natka1979 27.11.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 wITAM SKORO JEST TAKA MOŻLIWOSĆ TO ZAPYTAM od właścicieli działki którą mamy zamiar kupić dostałam zaświadczenie z UG o tej działce iż na podstawie planu zagospodarowania przstrzennego posiada między innymi następujący zapis i włanie o jego wyjaśnienie bym prosiła 11KDD I 12KDD projektowanie ulicy dojazdowej -szerokość w liniach rozgraniczających -10 m czyli .....?? i czy to zaświadczenie to praktycznie to samo co warunki zabudowy czy dostanę cos innego w momencie gdy ja będe chciała rozpocząć budowe i czy tam może być cos innego przepraszam jeśli może moje pytanie wyda się banalne ale wystraszona jestem troche poniewaz ta działka sąsaiduje z samymi pasami zieleni i boję się czy tam czegos za chwile nam nie wymyślą nie zabronią choć przeznaczenie w tym zaświadczeniu jest B -2MNU więc chyba powinnam być spokojna ale chciałabym jeszcze tylko wyjaśnić te 10m w liniach rozgraniczających dziękuje za chwile uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 27.11.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 powinnaś sama popatrzeć na rysunek planu zagospodarowania i przeczytać ustalenia - B-2MN i ustalenia ogólne planu, bo może się nie zmieścisz z budową domu. Plan powinien być na stronie internetowej gminy BIP(nazwa gminy) prawo lokalne, albo jeśli znasz tytuł planu to wrzuć w google i pojawi się w dzienniku urzędowym województwa prawdopodobnie część działki jest przeznaczona na 2 drogi, czyli działka będzie obcięta tak jak na rysunku planu i będzie linia zabudowy albo obowiązująca albo nieprzekraczalna dla budynku mieszkalnego. Właściciel występuje o odszkodowanie za zabranie części działki, sprawdź czy wystąpił, czy ew. Ty będziesz mogła to zrobić.Pozwolenie na budowę dostajesz w starostwie na podstawie planu, nie występujesz o wz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jedrek-Jedrek 30.11.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 10 m w liniach rozgraniczających to jest szerokość projektowanego szlaku komunikacyjnego - drogi. A oznaczenia o których wcześniej wspomniałaś to są oznaczenia dróg które są projektowane bądź już istnieją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts