nia 28.11.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 pomóżcie - mam sąsiada, który buduje dom obok mnie i w związku z budową doprowadził drogę do takiego stanu, że nie da się po niej jeździć - i w dodatku nie chce nic z tym zrobić ;( droga należy do 7 właścicieli (m.in. mnie)jakie obowiązki spoczywają na właścicielach? wiem, że odśnieżanie wzdłuż własnej posesji - ale co jeszcze?chcę zgłosić, o zniszczeniu drogi - gdzie mam to zgłosić? do gminy - mimo, że jest to droga prywatna? na jakie przepisy się powołać? proszę pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mypal 28.11.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Jeżeli jest to wasza prywatna droga to możesz jedynie porozmawiać z sąsiadem o naprawie zniszczonej drogi. Utrzymanie wspólnej drogi spoczywa na wszystkich współwłaścicielach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 28.11.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 współwłasność reguluje KCmożesz skorzystać z art. 199 i 200Najprościej, wy jako pozostali współwłaściciele zobowiążcie go pisemnie do doprowadzenia drogi do takiego stanu żeby była przejezdna, jakiś termin, co ma zrobić, sama wiesz, z postraszeniem sądemale też rozsądek musi zwyciężyć bo jak piszesz ten KTOŚ jest w trakcie budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 14.12.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Mówiły jaskółki , że do d....py spółki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts