Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wylewki - w jakiej temperaturze wykonywać?

grzeskow

Recommended Posts

Chyba już był taki wątek, ale od godziny szukam i nie mogę znaleźć...

Chciałbym na początku grudnia (za tydzień) wykonać wylewki miksokretem. Styropian kupiony, wykonawca umówiony, ale zaczyna robić się trochę zimno (jak to w grudniu). Mrozów raczej nie będzie, ale czy przy temperaturze około +2 stopni Celsjusza można kłaść wylewki? Z jakim ryzykiem się to wiąże (mogą nie związać, popękać czy jak?). Zamierzam dać włókna zamiast maty, jeśli ma to jakieś znaczenie.

Chyba już był taki wątek, ale od godziny szukam i nie mogę znaleźć...

Chciałbym na początku grudnia (za tydzień) wykonać wylewki miksokretem. Styropian kupiony, wykonawca umówiony, ale zaczyna robić się trochę zimno (jak to w grudniu). Mrozów raczej nie będzie, ale czy przy temperaturze około +2 stopni Celsjusza można kłaść wylewki? Z jakim ryzykiem się to wiąże (mogą nie związać, popękać czy jak?). Zamierzam dać włókna zamiast maty, jeśli ma to jakieś znaczenie.

Cześć

ja bym robił, zawsze można jakąś kozę wstawić do środka i grzać jakby miała temperatura spaść w nocy . Co do włókien nie mam osobiście zdania na ten temat wyrobionego , ale kolega kładł u siebie i jak na razie nie ma zastrzeżeń.

Pozdrufka

Konrad