animuss 15.07.2013 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Nie zamierzam nic przerabiać w nim, chciałbym aby od góry się ładnie węgiel się palił w zimę Tylko nie zasyp za wysoko wunglem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dex001 19.07.2013 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Witam wszystkich serdecznie dziś dobiegł właśnie koniec żywota mojego kociołka proszę o pomoc w wyborze kotła dodam tylko ze interesuje mnie kocioł dolnego spalania z góry dziękuje za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 20.07.2013 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 Witam wszystkich serdecznie dziś dobiegł właśnie koniec żywota mojego kociołka proszę o pomoc w wyborze kotła dodam tylko ze interesuje mnie kocioł dolnego spalania z góry dziękuje za poradyKol. dex001 Jesteś dość aktywnym forumowiczem w tym temacie i na pewno masz już jakieś swoje typy, podaj je a koledzy podpowiedzą swoje za lub przeciw. Jedno wiem na pewno że takiego jak szukasz to w swojej najbliższej okolicy (np. u "Zawiasa") nie kupisz. Podając swoje typy wskaż drogę na co najbardziej kładziesz nacisk i co preferujesz a reszta forum się do tego odniesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dex001 20.07.2013 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 WITAMDzięki zbigmaz01 za odzew!Tak mam swój typ ale narazie nie chce go zdradzać, czekam aż koledzy wypowiedzą się na temat swoich już posiadanych DSKolego trafiłeś w samą dyche z tym (Zawiasem) bo akurat byłem u niego dzisiaj i jest tak jak napisałeś!Wiem że niema sezonu na siedzenie w kotłowni, ale może coś poradzicie koledzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 20.07.2013 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 WITAM Dzięki zbigmaz01 za odzew! Tak mam swój typ ale narazie nie chce go zdradzać, czekam aż koledzy wypowiedzą się na temat swoich już posiadanych DS Kolego trafiłeś w samą dyche z tym (Zawiasem) bo akurat byłem u niego dzisiaj i jest tak jak napisałeś! Wiem że niema sezonu na siedzenie w kotłowni, ale może coś poradzicie koledzyOdezwij się do karoka65 , masz go po sąsiedzku i niedaleko (Grodków), może coś ma u siebie to sobie pooglądasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 20.07.2013 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 WITAM Dzięki zbigmaz01 za odzew! Tak mam swój typ ale narazie nie chce go zdradzać, czekam aż koledzy wypowiedzą się na temat swoich już posiadanych DS Kolego trafiłeś w samą dyche z tym (Zawiasem) bo akurat byłem u niego dzisiaj i jest tak jak napisałeś! Wiem że niema sezonu na siedzenie w kotłowni, ale może coś poradzicie koledzy Ja mogę tylko doradzić z podajnikiem ,zasypowca nawet za darmo bym już nie wziął . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 20.07.2013 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 ...Nie masz daleko, podjedź, zobacz, oceń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 20.07.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 Dex, jak masz ochotę i chęci to podjedź, zobaczysz co mam u siebie może coś ci się spodoba. Niema problemu żeby wpaść pod wieczór czy weekend, namiar znajdziesz na mojej stronce, w razie czego tyrknij tylko że jedziesz. Wizyta do niczego nie zobowiązuje a trochę nowych rzeczy można zobaczyć w jednym miejscu Pozdrawiam ziomka, pewnie i kilku znajomych będziemy mieli wspólnych, przede wszystkich kierowców z Nyskiego PKSu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dex001 20.07.2013 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 DZIĘKI BARDZO WSZYSTKIM ZA ODZEW karoka65W poniedziałek będę przelatywał przez twoją miejscowość to na pewno zawitam u Ciebie!Jutro jeszcze zadzwonie do Ciebie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 21.07.2013 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 DZIĘKI BARDZO WSZYSTKIM ZA ODZEW karoka65 W poniedziałek będę przelatywał przez twoją miejscowość to na pewno zawitam u Ciebie! Jutro jeszcze zadzwonie do Ciebie. PozdrawiamNie zapomnij że on pracuje i wcześniejsze powiadomienie jest mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 21.07.2013 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Karoka byczy się na urlopiku hehe.Jestem w domu na razie cały czas także niema problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacbelfer 23.07.2013 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 dex001 To już nie będziesz pisał o usprawnieniu kociołka ?... Kup jakiegoś starego i spróbujemy go unowocześnić ! Tak na poważnie to kupuj z podajnikiem. Wygoda i jeszcze raz wygoda. Finansowo to też dobrze wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dex001 23.07.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Witam Starego to ja już mam, mogę dać Ci go gratis! Tylko będziesz musiał wyciągnąć go sobie z piwnicy:lol2: Jakbyś mógł puść mi strzałę ty zadzwonie nr masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 23.07.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Witam Starego to ja już mam, mogę dać Ci go gratis! Tylko będziesz musiał wyciągnąć go sobie z piwnicy:lol2: Jakbyś mógł puść mi strzałę ty zadzwonie nr masz. Daj se spokój ze smieciuchem ,weź sobie z podajnikiem-palnikiem ardeo miałowo-groszkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 23.07.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 A jak tam po odwiedzinach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dex001 24.07.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Witam Byłem dzisiaj u kolegi karoka65:rolleyes: Musze powiedzieć ze zna się na rzeczy! Kolega pozytywnie zakręcony na punkcie kociołków i instalacji CO, godny polecenia fachowiec. Mimo tego że ja jednak pozostane przy szukaniu DS ( kocioł z podajnikiem super sprawa) to nic mi nie próbował wcisnąć, tylko mądrze doradzał Jeśli ktoś z naszych okolic szuka kotła z podajnikiem to warto się do kolegi karoka65 wybrać. Co sądzicie o kociołku Logano s111-2:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lysy1l 25.07.2013 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 (edytowane) Stary, trochę własnej inicjatywy. Jedne z najlepiej opisanych w necie kotłów.Czterdzieści stron o tych kotłach i ich modyfikacjach:http://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/352-junkers-supraclass-lub-dakon-dor12/Tu też jest trochę:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?66498-Dakon-Dor-Buderus-Logano-s111-Junkers-Supraclass-S-Opinie Edytowane 25 Lipca 2013 przez lysy1l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 26.07.2013 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 (edytowane) Witam Byłem dzisiaj u kolegi karoka65:rolleyes: Mimo tego że ja jednak pozostane przy szukaniu DS Co sądzicie o kociołku Logano s111-2:confused: Edytowane 26 Lipca 2013 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 26.07.2013 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Lubi grzebać przy kociołku, przy podjniku by tego nie miał i co wtedy by z czasem robił? Może ma inne wsady do kotła które na retorcie się nie spalą? Trzeba zrozumieć...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 26.07.2013 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Lubi grzebać przy kociołku, przy podjniku by tego nie miał i co wtedy by z czasem robił? Może ma inne wsady do kotła które na retorcie się nie spalą? Trzeba zrozumieć......Nie ma wsadów których na retorcie się nie spali, możne piach albo kamienie z ziemią , już sypałem najpodlejszy miał zwykły groszek i co tam jeszcze macie i nie możecie spalić to dawać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts