Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt OKAZAŁY pracownia MG PROJEKT

Recommended Posts

Zaczęliśmy więźbę, a tak poza tym to był mały przestój. W tym tygodniu ma wrócić murarz podmurować szczyty i wylać chudziak. Poza tym ma przyjść hydraulik wkopać co tam trzeba w ziemi i może będzie rozkładał rury od wody. Ale co naprawdę będzie się działo to zobaczymy :roll:

Zaglądam czasem do twojego dziennika, bardzo jestem ciekawa jaki domek wam wyjdzie. Widzę że początki nie są łatwe, ciężko trafić na słownego fachowca o terminowości już nie wspominając :-?, ale w sumie to zbliżają się długie zimowe wieczory, więc czasu na przemyślenia będzie sporo.

Mam nadzieję że wasz dom będzie choć trochę podobny do OKAZAŁEGO, byłoby mi raźniej budować :lol:

• Odpowiedzi 115
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Powiem tak jakby nie działka w kształcie L zdecydowałbym się na okazały!!!Ja mam "cierpliwość "do architekta jeszcze do piątku jak mi nie pokaze czegoś ciekawego to ja z nim zatańcze :wink: :D Zaczynam na wiosnę jeszcze trochę czasu jest!Widziałem domek który ostatnio spłodził wyglądał całkiem całkiem!!1 :wink: :D

• 5 months później...

Witam,

MajorCarter - jak tam postępy ? CZy już widać koniec? My już mamy pozwolenie na budowę i wybieramy ekipę. Czy u was strop nad domem i nad garażem był wylewany oddzielnie? Bo tak nam sugerują, ze względu na róznicę poziomów.

Pozdrawiam

mmuha

Witam,

U nas nadal stan surowy. Właśnie dziś skończyliśmy altankę, jest przyklejona do domu, więc nie moglismy zostawic na później. Mamy umówionego elektryka i hydraulika, więc myślimy nad rozmieszczeniem sprzętów w łazienkach i rozplanowaniem prądu. Nie mamy jeszcze okien, planujemy pojeździć po firmach i zrobić wyceny. Jak widać sporo jeszcze przed nami :)

Jeżeli chodzi o strop to nam wszyscy, z kierownikiem budowy na czele, sugerowali żeby zalewać razem, aby lepiej związało. Jeżeli dobrze wczytasz się w projekt tam są takie schodki pomiędzy piętrem a pomieszczeniem nad garażem - powinny być po stronie stropu w części mieszkalnej, bo jeżeli je po prostu domurujesz na stropie nad garażem to drzwi mogą wyjść za wysoko. My w porę to zauważyliśmy bo murarze oczywiście chcięli sobie uprościć i mięlibyśmy drzwi 1,50 m ;) Właśnie te schodki łączą oba stropy, więc może dlatego lepiej wylać wszystko razem.

Mam nadzeiję że będziemy w kontakcie. Podobno teraz dobry czas na budowanie przyszedł :D Napisz kiedy zaczynacie.

Witam,

Jeżeli dobrze wczytasz się w projekt tam są takie schodki pomiędzy piętrem a pomieszczeniem nad garażem - powinny być po stronie stropu w części mieszkalnej, bo jeżeli je po prostu domurujesz na stropie nad garażem to drzwi mogą wyjść za wysoko. My w porę to zauważyliśmy bo murarze oczywiście chcięli sobie uprościć i mięlibyśmy drzwi 1,50 m ;) Właśnie te schodki łączą oba stropy, więc może dlatego lepiej wylać wszystko razem.

Właśnie wiem o schodkach - ale może wykonawca się nie wczytał, albo może nie chce wynajmować zbyt dużo stempli. My to chyba wstępnie zrobimy dół i się przeprowadzimy, żeby zbyt dużego szoku powierzchniowego nie doznać... :))

Chcemy zacząć jak najszybciej tylko jeszcze kredyt będzie trzeba załatwić, ale właściwie ekipa może już wchodzić.

Pozdrawiam serdecznie

• 4 weeks później...

Witam świątecznie!

Choć założyłam ten temat, to dopiero teraz dołączymy do grona realizujących projekt.

Stan, w jakim się znajdujemy, to połączenie ekscytacji (nareszcie!!!) i przerażenia (wiadomo dlaczego :) )

Dom nasz uległ kilku zmianom ze względu na dopasowanie do dużej, ale trudnej działki i karty terenu - przede wszystkim mamy zakrzywiony garaż i dach (niestety!) dwuspadowy.

Dziękuję już za kilka uwag, które już przeczytałam, wdzięczna będę za wszelkie inne - na co zwrócić szczególną uwagę, czego dopilnować ze wzmożoną uwagą, co byście już zmienili w swoich projektach...

Pozdrawiam serdecznie :)

Aneta

• 6 months później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...

:wink: witam!!!

Jakoś na dniach będziemy zamawiać projekt okazały ciesze się ze znalazłam forum i grono fanów tego projektu,mieszkamy w oławie a widziałam osobę mieszkającą we Wro która sądząc po dacie pewnie ruszyła juz z budową,chciałabym obejrzec dom w realu (nawet jezeli znajduje się on dalekooo;),forum działa juz od pewnego czasu także są juz osoby które dom wybudowały,cieszę się ze mogłam dołączyć do grona fanów okazałego.Czy gdzies znajdują się zdjecia z budowy domu?podaje maila [email protected] proszę bardzo o kontakt i fotki z budowy

pozdrawiam

Mieszkamy w Oławie ale w pzyszły weekend chcielibysmy obejrzec wasz domek w Marylce jezeli nie macie nic przeciwko?troche daleko ale bardzo sie nakrecilismy i cieszmy sie ze ktos wkoncu do nas sie odpowiedział!wielkie dzięki!na jakim etapie budowy jesteście?macie jakieś zdjęcia domku?czekam na wiadomosc z niecierpliwościa

• 2 months później...

Witam,

my również budujemy dom Okazały. Projekt jest bardzo ciekawy. Oglądaliśmy bardzo dużo projektów, ale tylko ten jeden dom spełniał nasze oczekiwania:) Większość projektów domów jak ładnie wyglądają z zewnątrz to w środku przydałby się "generalny remont" i odwrotnie;))

W tym roku zima jest złośliwa i nie chce nas zostawić w spokoju...ech! W zeszłym roku znajomi rozpoczęli budowę domu w listopadzie i zakończyli w marcu. Myśleliśmy, że nam też się tak uda, a tu proszę mróz, śnieg...bez końca...

Mam pytanie do czytelników tego forum, czy ktoś ma adres jakiegoś forum, albo bloga gdzie opisywane są postępy budowy tego domu, umieszczone zdjęcia? Może ktoś chce się podzielić na priv?:) Podaję maila: [email protected]

Pozdrawiam gorąco i oby do wiosny :lol:

• 4 years później...