Gość sir Charles 11.08.2003 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2003 remontuję stary dom i marzą mi się parapety zewnętrzne z drewna - czy takie mogą być (nawet jeśli po 5 latach musiałbym je wymienić), a jeśli tak to czym impregnować i lakierować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość bajzi 12.08.2003 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2003 możesz, ale pięć lat lat to chyba góra, choćby były ciśnieniowo zaimpregnowane. odpowiedni gatunek drewna ("niskonasiąkliwy") i duży spadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość waldek 102 12.08.2003 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2003 widziałem takie w Anglii w co drugim domu. Wygladały na stare. Ale tam jest chyba inny klimat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 12.08.2003 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2003 widziałem takie w Anglii w co drugim domu. Wygladały na stare. Ale tam jest chyba inny klimat Tak, klimat jest bardziej wilgotny .... Odpowiednio twarde drewno + odpowiedni impregnat i będzie tak "żywotne" jak podkłady kolejowe. Z tym tylko, że impregnat nie może być toksyczny i najlepiej gdyby był "kładziony" nie chałpniczo lecz ciśnieniowo. Oto krótki przegląd impregnatów http://muzeum.gazeta.pl/Ascii/Plus/Dom/Techimat/173dom.html Acha.... wiadomość dla niedowiarków. Nawet całe domy buduje się z drewnianych bali...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts