OK 14.12.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Sad ripper, wszystko się zgadza, niestety - nie tylko kucie, głupie wywiezienie gruzu kosztuje Ja tylko mieszkanie remontuję, a koszty koszmarne. Ale postanowiłam jednak nie skuwać tynków i nie równać podłóg. W końcu taki jest urok starego budownictwa - musi być krzywe i już Wyrównałam tylko przy framugach, żeby drzwi się nie bujały - ściany są tak krzywe, że dodatkowa krzywizna im nie zaszkodzi. A parkiet wycyklinowałam, zaolejowałam i jest piękny, w życiu bym go nie zamieniła na nową podłogę Zdrową podłogę oddałeś do pieca Nie ma lepszego materiału niż taka stara, dobrze wysezonowana - można oczyścić (fakt, jest dłubaninka) i położyć równo. Do pieca to strasznie szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krowa 14.12.2007 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Co do kosztów - to niestety ceny jednostkowych prac sa zdecydowanie wyzsze, niz przy robieniu tego w nowym domu - bo tynki to nie tylko polozenie, ale tez skucie starych, dach to nie robta na czystym, ale grzebanie sie z przerobkami, podlogi chocby nie wiem jak zdrowe, to krzywe (zeby nie bylo - w tym tygodniu zerwalem u siebie jakies 80m2 100-letniej drewnianej podlogi - i poszla do ludzi, do pieca)... Myślę, że nie będę kuć tynków, chyba że spadną przy zmianie instalacji elektrycznej Krzywe podłogi mi zupełnie nie przeszkadzają - na piętrze na 100% by zostały, na parterze niestety są bardzo zniszczone (były zdaje się przez ostatnie lata przykryte wykładziną) i obawiam się, że nie będzie się ich dało uratować. Ale jak położę nową, to będzie drewniana i krzywa, żeby wyglądało autentycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 14.12.2007 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Te na dole też spróbuj przecyklinować, moje były w tragicznym stanie nie pastowane od lat, na korytarzu przykryte pcv, w pokoju pod dywanem, w jednym pokoju lakier. Po cyklinowaniu nawet ta pod pcv okazała się być piękna - nawet parkieciarz był zdziwiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 18.12.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Krowa zerknij na moją www- sytuacje miałem identyczną dziś mieszkam na parterze- zostało mi poddasze - zróbie - koszt- w porównaniu z budową nowego - wyszłłoczy wyjdzie około 50% Dzaąłki mam 1,3 ha - swój las - jakby sie psotarać byłoby i miejsce na wiatrak Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka och 21.12.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Czy decyzja zapadla?? Jesli tak to daj znac i poprosze wiecej zdjec bo domek nietuzinkowy jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krowa 02.01.2008 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Czy decyzja zapadla?? Jesli tak to daj znac i poprosze wiecej zdjec bo domek nietuzinkowy jest Prawie Pewnie by zapadła na 100%, gdyby nie to, że toczą się jeszcze postępowania 'formalno-prawne' i nie wiadomo ile jeszcze potrwają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka och 02.01.2008 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Trzymam kciuki!!!!! POWODZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts