Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Droga wewnętrzna a ogrodzenie plus miejscowy plan zagospodar

sabawtor

Recommended Posts

Witam, mam pewną watpliwość,którą opiszę dalej.

Moja działka ma długość 320 m i sąsiaduje z działką siostry, żeby zapewnić dojazd do działek, które zostaną kiedyś wydzielone z naszych ustaliliśmy, że pomiędzy powstanie droga wewnętrzna. Frontowa częśc działki lezy przy drodze powiatowej i ma 35 m( z tego 4 m na dro. wenętrzną).

Składając wniosek o pozwolenie na budowę, wzieliśmy z gminy wypis i wyrys z MPZ Przestrzennego, w którym był zapis iż wjzad na nasza działkę może być z powiatówki lub z dr. wewnętrznej, natmoast szerokośc drogi wenetrznej w liniach rozgraniczających wynosi 8 m. Ponadto pod ten wypis gmina zrobiła xero mpz, a tam był zapis iż drogi wewnętrzne mają szerokośc od 8-12 m, ale nalezy kierowac się rysunkiem z którego z kolei wynikało iż ta nasz droga wenętrzna ma 12 m( wynikato z pomiaru linijką).

Pierwsze pytanie:

1. czy ogrodzenie od strony dr. wenętrznej ma stać w jakiejś okresłonej odległości? Którą szerokośc drogi mam brać pod uwagę?

2. Czy nie powinnam napisać do gminy o wydanie wykładni jaka jest konkretnie szerokośc tej mojej drogi?

3. A może powinnam złożyć wniosek o zmianę w PZP jeśli się okaże że to jest 12 m?

Dodam jeszce iż tylk ta moja ma 12 m wszystkie inne mają 8 m, może to bład kreślarski? Co robić? Chcę stawiać ogrodzenie?