Tytusdj 28.11.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Mam zamiar rozprowadzic kable pod tylne glosniki kina domowego. Pewnie puszcze je w peszlach tak na wszelki wypadek. A mam pytanie, jakie to powinny byc kable? jeżeli nie jesteś maniakalnym filomanem, to nie sugeruj się absolutnie uwagami w stylu "im droższy kabel tym lepiej" musi być za to gruby, to na pewno, co najmniej 2,5mm, a czy płaski czy okrągły to już jest wyłącznie kwestia bajeru, kup taki "lepszej firmy", z dobrej miedzi, cena jednak nie powinna przekroczyć 20zł za mb, więcej to już jest przesada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina_i_marek 28.11.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 należy tylko pamiętać o twardym peszlu (szary), ja o tym wcześniej nie wiedziałem i dałem u siebie pod wylewkę cienkościenny peszel (chyba biały) ... no i sobie tak teraz leży bezużytecznie przycisnęło go i nie dałem rady wyjąć ze środka drucików prowadzących Cholera, też mam taki peszel u siebie. Nie sprawdzałem, czy kable są luźne i chciałem przycwaniaczyć, "że przecież w każdej chwili można je wymienić:. A tu może być kiszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 28.11.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 a ja prowadzilem przewody w bruzdach na gotowej wylewce.ale chyba w dobrym peszlu byloby lepiej .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
..MD.. 28.11.2007 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 rozmawiamy o kablach jakby to byl najbardziej znaczacy element systemu .. najbardziej może nie , ale równie ważny i dlatego wybierając kable,ampli czy kolumny powinny być na podobnym poziomie jakościowym. Bo jeśli któryś z tych elementow będzie odstawał od reszty ,to za tą resztę przepłacamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 29.11.2007 02:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 ja puściłem przewody tylko do tylnych satelitek...Przewody połozyłem na chudziaku, pod styropianem... miedziane, 1,5 mm2...Do głośników tylnych wystarczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saitis 29.11.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Jeszcze jedno do przednich kolumn warto zastosowac bi-wiring czyli 2 przewody na 1 przednia kolumne.. audiofilem nie jestem ale roznica jest wyrazna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 02.12.2007 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 rozmawiamy o kablach jakby to byl najbardziej znaczacy element systemu .. najbardziej może nie , ale równie ważny i dlatego wybierając kable,ampli czy kolumny powinny być na podobnym poziomie jakościowym. Bo jeśli któryś z tych elementow będzie odstawał od reszty ,to za tą resztę przepłacamy sam bym tego lepiej nie ujal caly system bedzie tak dobry jak jego najslabszy element .... to pewnie bedzie scienne gniazdo glosnikowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_anton 22.08.2016 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 też musze rozłożyć kable u siebie w pokoju, najlepiej pod tynkiem... polecacie coś oprócz kabli prolink? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MPC 01.09.2016 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2016 Im większa odległość tym grubsze przewody. Wszystko zależy od rodzaju kina domowego i głośników, które będą używane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts