Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile za odbiór kominiarski?

anna.misia

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • 1 year później...

Podnoszę temat bo mnie to czeka na dniach :wink:

Jakie są teraz koszty odbioru kominiarskiego

1. do gazowni

2. odbioru końcowego

Czy będzie taniej jak to zrobię za jednym razem?

Z tego co słyszałem to odbiór kominiarski jest ważny rok, a ja w lipcu muszę oddać budynek więc wolałbym mieć jedną wizytę panów w czarnym uniformie :)

Pozdrawiam

Płaciłem 250pln za jedną wizytę kominiarską. Wypełnił protokół od razu z tzw rekontrolą.

Jednak po złożeniu dokumentów w PINB, urzędnik tego nie zauważył i żądał drugiego dokumentu - dotyczącego szczelności komina czy coś takiego, ale w końcu przychylił się opinii, że to co przedstawiłem jest wystarczające...

Co śmieszniejsze nie zauważył też jednego dokumentu od elektryka (kontrola izolacji) i oczywiście też się go domagał...a on był skserowany na drugiej stronie kartki...

:roll:

• 2 weeks później...
Podnoszę temat bo mnie to czeka na dniach :wink:

Jakie są teraz koszty odbioru kominiarskiego

1. do gazowni

2. odbioru końcowego

Czy będzie taniej jak to zrobię za jednym razem?

Z tego co słyszałem to odbiór kominiarski jest ważny rok, a ja w lipcu muszę oddać budynek więc wolałbym mieć jedną wizytę panów w czarnym uniformie :)

Pozdrawiam

Mogę Wam już powiedzieć jak się kształtują ceny w okolicach Wawy :)

1 do gazowni 200 PLN

2 do odbioru 200 PLN

50 zł upustu za dojazd, gdy robione jest za jednym razem

pozdrawiam

• 1 year później...

Najpierw rozeznanie rynku.Wiesz przecież , ze najgorsze są sytuacje płatne po wykonaniu robót lub w stylu:.. dogadamy się,... będzie Pani/Pan zadowolony.Ja szukałem firmy w lokalnych spisach branżowych , jechałem pokazywałem projekt i cena była znana.Jeden kominiarz to rozbawił mnie pytając:..Przywiózł pan te kominy w bagażniku i chciał i trzasnąć odbiór na miejscu. Nie zgodziłem się bo tu chodzi o bezpieczeństwo moje i rodziny.

Liczą dojazd i ilość przewodów do sprawdzenia.

• 4 weeks później...
  • 11 months później...