jk69 28.11.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Zapytałam w Wymianie Doświadczeń - ale może tu będzie skuteczniej? Dostałam wycenę robocizny dla 2 tarasów, która mnie nieco zmroziła Robocizna obejmuje: - przygotowanie drewna: czyli suszenie w suszarni, pocięcie na odpowiednie odcinki, obróbka powierzchni i krawędzi, 4 krotne pomalowanie (2 x baza 2 x warstwy wierzchnie) - montaż materiał (mam) - modrzew do zrobienia jest: - 25m2 taras prawie kwadrat, na betonowym murze oporowym (który już stoi) wraz z balustradą 10mb - 25m2 - podłużna kładka "most" do ruchu pieszego + 22 mb balustrady + konstrukcja nośna z 2 słupów - dodatkowe balustrady na balkonie na piętrze oraz kawałek jeszcze na parterze - 15mb niewątpliwie robota wymaga doświadczenia ciesielsko/stolarslkiego i umiejętności myślenia elelementy tarasu i mostu muszą być oczywiście zabezpieczone Sadolinem ze wszystkich stron, czyli jest sporo "malowania". Jaka może być przybliżona cena przygotowania i zabezpieczenia takich elementów drewnianych? Jaka cena ich montażu? http://forum.muratordom.pl/jaki-koszt-m2-tarasu-z-drewna-krajowego,t118234.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 01.12.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 100zł m2-robocizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 02.12.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 xxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 02.12.2007 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Bez balustrady wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 05.12.2007 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 dzięki za odpowiedzi! na chwilę odpadłam od netu (wcześniej już straciłam nadzieje , że ktoś ten watek podejmie), zagladam a tu niespodzianka... bez balustrady 100. ok. a z balustrada? bo jej jest sporo... Ile może taki metr balustrady prostej, klasycznej, bez ozdbób? Np. mam takie wewnątrz domu - i za odcinki po za schodami (czyli sama balustrada) płaciłam 200 zł ale z materiałem (buk) to było! Czy można przyjąć, że 100 za materiały a 100 za balustrady (obróbka + monataż)? może też 100 zł za balustrady robociznę? Uprzejmnie proszę o jeszczę (informacji a nie stów ....) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 05.12.2007 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 za zwykła balustrade http://www.decks.com powinno styknąc stówę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts