Kris-KRAKOV 30.01.2008 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 a jak taka galeria http://www.kris-pol.eu to moje prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkasz1 30.01.2008 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Kris, odjęło mi mowę Chylę głowę przed mistrzami. Seba się nie odezwał, ale zakładam, że te prace to jego dzieło. Kris, naprawdę jestem pełna podziwu. Wygląda to naprawdę pięknie. Faktem jest to, że taka twórczość wymaga jednak przestrzeni. Trudno mi sobie wyobrazić mały ogród z takimi wzorami. Wyglądałby raczej "tak sobie". Ale duże nawierzchnie - CUDO! Sam projektujesz, czy realizujesz projekty? Tak czy tak, prace są wykonane bardzo starannie. Brawo! Cieszę się, że nie wszyscy specjaliści wyjechali do Irlandii i Anglii. Dzięki temu jest szansa, że i u nas będą piękne ogrody. Szkoda, że nie mieszkasz bliżej Wrocka. Zajmuję się projektowaniem i wykonywaniem ogrodów i poszukuję kogoś takiego ze zmysłem artystycznym, kto bawiłby się swoją pracą, a nie tylko łoił kasę. Pozdrawiam i życzę dużo dobrych, dających satysfakcję realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 01.02.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Kris, odjęło mi mowę Chylę głowę przed mistrzami. Seba się nie odezwał, ale zakładam, że te prace to jego dzieło. Kris, naprawdę jestem pełna podziwu. Wygląda to naprawdę pięknie. Faktem jest to, że taka twórczość wymaga jednak przestrzeni. Trudno mi sobie wyobrazić mały ogród z takimi wzorami. Wyglądałby raczej "tak sobie". Ale duże nawierzchnie - CUDO! Sam projektujesz, czy realizujesz projekty? Tak czy tak, prace są wykonane bardzo starannie. Brawo! Cieszę się, że nie wszyscy specjaliści wyjechali do Irlandii i Anglii. Dzięki temu jest szansa, że i u nas będą piękne ogrody. Szkoda, że nie mieszkasz bliżej Wrocka. Zajmuję się projektowaniem i wykonywaniem ogrodów i poszukuję kogoś takiego ze zmysłem artystycznym, kto bawiłby się swoją pracą, a nie tylko łoił kasę. Pozdrawiam i życzę dużo dobrych, dających satysfakcję realizacji. napisz do mnie na PW , jestem producentem kostki , nie układam ale nie ma z tym problemu - załatwimy ekipę ! a kostkę dla ludzi z muratora mam prawie darmo (projekt ogrodu niedługo będzie mi potrzebny , dogadamy się ?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkasz1 01.02.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Dziękuję izat za namiary.Seba, napisałam do Ciebie dłuuuuugi list:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 01.02.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Dziękuję izat za namiary. Seba, napisałam do Ciebie dłuuuuugi list:D a do mnie taki krótki powiedzcie jakie macie ceny za robociznę kostki granitowej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkasz1 01.02.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Izat, mój list do Ciebie wyszedł jeszcze dłuższy... Taka gaduła ze mnie. Mam nadzieję, że nie zaśniesz Mam póki co, cenę od jednego brukarza. 70 pln za m2. Czy jest tu ktoś z okolic Wrocławia? Czy to dużo czy do przyjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 02.02.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Izat, mój list do Ciebie wyszedł jeszcze dłuższy... Taka gaduła ze mnie. Mam nadzieję, że nie zaśniesz Mam póki co, cenę od jednego brukarza. 70 pln za m2. Czy jest tu ktoś z okolic Wrocławia? Czy to dużo czy do przyjęcia? cena jak najbardziej do przyjęcia za kostkę 4/6 , wczoraj rozmawiałem z fachowcami i powiedzieli 70-80zł/1m2 , cena zależna od prac które trzeba wykonać przed ułożeniem kostki . (a jeszcze rok półtorej do tyłu 40zł/1m2 wydawało się wysoką ceną) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomciooo 09.02.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Kris, bardzo fajna robota. Masz to szczęście, że ludzie u których wykonujesz prace nie boją się inwestować w różnokolorową kostkę i mają odwagę, trochę "zaszaleć". Wtedy można się wykazać.Co do zdjęć zamieszczonych na forum, to jeden podstawowy błąd, który robią prawie wszyscy początkowi brukarze, lub Ci którzy zaczynali od betonowej - zbyt małe fugi !!!!!!! Kostki nie powinny się stykać !!!! Bo nie można jej wtedy dobrze zasypać i robią się takie małe szczeliny, a potem kostki się ruszają.Zwykle zdjęcia kostki robione są przed zasypaniem, żeby był lepszy efekt, a naprawdę żadne zdjęcie nie odda tego co zobaczy ludzkie oko bezpośrednio.Dlatego wszystkim, którzy mają zamiar zrobić sobie przed domem kostkę granitową, zalecam jechać na jakąś już wykonaną pracę. Wtedy najlepiej ocenić brukarza.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 09.02.2008 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Panie Tomku, a ja myślałam, że czym mniejsze szczeliny między kostkami tym lepiej ..... tzn mi się tak bardziej podoba a tu masz ci los nie jest wtedy równiej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris-KRAKOV 12.02.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Dzięki za uznanie staramy się robić to dobrze i solidnie a co do ceny ktoś tam wyżej pytał to jest różnie my bynajmniej mamy widełki od 65 do 85 oczywiście z podbudową w zależności od kostki i wzoru . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 13.02.2008 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Dzięki za uznanie staramy się robić to dobrze i solidnie a co do ceny ktoś tam wyżej pytał to jest różnie my bynajmniej mamy widełki od 65 do 85 oczywiście z podbudową w zależności od kostki i wzoru . jeśli można zapytać - u kogo kupujecie kostkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris-KRAKOV 13.02.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Mamy swoich stałych dostawców z krórymi współpracujemy od lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 13.02.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 13.02.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Dzięki za uznanie staramy się robić to dobrze i solidnie a co do ceny ktoś tam wyżej pytał to jest różnie my bynajmniej mamy widełki od 65 do 85 oczywiście z podbudową w zależności od kostki i wzoru . Czy w Warszawce też wykonujecie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris-KRAKOV 13.02.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 dlaczego nie kwestia domówienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomciooo 15.02.2008 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Dzięki za uznanie staramy się robić to dobrze i solidnie a co do ceny ktoś tam wyżej pytał to jest różnie my bynajmniej mamy widełki od 65 do 85 oczywiście z podbudową w zależności od kostki i wzoru . Ja w Warszawie i okolicach układam granit 8/10 za 60 zł ze wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomciooo 15.02.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Panie Tomku, a ja myślałam, że czym mniejsze szczeliny między kostkami tym lepiej ..... tzn mi się tak bardziej podoba a tu masz ci los nie jest wtedy równiej?? A mur bez betonowej fugi też lepiej by wyglądał ?? Ułożenie bez szczelin jest prawie niewykonalne. Jeżeli nawet na powierzchni kostki będą się stykać to i tak gdzieś w środku będą puste jamy, których nie da się zasypać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris-KRAKOV 15.02.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 jaka praca taka płaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 16.02.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Panie Tomku, a ja myślałam, że czym mniejsze szczeliny między kostkami tym lepiej ..... tzn mi się tak bardziej podoba a tu masz ci los nie jest wtedy równiej?? A mur bez betonowej fugi też lepiej by wyglądał ?? Ułożenie bez szczelin jest prawie niewykonalne. Jeżeli nawet na powierzchni kostki będą się stykać to i tak gdzieś w środku będą puste jamy, których nie da się zasypać. jasne, że wyglądałby lepiej ale nie wszystko co wygląda lepiej jest koniecznie solidniejsze tak rozumiem Pana wypowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris-KRAKOV 16.02.2008 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 szczelina między kostką 8/11 ma norme do 12 mma 4/6 do 8mm z tego powodu że kruszywo którym zasypujemy czyli mielonym granitem ma frakcje od 0 do 8 mm przy mniejszych szczelinach nie wypełnimy tego dokładnie a co zatym idzie nie zkilinuje sie i będzie sie ruszac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts