo. My chcemy do konca wykonczyc zielen, zrobic sciezki z kostki, opaski wokol domku i dopiero na koncu tynk i kafle na wejsciach i tarasy po calej brudnej robocie. Wokol domu wszystko robimy sami (kostka, zielen), wiec staramy sie ostroznie zeby nie nabrudzic, a i tak mury wygladaja po pracach ogrodkowych nieciekawie i dlatego ciesze sie, ze nie mam jeszcze tynku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 08.05.2009 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 my may też tylko kornikiem elewacje zrobiona, malowanie zostawilismy na zas! szkoda by mi było teraz patrzyć jak dom brudzi sie, przecież jeszcze spro mamy do zrobienia na kolorek jeszcze przyjdzie czas [/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 08.05.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Mowa o tynkach, wiec ja z tych samych przyczyn jeszcze nie ociepliłam ani nie otynkowałam. Po pierwsze dobrze , jak dom troche odpocznie od betonu i wiatr wysuszy.Jak wszystko w srodku skoncze i bruk przed domem to gdzies koło jesieni powinnismy zacząć ocieplac i tynkować .Oby tylko pogoda dopisała wtedy. [pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 08.05.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 ja na odwrót. chce zrobić elewacje najpierw żeby nie uszkodzić bruku zieleni itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 09.05.2009 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 To widzę, że co głowa to inna koncepcja...Jedno jest pewne, że trzeba zrobić wszystko w celu uchronienia tynku przed uszkodzeniami mechanicznymi, zabrudzeniem i zakurzeniem Ze względu na kurz, odradzono mi skutecznie strukturę kornika w tynku Wraz z upływem czasu, gromadzi się w rowkach duża ilość kurzu. Zatem docelowo będzie baranek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 09.05.2009 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 amtla poszłam szukac tych lampek i przepadłam ale efilka mnie wyręczyła.. bardzo mi się spodobała Genewa (jakieś dwie strony wstecz w komentach efilki) my tez planujemy elewację w dwóch etapach.. ale zaczniemy pewnie dopiero jesienią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 09.05.2009 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 To skoczyłam do efilki i zadałam pytanie blondynki....albo ja wiem za dużo i mam takie rozterki co do wytrzymałości mocowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 09.05.2009 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 pytania blondynek są bardzo cenne dla niedoświadczonych budowniczych pewne rzeczy niby są oczwiste, a potem dopiero problemy wyłażą.. więc też chętnie poczytam odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 10.05.2009 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Mmmmm, ale pachną te konwalie Cudowne Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 10.05.2009 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Postawiłam je w kuchni, ponieważ w pokojach gości bez, a te dwa zapachy dają mieszankę wybuchową A ja znowu na antybiotyku zapalenie krtani tym razem....wszystko mnie w tym roku łapie....Trzeba będzie z tym skończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 10.05.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Amtla zdrówka życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 10.05.2009 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 TomKa, dziękuję, bardzo się przyda Ale Ty się kochaniutka napracowałaś A że faceci mają więcej siły to wiadomo i wszystko im łatwiej przychodzi Myślę, że ślicznie się zrobi w Twoim ogródku niebawem aha, a chłopców to masz takich pracowitych pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 10.05.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Amtluś zdrowiej.... nie daj się! Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 11.05.2009 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 A co to ? Amtluś jesteś chora , no to szybko zdrowiej , m-c maj dodaje otuchy !Piekne konwalie , ja wczoraj tez taki bukliet zrobiłam , tylko troche mniejszy , bo mam mniej konwali i żal mi było wiecej sciąć. Ale na przyszły rok bedzie ich coraz wiecej,. Ale pachną piekne !!! i w flakoniku slicznie wygladaja.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 11.05.2009 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Amtla nie odpowiedziałam Ci od razu bo byłam weekend offline a potem tylko na komórce a to kiepsko sie pisze. Oprawy i wszelkie inne wiszące rzeczy na elewacji montuje się do muru a nie do ocieplenia i najlepiej zrobić to na etapie po klejeniu a przed tynkowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts