maruda2 28.11.2007 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 mam otynkowany dom niestety mało docieplony więc wpadłem na "genialny" pomysł ażeby go docieplić od środka co wy na to??podajcie wszystkie za i przeciw oczywiście nie licząc zmniejszenia powierzchni mieszkalnej bo to akurat jest oczywiste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomik 28.11.2007 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maruda2 28.11.2007 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 skąd Radomiku takie zdziwienie, pytanie jak pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 28.11.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Ja też sądze że pytanie pasuje do profilu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ortolin 28.11.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 fizyka budowli, rozklad temperatur w scianie!! Punkt rosy wewnatrz sciany, wilgoc i grzyb! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 28.11.2007 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 skąd Radomiku takie zdziwienie, pytanie jak pytanie W rodzaju czy jak podpiłuję gałąź na której siedzę to spadnę czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 28.11.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Były na tym forum nieśmiałe próby ocieplania od środka, ale nikt nigdy nie napisał, czy to zrealizował i z jakim skutkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 28.11.2007 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 tutaj to chyba hes coś powinien napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 28.11.2007 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 To jedna z metod: http://img90.imageshack.us/img90/5961/aluminnf7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 28.11.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 tutaj to chyba hes coś powinien napisać A ja mogę ??????? to mówię 1. To juz było 2.Ktoś podsumował to prostym stwierdzeniem " jak Ci zimno to lepiej włożyć sweter czy go zjeść ???" i to jeste kwintesenja tamtej dyskusji 3. Jest taki jeden szarlatan który od długiego czasu głosi takie herezje i co gorsza niektórzy temu osobnikowie wierzą (a grasuje na różnych forach ) 4. jest jeden wyjątek kiedy warto ale nie powiem bo byłoby to za proste a poza tym żona czasami tu zagląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 28.11.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 tutaj to chyba hes coś powinien napisać A ja mogę ??????? to mówię 1. To juz było 2.Ktoś podsumował to prostym stwierdzeniem " jak Ci zimno to lepiej włożyć sweter czy go zjeść ???" i to jeste kwintesenja tamtej dyskusji Zaraz tam zjadać sweter... Człowiek jest w środku domu, a izolacja jest dla tego domu sweterkiem. Ten sweterek szybciej ogrzeje człowieka, jak będzie bliżej niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 28.11.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 izoluje się od zimna, czy od ciepła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 28.11.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Zatrzymuje sie ciepło w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 28.11.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 a wcześniej "walczyłeś" o równą temp wewnątrz domu i ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 28.11.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 a wcześniej "walczyłeś" o równą temp wewnątrz domu i ścian A czy to coś złego ? Czy to jakaś sprzeczność ? Jak myślisz, która ściana szybciej się nagrzeje: izolowana gdzieś tam 40 cm dalej, czy w środku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 28.11.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 ja nic nie widzę przez tą izolcję od wewnątrz no i czemu "w środku" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 28.11.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 ja nic nie widzę przez tą izolcję od wewnątrz no i czemu "w środku" Jak mamy dalej prowadzić dyskusję, to chcę jasnej deklaracji : czy mamy rozmawiać o teorii z elementami fizyki, czy o tym, czy da się i czy jest sens izolowania od środka. Akurat teoria fizyczna przemawia za izolowaniem od wewnątrz, gorzej z wykonaniem praktycznym- i tu jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanuszC 28.11.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Należy odróżnić ocieplenie domu od ubierania się. Jak człowiekowi jest zimno to moze najpierw zalozyc spodnie garniturowe , potem kalesony a na koniec gacie. Będzie tak samo ciepło albo i cieplej niż przy sposobie ubierania stosowanym powszechnie. Natomiast przy ociepleniu scian ważny jest punkt rosy i kolejność warstw ma znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maruda2 28.11.2007 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 ale wywołałem lawinę .A ja chciałem tylko docieplić dwie ściany szczytowe bo daje jak w Kieleckim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 28.11.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Należy odróżnić ocieplenie domu od ubierania się. Jak człowiekowi jest zimno to moze najpierw zalozyc spodnie garniturowe , potem kalesony a na koniec gacie. Będzie tak samo ciepło albo i cieplej niż przy sposobie ubierania stosowanym powszechnie. Natomiast przy ociepleniu scian ważny jest punkt rosy i kolejność warstw ma znaczenie. odkrywcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts