SemperSolus 29.09.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Hmm... Zakładając, że piekarnik będzie pod płytą to rozwiązania, które widać powyżej są optymalne. Z drugiej jeżeli piekarnik wrzucić do słupka to wtedy w aranżacji dość ciekawe możliwości mogą dać płyty narożne: http://www.franke.pl/franke-30382-dpa-3gav-tc.html http://www.nokaut.pl/plyty-ceramiczne/plyta-ceramiczna-aeg-electrolux-96901-kfe-n.html Co do okapów przejrzyj ofertę Fabera: http://www.dombianco.com.pl/, troszkę tego jest . Ceny w sklepach stacjonarnych mogą troszkę zszokować ale jeżeli wejdziesz na Ceneo lub Skąpca to czeka Cię dość miła niespodzianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordzina 29.09.2009 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 płytę już mam....a okap zrobi mi TŻ będzie hand made a to lubię najbardziej..ale płyty fajne tylko że drożyzna stłaszna, podobnie okapy...myslę,że ich ceny są jakieś kompletnie irracjonalne w porównaniu z ich prostota, patrząc na okapy normalne za taką samą cenę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 29.09.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Właśnie to samo sobie pomyślałam Przeginka z tymi cenami... Mój okap to najzwyklejszy szufladowy (czy jak mu tam), zabudowany w szafce narożnej. I tak go używam głównie jako oświetlenie i "wyciąg grawitacyjny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 30.09.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Obiecane wymiary patrz rysunek poglądowy http://lh3.ggpht.com/_tcq6CDR4oow/SsMahqpFYnI/AAAAAAAADWY/gVry60y1Wh0/s800/p%C5%82yta.jpg Aha, płyta ma 70 cm. Zmierzyłam też szafkę - wzdłuż ścian to 103x103 cm, choć tak naprawdę to jest najzwyklejsza, prostokątna 60tka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 30.09.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Nie rozważał takiej narożnej kuchni, ale po przejrzeniu zdjęć zastanawiam się. ja podobnie genialne są takie rozwiązania http://i57.photobucket.com/albums/g218/cornuss/elewacje/fc313c52.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordzina 30.09.2009 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Obiecane wymiary patrz rysunek poglądowy http://lh3.ggpht.com/_tcq6CDR4oow/SsMahqpFYnI/AAAAAAAADWY/gVry60y1Wh0/s800/p%C5%82yta.jpg Aha, płyta ma 70 cm. Zmierzyłam też szafkę - wzdłuż ścian to 103x103 cm, choć tak naprawdę to jest najzwyklejsza, prostokątna 60tka dzięki dzięki wielkie dzięki no czyli dużo fajnego miejsca zostaje..bo się cały czas zastanawiam czy na robić tam półkę podwyższaną, czy nie? no widzisz masz 103cm OK, a mówią że min musi byc 105( mówią w kuchennych sklepach...a nie studiach...tak się to teraz nazywa ) i jakaś "specjalna" szafka, pierdzielą jak zwykle żeby naciągnąć, mąż zrobi sam i wtedy zobaczymy tak naprawdę ile wyjdzie...gadanie a potem 300zł trzeba za taką ekstrawagancje dopłacić...bo szafka narożna z piekarnikiem...ach...sprawdzimy....jescze raz dzięki za wymiar..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 01.10.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Sorki, ale to pieprzenie z tą narożną szafką Po co? Przecież i tak nie ma dostępu do miejsca za piekarnikiem. Bierzesz zwykłą 60tkę do zabudowy piekarnika, wkładasz w nią piekarnik, ustawiasz pod kątem 45st. i przykrywasz blatem - cała filozofia Po dosunięciu szafek bocznych u mnie wyszło 103 cm, zresztą z rysunków chyba też, o ile dobrze pamiętam Swoją drogą, ciekawa jestem jak chcieliby zamontować piekarnik w szafce narożnej? Do czego go przykręcić? Sama chodziłam po różnych studiach kuchennych i wszyscy wynajdywali pińcet tysięcy problemów z kuchnią narożną, że nie wspomnę o innych moich wynalazkach A największym problemem było to, że "standardowo tak się nie robi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 01.10.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 a to musi być kuchnia narożna? nie może być zwykła wsadzona do rogu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 01.10.2009 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Anetina, właśnie najzwyklejsza, wsadzona do rogu - u mnie w najzwyklejszą szafkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 02.10.