MajorCarter 22.07.2008 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Witaj mmuha Cieszę się że również zdecydowaliście się na ten projekt. My budowę rozpoczęliśmy w czerwcu. Obecnie jesteśmy na etapie stropu i schodów. Jeżeli chodzi o adaptację robiliśmy ją w MG Projekcie, polecam, bardzo sympatyczni i otwarci na wszelkie propozycje zmian architekci. Musieliśmy wprawdzie poczekać jakieś 2 miesiące, ale było warto. Jeżeli chodzi o kosztorys to ceny są OK, w niektórych przypadkach nawet przyjęto wyższe, natomiast gorzej jest z ilością materiałów przyjętych do kosztorysu. Bloczków fundamnetowych poszło nam na przykład dwa razy więcej niż w kosztorysie, betonu na ławy jakieś 10 m3 więcej Przyłącze kanalizacyjne tak jak piszesz jest na wysokości garażu, tak w 1/3 odległości od ganku do końca garażu. Jeżeli chodzi o odległość od frontu działki to u nas jest jakieś 23 metry. Napisz czy planujesz wprowadzać jakieś zmiany i kiedy zaczęlibyście budowę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmuha 22.07.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Hej, dzięki za odpowiedź No to piękną przestrzeń będziecie mieć przed domem. Niestety w MG Projekt nie robią już adaptacji, bo mają za dużo pracy. Jeżeli chodzi o przeróbki to muszę tylko przerobić dach bo mam w planie zagospodarowania, że ma być co najmniej 35 st, a jest w projekcie 32. Mam nadzieję, że to będzie niezauważalne (zdaje się, że podniesie kalenicę o ok. 15 cm). Gratuluję tak zaawansowanego etapu Czy macie może zdjęcia z waszej budowy? Nigdzie nie widziałem go jeszcze "na żywo"? Mam jeszcze pytanie o pomieszczenie na strychu: jaką ono ma powierzchnie i czy da się tam coś urządzić czy to tylko tradycyjny strych może być? I jeszcze jedno: ajki system ogrzewania planujecie ? My chcemy zacząć jesienią. Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MajorCarter 22.07.2008 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Gratuluję tak zaawansowanego etapu To dopiero początek, jeszcze wiele przed nami. Właśnie ślęczeliśmy z mężem nad projektem, żeby poznać tajniki konstrukcji dachu, ale bez fachowej pomocy się chyba nie obejdzie Jeżeli chodzi więc o strych, to na pierwszy rzut oka wydaje się że będzie spory, ale na pewno to ci odpowiem po wybudowaniu Z ciekawostek dotyczących strychu to mogę powiedzieć, że strop nad poddaszem jest drewniany, a podłoga na strychu zaprojektowana z płyty OSB, więc zapewne jej wytrzymałość ograniczona, ale na graciarnię albo suszarnię powinno być w sam raz. Ogrzewanie będziemy mieli na olej opałowy, bo gazu niestety u nas nie ma. Zdjęcia z naszej budowy mogę ci przesłać mailem, wyślij mi na pw jakiś kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 24.08.2008 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Bardzo proszę o wasze opinie jak wam się to podoba mnie czymś ujął .Czy tylko mnie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 24.08.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Hej, moim zdaniem ma wszystko co potrzeba - kuchnia blisko wejścia do domu - łatwo przenieść zakupy z samochodu; wypasiony wielki salon z dużymi oknami - super!; sypialnia rodziców z osobną łazienką i garderobą, gabinet, pokoje dla trójki dzieciaków i do tego jeszcze pokój rekreacyjny - jak dla mnie full-wypas! I nie wymaga gigantycznej działki! Gratuluję wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 24.08.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Dla mnie też full wypas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 24.08.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 No cieszę się ze ktoś odpowiedział bo ja przekonuję do niego moja "lepszą" połowę .Ona to tylko lukarny i wykusze i nic nie dociera !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 24.08.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 projekt :http://projekty.budujemydom.pl/projekty.php?id=2783 Mnie sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 24.08.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 No to ja zacznę przekonywać że to nie tylko mnie sie podoba !!!Dzięki za wsparcie proszę o jeszcze Za telefonik tyyyż dzięki POZDRO!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 24.08.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 No to ja zacznę przekonywać że to nie tylko mnie sie podoba !!!Dzięki za wsparcie proszę o jeszcze Za telefonik tyyyż dzięki POZDRO!!!! Always welcome Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 24.08.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Jeszcze nie powiem że wszystkim się podoba ale już mogę powiedzieć że jest nas "masa"!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 26.08.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Może ktoś jeszcze cos napisze???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 27.08.2008 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Szukam kogoś z Wawy lub okolic (architekt konstruktor) kto przerobi mi troszkę ten projekt za rozsądne pieniądze w rozsądnym terminie (znaczy dość szybko nie musi być dość tanio ale rozsądnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 27.08.2008 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Dla mnie w większości projektów - również w tym - brak jest pralni przy sypialniach na górze. Skoro ciuchy na górze to czemu sobie nie ułatwić codziennej bieganiny z rzeczami do prania.W tym projekcie jest tyle pomieszczeń i miejsca , że można szaleć z pralnią gdzie się chce Poza tym baaardzo fajny dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 27.08.2008 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Ten domek ma być przerobiony i pralnia na górze będzie bo 4 pokoiki mi nie potrzebne!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 27.08.2008 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 W takim razie z czystym sumieniem gratuluję wyboru projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 27.08.2008 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Szukam kogoś z Wawy lub okolic (architekt konstruktor) kto przerobi mi troszkę ten projekt za rozsądne pieniądze w rozsądnym terminie (znaczy dość szybko nie musi być dość tanio ale rozsądnie) A sprawdzałaś na stronie MgProjektu? Na ich stronie w zakładce przedstawiciele regonalni są podane firmy i biura projektowe , które zajmują się sprzedażą ich projektów.Biura projektowe dokonują też chyba adaptacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 27.08.2008 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Dzisiaj dzwoniłem do mgprojekt i nawet Pani jakaś mi poleciła dwie osoby .Tylko dodzwonić sie do nich nie idzie!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 27.08.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Jeszcze niedawno myślalam,że będę budować dom z tej pracowni - wtedy rozmawiałam z nimi kilkakrotnie.Jeśli mogę coś doradzić - omijaj pracownię Ław-Bud z Grodziska Mazowieckiego.Kiedy szukałam kogoś do adaptacji projektu , natknęłam się na kilka osób dotkliwie doświadczonych przez tę ekipę.Jest nawet o nich cały wątek jak się ich wstuka w google. Kiedyś specjalnie zadzwoniłam do MGProjektu,żeby im o tym powiedzieć.Podziękowali,ale pracownia dalej jest na ich stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 27.08.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Ja to mam wrażenie że architekto-konstruktorzy to mają mnie w "d...ie" gdzie nie zadzwonię to oczywiście "zrobimy to Panu najlepiej i szybko z adaptacją problemów nie ma" ale jak mówię że "kcę" poprzestawiać ścianki konstrukcyjne to:wiem Pan najwcześniej w styczniu; konstruktor na urlopie; konstruktor chory ;taki salon Panu wystarczy itp...Wkurza mnie to ale w końcu kogos zmolestuję do przestawienia tych "ścianek konstrukcyjnych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts