MajorCarter 28.09.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Zaczęliśmy więźbę, a tak poza tym to był mały przestój. W tym tygodniu ma wrócić murarz podmurować szczyty i wylać chudziak. Poza tym ma przyjść hydraulik wkopać co tam trzeba w ziemi i może będzie rozkładał rury od wody. Ale co naprawdę będzie się działo to zobaczymy Zaglądam czasem do twojego dziennika, bardzo jestem ciekawa jaki domek wam wyjdzie. Widzę że początki nie są łatwe, ciężko trafić na słownego fachowca o terminowości już nie wspominając , ale w sumie to zbliżają się długie zimowe wieczory, więc czasu na przemyślenia będzie sporo. Mam nadzieję że wasz dom będzie choć trochę podobny do OKAZAŁEGO, byłoby mi raźniej budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 28.09.2008 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Powiem tak jakby nie działka w kształcie L zdecydowałbym się na okazały!!!Ja mam "cierpliwość "do architekta jeszcze do piątku jak mi nie pokaze czegoś ciekawego to ja z nim zatańcze Zaczynam na wiosnę jeszcze trochę czasu jest!Widziałem domek który ostatnio spłodził wyglądał całkiem całkiem!!1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmuha 16.03.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Witam,MajorCarter - jak tam postępy ? CZy już widać koniec? My już mamy pozwolenie na budowę i wybieramy ekipę. Czy u was strop nad domem i nad garażem był wylewany oddzielnie? Bo tak nam sugerują, ze względu na róznicę poziomów.Pozdrawiammmuha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MajorCarter 16.03.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Witam, U nas nadal stan surowy. Właśnie dziś skończyliśmy altankę, jest przyklejona do domu, więc nie moglismy zostawic na później. Mamy umówionego elektryka i hydraulika, więc myślimy nad rozmieszczeniem sprzętów w łazienkach i rozplanowaniem prądu. Nie mamy jeszcze okien, planujemy pojeździć po firmach i zrobić wyceny. Jak widać sporo jeszcze przed nami Jeżeli chodzi o strop to nam wszyscy, z kierownikiem budowy na czele, sugerowali żeby zalewać razem, aby lepiej związało. Jeżeli dobrze wczytasz się w projekt tam są takie schodki pomiędzy piętrem a pomieszczeniem nad garażem - powinny być po stronie stropu w części mieszkalnej, bo jeżeli je po prostu domurujesz na stropie nad garażem to drzwi mogą wyjść za wysoko. My w porę to zauważyliśmy bo murarze oczywiście chcięli sobie uprościć i mięlibyśmy drzwi 1,50 m Właśnie te schodki łączą oba stropy, więc może dlatego lepiej wylać wszystko razem. Mam nadzeiję że będziemy w kontakcie. Podobno teraz dobry czas na budowanie przyszedł Napisz kiedy zaczynacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmuha 17.03.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Witam, Jeżeli dobrze wczytasz się w projekt tam są takie schodki pomiędzy piętrem a pomieszczeniem nad garażem - powinny być po stronie stropu w części mieszkalnej, bo jeżeli je po prostu domurujesz na stropie nad garażem to drzwi mogą wyjść za wysoko. My w porę to zauważyliśmy bo murarze oczywiście chcięli sobie uprościć i mięlibyśmy drzwi 1,50 m Właśnie te schodki łączą oba stropy, więc może dlatego lepiej wylać wszystko razem. Właśnie wiem o schodkach - ale może wykonawca się nie wczytał, albo może nie chce wynajmować zbyt dużo stempli. My to chyba wstępnie zrobimy dół i się przeprowadzimy, żeby zbyt dużego szoku powierzchniowego nie doznać... ) Chcemy zacząć jak najszybciej tylko jeszcze kredyt będzie trzeba załatwić, ale właściwie ekipa może już wchodzić. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Słomka 13.04.2009 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Witam świątecznie! Choć założyłam ten temat, to dopiero teraz dołączymy do grona realizujących projekt. Stan, w jakim się znajdujemy, to połączenie ekscytacji (nareszcie!!!) i przerażenia (wiadomo dlaczego ) Dom nasz uległ kilku zmianom ze względu na dopasowanie do dużej, ale trudnej działki i karty terenu - przede wszystkim mamy zakrzywiony garaż i dach (niestety!) dwuspadowy. Dziękuję już za kilka uwag, które już przeczytałam, wdzięczna będę za wszelkie inne - na co zwrócić szczególną uwagę, czego dopilnować ze wzmożoną uwagą, co byście już zmienili w swoich projektach... Pozdrawiam serdecznie Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plo 15.04.