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 no tak myslałam, aler ktoś wczesniej napisał, więc zwątpiłam dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 01.02.2010 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Witam. Normalnie to jest watek stworzony dla mnie Oczy mam wieeelkie i oglądam, oglądam ...... Że ja dopiero teraz trafiłam na niego Nie wiedziałam jak upchnąć kuchenkę w róg ale teraz jest wszystko jasne Dzięki, wielkie dzięki za ten wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stills 25.03.2010 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 My tez bedziemy mieli plyte gazowa w rogu. Nie trafiaja do mnie argumenty ze dalsze palniki sa "trudniejsze" - taka sama odlegosc. Bardziej mnie martwi "stanie" przy tej kuchence, czy mi bedzie wygodnie Nad plyta chcemy zamontowac jaki okap zabudowany. Ale nie pochlaniach tylko prawdziwy "ciąg" W scianie bedzie wylot na zewnatrz - taki maly komin A co macie lub radzicie dac w szafce pod plyta? Zmywarka bedzie obok (oczywiscie w odleglosci). Gdzie szuflada na sztuce i przyprawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 25.03.2010 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Ja w szafce pod płytą mam, jak widać piekarnik A co do wygody "stania" to, jeśli chcesz, zapraszam na osobistą przymiarkę, widzę, że z Warszawy jesteś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stills 25.03.2010 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 hahahha dzieki wielkie za zaprszenie Dobrym kucharzem jestem wiec cosbym dobrego upichcila hehehe No wlasnie a gdzie masz sztuce i przyprawy, "pomysly na..." i inne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 25.03.2010 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Sztućce mam w szufladzie pod kotem http://lh6.ggpht.com/_tcq6CDR4oow/Sb0pHjeqdZI/AAAAAAAAAHk/FHzrIZ0psC8/s640/IMGP0313.JPG A duże, do mieszania w garach, wiszą aktualnie na relingu za płytą I serio zapraszam, w Śródmieściu mieszkam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 25.03.2010 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Też mam ten dylemat co umieścić pod płytą. Piekarnik chcę mieć wysoko, zmywarka ma być pod zlewem lub obok. Najbardziej pasowałaby szuflada z garnkami, patelniami itp. ale to ma być narożna szafka więc chyba nici z tego pomysłu. Podzielcie się swoimi pomysłami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 25.03.2010 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 HEJ Ja tez będę miała narożna płyte i piekarnik To znaczy na razie szafkę pod piekarnik A jeśli chodzi o naroże to mój mąż pięknie nam ten róg zabudował i zrobił gustowną poleczke Jakoś nie boję sie braku dostępu do płyty, bo wydaje mi sie, ze jest to bardzo podobnie jak przy "normalnym" ustawieniu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 25.03.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 A, i kuchnia będzie raczej nowoczesna. Spróbuje znaleźć jakieś zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 25.03.2010 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Dostępu do tylnych pól też się nie boję - mam dłuugie ręce U mnie będzie takie coś http://www.dom.tim.net.pl/galleries/BUDOWA/PROPOZYCJE/kuchnia1.jpeg mąż ma do tej kuchnie wielkie "ale" - wg. niego nie ma tu zachowanej symetrii ... i ten okap nie podoba mu się, a ja tylko za takimi okapami się rozglądam Ale płyta będzie w samiutkim rogu tylko piekarnika nie będzie pod płytą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BlackMamba 26.03.2010 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Podpinam się pod temat i będę go pilnie obserwować Płyta i piekarnik w rogu marzył mi sie od dawna i w domu nie wyobrażałam sobie innego rozwiązania. Kuchnia Fagerland w stylu "wiejskim" na razie róg nie zrobiony, okap http://www.teka.com/html/cat/prod.php?producto=PR-0001764&categoria=CA-0000004&idioma=pl&backto=Okapy%20kuchenne&nameProd=ILENA%2090&nameCat=Okapy%20kuchenne też na razie w kartonie leży, mąż nie może się zabrać do zabudowy Tak więc zdjęć nie wrzucam bo nie ma czym się chwalić, planuję półeczkę za płytą, róg ścięty odrobinę żeby zawiesić pod okapem listwę a na niej najbardziej potrzebne do gotowania "sprzęty" Już bym chciała mieć kuchnię kompletną ehhh.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts