marecki74 05.05.2013 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 WitamMam pytanie odnosnie miarkownika ciagu regulus rt3,jak duzy jest skok dzwigni z lancuszkiem pomiedzy 40st a 70st Mam go zalozonego na defro optima komfort 12kw,po zalozeniu i regulacji wedlug zalecen producenta nie dziala tzn gdy piec jest wygaszony lub rozgrzany na 70st dzwignia stoi caly czas w takiej samej pozycji natomiast gdy krece pokretlem regulacji dzwignia chodzi gora dol. Probowalem zalozyc przeciwwage by zrownowazyc wage klapki ale to nie pomoglo.Przypuszczam ze jest po prostu wadliwy.Czy jest jeszcze cos co powinienem sprubowac zanim zloze reklamacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janklos12 05.05.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 reklamuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatos83 06.05.2013 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Witam Mam pytanie odnosnie miarkownika ciagu regulus rt3,jak duzy jest skok dzwigni z lancuszkiem pomiedzy 40st a 70st Mam go zalozonego na defro optima komfort 12kw,po zalozeniu i regulacji wedlug zalecen producenta nie dziala tzn gdy piec jest wygaszony lub rozgrzany na 70st dzwignia stoi caly czas w takiej samej pozycji natomiast gdy krece pokretlem regulacji dzwignia chodzi gora dol. Probowalem zalozyc przeciwwage by zrownowazyc wage klapki ale to nie pomoglo.Przypuszczam ze jest po prostu wadliwy. Czy jest jeszcze cos co powinienem sprubowac zanim zloze reklamacje zobacz kolego czy śrubka od pokrętła pod tym szarym korkiem maskującym jest dokręcona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CIHY 06.05.2013 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 (edytowane) Do marecki74skok dźwigni jest nie duży. Czy to nowy produkt dopiero założony? Myślę że działa tylko źle jest wyregulowany łańcuszek. Kalibracji regulatora dokonaj wg. instrukcji i musi działać ,jeśli nie to oddaj do sklepu . Po rozgrzaniu pieca do 70 *C powinieneś zobaczyć jak klapka się zamyka płynnym ruchem . Edytowane 6 Maja 2013 przez CIHY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacbelfer 20.05.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 A ja wszedłem na forum licząc, że ktoś ma problemy z paleniem... I co ? WSZYSCY JUŻ PALIMY BEZ DYMU. W mojej okolicy nic z kominów nie leci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pleban68 21.05.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 A ja wszedłem na forum licząc, że ktoś ma problemy z paleniem... I co ? WSZYSCY JUŻ PALIMY BEZ DYMU. W mojej okolicy nic z kominów nie leci. Jesteś szczęściarzem, bo masz normalnych sąsiadów i dlatego nic w okolicy nie leci z kominów. Mój sąsiad pali całym rokiem codziennie tym co tylko da się spalić, żeby mieć ciepłą wodę. Podczas upalnych, bezwietrznych dni dym ściele mi się po całym podwórku, a często nie mogę otworzyć okien bo śmierdzi w całym domu. Nie działają na niego żadne argumenty, a ja jestem bezradny na jego zachowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marecky 14.06.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 To chyba mieszkasz na slunsku ja tez mam sąsiada który regularnie dziennie o 17 zapala zeby podgrzać wode. No szlag mnie trafia.Nie rozumiem jak można babrac sie cały rok w piwnicy kiedy wymyślono już podgrzewacze wody.Mówie wam najgorszy syf na śląsku.Powinni zlikwidować deputaty węglowe to by sie skonczyło palenie latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 15.06.2013 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 To chyba mieszkasz na slunsku ja tez mam sąsiada który regularnie dziennie o 17 zapala zeby podgrzać wode. No szlag mnie trafia.Nie rozumiem jak można babrac sie cały rok w piwnicy kiedy wymyślono już podgrzewacze wody.Mówie wam najgorszy syf na śląsku.Powinni zlikwidować deputaty węglowe to by sie skonczyło palenie latem.U mnie to samo sąsiad rozpala też o tej porze i dymi ,to wina kotła który on posiada trzeba czekać aż mu padnie śmieciuch ,u mnie palę całym rokiem i nikt nie wie że palę w kotle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofek 22.06.2013 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Kiedy kupujecie wegiel na następny sezon ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewqq 28.06.2013 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 poczytałam, poczytalam i dalej jestem niedoinformowana... szukam kotła ktorego nie trzeba co chwile rozpalać i dokładać (max raz dziennie) dla domu 109m2 dobrze ocieplonego, którego teoretyczna potrzebna moc jest 4kW +CWU. W lato wolałabym nie rozpalać (i tu mam problem co kupić w zamian żeby było ekonomiczne) więc załóżmy, że jestem zainteresowana http://www.polspaw.com.pl/index.php?id=wamet (aż) 12kW cena 2750zl, kór y ponoc jest tylko do 90m2 powierzchni grzewczejPoradzcie, jakie wady/zalety ma piec (Gdzieś widziałam piec zasypywany dosłownie od góry dużą ilością opału dla małego pieca, widział ktoś cos takiego i czy ma uzasadnienie ekonomiczne/ekologiczne) /////Niestety mieszkam na śląsku w mieście słynacym ze smogu, a na osiedlu nie ma gazu więc okna w zime gruba warstwa brudu. Porównujac z innym miastem śląskim, 3 pietro na osiedlu-blokowcu z centralnym to było superczysto. Teraz sąsiadów nie zmienie, ale nie chce sie dokładać do smogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 28.06.2013 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 (edytowane) Teraz sąsiadów nie zmienie, ale nie chce sie dokładać do smogu Załóż kospela, będzie czysto i przyjemnie, bez smrodu, smogu i trucia z Twojej strony poczytałam, poczytalam i dalej jestem niedoinformowana... szukam kotła ktorego nie trzeba co chwile rozpalać i dokładać (max raz dziennie) dla domu 109m2 dobrze ocieplonego, którego teoretyczna potrzebna moc jest 4kW +CWU. W lato wolałabym nie rozpalać (i tu mam problem co kupić w zamian żeby było ekonomiczne) więc załóżmy, że jestem zainteresowana http://www.polspaw.com.pl/index.php?id=wamet (aż) 12kW cena 2750zl, kór y ponoc jest tylko do 90m2 powierzchni grzewczej Poradzcie, jakie wady/zalety ma piec (Gdzieś widziałam piec zasypywany dosłownie od góry dużą ilością opału dla małego pieca, widział ktoś cos takiego i czy ma uzasadnienie ekonomiczne/ekologiczne) Po co Ci tak duży kocioł? Gdzieś na wcześniejszych stronach widziałem ofertę kotła na ekogroszek dorabianego na zamówienie. Z niższych mocy oferowali 7KW i 9KW. Poszukaj. Edytowane 28 Czerwca 2013 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 28.06.2013 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Wczoraj właśnie zadzwoniła do mnie pani z firmy zajmującej się montażem kolektorów słonecznych. Przykro to pisać, ale znowu nie przekonała mnie mimo - że dostanę dotację! Zapytałem, czy mógłbym uczestniczyć w tym ciekawym programie ALE BEZ KREDYTU. Biorę swoją gotówkę a miła pani w jakiejś części - rzecz mi dofinansuje. Czy możemy tak?? Niestety nie. Bez kredytu... NIC NIE MOGĘ DOSTAĆ. :D Koniecznie muszę zadłużyć się w banku, moja własna gotówka jest be. Do tego, to dofinansowanie opodatkowane jest 18 lub 32% podatkiem dochodowym, proszę żeby niechcący nie zapomnieć jeszcze o kosztach obsługi kredytu... No cóż, nie ma już co pojaśniać, bo prawda o tym jak nasze państwo zachęca do czystych technologii - sama razi w oczy. Chciałbym z tego miejsca przestrzec ew. zainteresowanych kolegów, żeby przed podpisaniem umowy PRZELICZYLI sobie wartość całego przedsięwzięcia. Tak na spokojnie. Warto porównać ceny na rynku, ja to zrobiłem i wyszło, że taniej jest BEZ dotacji i BEZ kredytu. Potwierdzam. W skrzynce znalazłem ofertę z dopłatami 30%, oczywiście wszystko na kredyt. Po przeanalizowaniu cen, okazało się, że wszystkie produkty są 2x droższe od ich odpowiedników dostępnych na allegro. Przy dotacji miałem w cenie montaż, przy własnym zakupie, robota własna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewqq 28.06.2013 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Załóż kospela, będzie czysto i przyjemnie, bez smrodu, smogu i trucia. mieszkam teraz w domu ktory spala 12ton wegla + ilesc tam mialu/na rok +smieci. Jest brudno ale ogrzewanie pradem zabiloby wlascicieli dlatego budujac dom stwierdzilismy ze ma byc tanio tzn domek w miare potrzeb o prostej budowie. Jako ze gazu brak a pompe ciepla odrzucono ze wzgledu na koszty instalacyjne, bedzie wegiel, a o pradzie to wiemy tylko ze bardzo drogo - a kapsel, to jak rozumiem na prad jest wiec szukac mniejszego kotla niz 12kW? czy lepiej pracowac ponizej znamionowej mocy bo i tak wyjdzie taniej niz prad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackw 28.06.2013 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 http://czysteogrzewanie.pl/zakupy/ranking-kotlow-weglowych/ksgw-zgoda/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewqq 28.06.2013 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 http://czysteogrzewanie.pl/zakupy/ranking-kotlow-weglowych/ksgw-zgoda/ dzieki a co uzywacie ekonoicznego do grzania wody w lecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 28.06.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 (edytowane) mieszkam teraz w domu ktory spala 12ton wegla + ilesc tam mialu/na rok +smieci. Jest brudno ale ogrzewanie pradem zabiloby wlascicieli Pisałeś o smrodzie, dymie i chęci nie powiększania smogu w nowym domku. Czy będziesz grzać prądem, czy zwykłych piecem, Twoja decyzja. Odniosłem się tylko do Twojego zapytania. Edytowane 28 Czerwca 2013 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 05.07.2013 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 dzieki a co uzywacie ekonoicznego do grzania wody w lecie? Ja bym chciał grzać solarami w lecie wodę - ale szlag mnie trafia jak słyszę, że żeby mieć dofinansowanie to musisz przy okazji dorobić bank - bo z własną gotówką już jesteś gorszym człowiekiem i dofinansowanie Ci się nie należy. chore! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertnet1 14.07.2013 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Witam, czy móglby ktos potwierdzić jaki typ pieca jest ten, który posiadam: poniżej szkic: nie pasuje mi tu ani górny ani dolny. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/93852cefb5d9b987.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 14.07.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Witam, czy móglby ktos potwierdzić jaki typ pieca jest ten, który posiadam: poniżej szkic: nie pasuje mi tu ani górny ani dolny. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/93852cefb5d9b987.htmlTo górniak z płomiennicami ale można go przerobić na dolniaka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertnet 15.07.2013 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Nie zamierzam nic przerabiać w nim, chciałbym aby od góry się ładnie węgiel się palił w zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts