Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kuchenka, płyta w rogu kuchni, w narożniku

Aga - Żona Facia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 91
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 months później...
  • 1 year później...

Słoneczko ja już Ci dziękowałam u siebie, ale i tu wielkie dzięki, teraz przynajmniej będę mogła TŻ-owi mojemu kochanemu pokazać jak robótka go czeka...bo wiecie jak to jest jak tłumaczę to nie rozumie, zawsze mówi-znajdź w necie to zobaczę o co ci chodzi :wink:

i potwierdzam info. jeśli piekarnik ma byc na dole narożnego zabudowania to szafka musi zajmować od rogu po 105cm z każdej strony...to dość dużo ale efekt jest tego wart..teraz użytkuję kuchnię-prowizorkę i specjalnie poprosiłam żeby mi mąż płytę ustawił w rogu sprawdzę funkcjonalność bo tyle mitów krąży na ten temat...jak się sprawdzi to robię taki róg i tyle....

No niby się mówi ,że niewygodne jest dojście do tych tylnych palników, tudzież pól....ja będę miała właśnie tak jak ty OK...czyli z piekarnikiem na dole...mam do ciebie ogromna prośbę sprawdzisz u siebie o jakich wymiarach trójkąt ci został z tyłu kuchenki, no wiesz tam za płytą do rogu?, i gdybyś mogła mi powiedzieć bo nie widzę, jak masz blat cięty na rogu?, czy w całości? i jak zabezpieczony?

będę wdzięczna.... :wink:

No niby się mówi ,że niewygodne jest dojście do tych tylnych palników, tudzież pól....ja będę miała właśnie tak jak ty OK...czyli z piekarnikiem na dole...mam do ciebie ogromna prośbę sprawdzisz u siebie o jakich wymiarach trójkąt ci został z tyłu kuchenki, no wiesz tam za płytą do rogu?, i gdybyś mogła mi powiedzieć bo nie widzę, jak masz blat cięty na rogu?, czy w całości? i jak zabezpieczony?

będę wdzięczna.... :wink:

Trójkąt zmierzę wieczorkiem, co do reszty, to blat w rogu jest z całości (jest łączony między płytą a zlewem - inaczej się nie dało). Jest tylko wycięcie, bo w rogu idą piony od wody i zrobiony jest ekran.

http://lh4.ggpht.com/_tcq6CDR4oow/Sb0pZipkd0I/AAAAAAAAAIA/Y8ZS6h0R-i8/s512/IMGP0325.JPG

Tu widać i łączenie blatów i ten nieszczęsny ekran. Niestety w mieszkaniu wkucie pionów nie jest takie proste :-?

Nie wiem, o jakie zabezpieczenie chodzi? :roll: Od ściany jest silikon, na łączeniu jakiś ichni kamieniarski kit, poza tym jest ponoć impregnowany "firmowo", ja nie impregnuję niczym, myję czym popadnie i się nie przejmuję :wink:

Żadnych problemów z dotarciem do tylnych palników nie mam - jest do nich tak samo daleko, jak przy zwykłym umieszczeniu płyty. Niby jakim cudem miałoby być dalej? :o

Dalej jest tylko do tej ściany w rogu, ale przy tym ustawieniu płyty na ściany praktycznie nic nie chlapie i nie pryska, więc nie ma konieczności nieustannego szorowania :lol:

Zresztą... jakbyś przypadkiem była w Warszawie, to zapraszam na przymiarki :D

Słoneczko, szalenie mi miło :oops:

no dzięki OK...a widzę teraz że ty masz tam ten nieszczęsny ciąg mieszkaniowy,

blat w całości no też mi własnie tak mówili...

zaczekam spokojnie na ten wymiar, tylko gdybyś mogła tak zmierzyć jakby nie było tego ciągu... :oops:

ja tez tak sobię myslę że jest ściana lepiej zabezpieczona...i a propo dostępu to też dziwne opnie no ale są i to tu na forum tylko teraz nie mogę znaleźć..

trochę inpiracji:

http://bi.gazeta.pl/im/8/3294/z3294398X.jpg

http://www.epigraf.pl/projekt/dom/kuchnia/kuchnia-stylizowana-01.jpg

http://bi.gazeta.pl/im/0/6555/z6555500X.jpg