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Drodzy Budujacy, Ja rowniez zaliczam sie do zwolennikow Okazalego. Czy istnieje mozliwosc bezposredniego (moze GG1070246) kontaktu do osob, ktore podjely sie budowy. Blagam dajcie znac bede zobowiazany. PLO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarrooo 10.11.2009 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Czy możecie napisać jak idą postępy w budowie, my jesteśmy na etapie papierków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MajorCarter 11.11.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Możemy nawet pokazać. Z Piaseczna do Marylki to kamieniem dorzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarrooo 26.11.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 proszę o kontakt, będziemy wdzięczni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarrooo 06.12.2009 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 projekt kupiony, juz nie ma wyjścia budujemy...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarynka111 08.01.2010 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 witam!!! Jakoś na dniach będziemy zamawiać projekt okazały ciesze się ze znalazłam forum i grono fanów tego projektu,mieszkamy w oławie a widziałam osobę mieszkającą we Wro która sądząc po dacie pewnie ruszyła juz z budową,chciałabym obejrzec dom w realu (nawet jezeli znajduje się on dalekooo;),forum działa juz od pewnego czasu także są juz osoby które dom wybudowały,cieszę się ze mogłam dołączyć do grona fanów okazałego.Czy gdzies znajdują się zdjecia z budowy domu?podaje maila [email protected] proszę bardzo o kontakt i fotki z budowy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MajorCarter 09.01.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Witaj w gronie budujących OKAZAŁY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarynka111 10.01.2010 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Mieszkamy w Oławie ale w pzyszły weekend chcielibysmy obejrzec wasz domek w Marylce jezeli nie macie nic przeciwko?troche daleko ale bardzo sie nakrecilismy i cieszmy sie ze ktos wkoncu do nas sie odpowiedział!wielkie dzięki!na jakim etapie budowy jesteście?macie jakieś zdjęcia domku?czekam na wiadomosc z niecierpliwościa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KatinkaN 15.03.2010 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Witam, my również budujemy dom Okazały. Projekt jest bardzo ciekawy. Oglądaliśmy bardzo dużo projektów, ale tylko ten jeden dom spełniał nasze oczekiwania:) Większość projektów domów jak ładnie wyglądają z zewnątrz to w środku przydałby się "generalny remont" i odwrotnie;)) W tym roku zima jest złośliwa i nie chce nas zostawić w spokoju...ech! W zeszłym roku znajomi rozpoczęli budowę domu w listopadzie i zakończyli w marcu. Myśleliśmy, że nam też się tak uda, a tu proszę mróz, śnieg...bez końca... Mam pytanie do czytelników tego forum, czy ktoś ma adres jakiegoś forum, albo bloga gdzie opisywane są postępy budowy tego domu, umieszczone zdjęcia? Może ktoś chce się podzielić na priv? Podaję maila: [email protected] Pozdrawiam gorąco i oby do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz84 04.07.2014 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Witam Temat może stary , ale zawsze można coś napisać Jestem na etapie zamawiania projektu Okazałego i chciałem się zorientować czy budował ktoś ten dom w małopolskim, świętokrzyskim czy podkarpackim ? Prosiłbym o wiadomość . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts