Dorfi 04.04.2010 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 U nas też kuchenka będzie w rogu. Tyle, że piekarnik planuję dać nie pod płytą, ale wyżej.Obecnie kuchenkę mam zamontowaną klasycznie i niestety listwa maskująca łączenie blatu i płytek ściennych jest strasznie zniszczona. Kiedy gotuję w dużych garnkach na tylnych palnikach ( a tylko tych w zasadzie używam) to garnki dotykają tej listwy. Przy położeniu narożnym nie będzie tego problemu. Poza tym akurat w rogu kuchni mamy komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stills 06.04.2010 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 My juz podjelismy decyzje, ze plyta bedzie w rogu. Ale przeczytalam gdzies ze sa jakies wymagania ze plyta musi byc koniecznie w jakiejs odleglosci od okna. Prawda to? Jaka to odleglosc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BlackMamba 15.04.2010 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 No dobra, mąż nie wprost powiedział, że pojęcia nie ma jak ma zabudować ten róg...mam sobie na internecie "coś" poszukać na ten temat, więc pytanie i prośba do tych którzy mają to już za sobą albo mają o tym pojęcie; jak to zrobić?? Jeśli ktoś mógłby udzielić dokładnych wskazówek, byłabym wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margola_g 07.06.2010 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 (edytowane) Witam, u nas również płyta w rogu znalazła swoje miejsce. Jeszcze jej nie użytkujemy ale już widzę, że będę miała sporo miejsca wokół. Dla mnie to zbawienne http://lh3.ggpht.com/_Gx-ECcR_FCw/S_9WH1OgeUI/AAAAAAAACQo/WLtQ84F2jkI/s640/Picture%20396.jpg Edytowane 28 Października 2010 przez margola_g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CudSzwej 07.06.2010 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Podpinam się pod temat i będę go pilnie obserwować Płyta i piekarnik w rogu marzył mi sie od dawna i w domu nie wyobrażałam sobie innego rozwiązania. Kuchnia Fagerland w stylu "wiejskim" na razie róg nie zrobiony, okap http://www.teka.com/html/cat/prod.php?producto=PR-0001764&categoria=CA-0000004&idioma=pl&backto=Okapy%20kuchenne&nameProd=ILENA%2090&nameCat=Okapy%20kuchenne też na razie w kartonie leży, mąż nie może się zabrać do zabudowy Tak więc zdjęć nie wrzucam bo nie ma czym się chwalić, planuję półeczkę za płytą, róg ścięty odrobinę żeby zawiesić pod okapem listwę a na niej najbardziej potrzebne do gotowania "sprzęty" Już bym chciała mieć kuchnię kompletną ehhh.... Możesz zdradzić ile kosztował Cię ten okap? Dokładnie taki chcemy mieć w kuchni i do tej pory zakladaliśmy zrobic go samemu z płyt k-g, ale może tak gotowiec to lepsze rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 10.06.2010 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 ja takze mam kuchenkę w rogu, jeszcze nie mieszkam, ale ja widzę same plusymam podobnie jak Zuzzy kolega tzn. między oknamipo prawej od kuchenki mam kawałeczek blatu i zlew pod oknem (wiec moge sobie cos szybko umyc i wrzucic do garnka..po drugiej stronie mam dlugi blat roboczy, na ktorym mozna robic wszystko,,stojac w miejscu przygotowywania posilkow (blat roboczy - kuchenka - zlew) mam wszystko pod rekato jest jeden duzy plusdodatkowo wszystko pod kontrolą, bo wszystko widze - moge zerkac i na ogrod w jedno okno i na kawalek "uliczki" skad beda wracac na obiad i goscie będą nadjezdzac.. to drugi plustrzecie jest taki, ze kuchnie mam podzielona "dla dzieci" i "dla doroslych", dzieciaki maja dostep do lady, przy ktorej beda mogly siedziec spokojnie (albo i niespokojnie) a dorosli moga gotowac w glębi kuchni i robic kawe.. uzywac zmywarki itp. poza tym mozna zastawic krzeslem kuchenke, zeby dziecki sie nie zagapily i nie dotknely (kolezanka tak robi tylko ze ma normalna podstawia krzeslo i dziecko nie dotknie, chociaz nie ma naroznej a przy naroznej to jeszcze latwiej tak zrobic) to trzeci dla mnie duzy pluskolejny plus jest taki ze jest wygoda z dostepem, tylko oczywiscie musi byc w odpowiednim miejscu czyli blisko poczatku.. plyte indukcyjna mam na poczatku (tyle ile mozna, zeby to odpowiednio bylo w szafce i ladnie jeszcze wygladalo) a za nia mam duzo miejsca na przyprawki i przyrzady kuchenne, a i z boku cos mozna polozyc... dostep jest latwy.. w dwojke tez.. ja nie widze problemu.. no i piaty jakby jeszcze watpliwosci byly to jest sliczna taka narozna kuchenka i okap w starym stylu, dla mnie cudo... zdobi cala kuchnie z salonu widac od razu centralna czesc przeciez.. ja bym nie wymienila tego na nic innego, a ciesze sie strasznie, bo sama sobie tak zaprojektowalam, bo w projekcie oryginalnym mialam zupelnie cos innego, a ze moja polowka to budowlaniec to zmienil w projekcie i mam moje cudenko... pozdrawiamoczywiscie nie narzucam... wybor nalezy do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 24.06.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Niestety u nas nie będzie płyty w rogu A tak chciałam - bardzo. Doszliśmy do wniosku że okap jaki podoba mi się będzie w rogu baaardzo wielki i będzie to brzydko wyglądało. Także miłego użytkowania kuchenek w rogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 24.06.2010 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 mój też jest duży i wygląda ładnie.. nie moge jeszcze zdjecia przesłac bo chwilowo nie wisi.. ale mi sie podoba bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efka3 23.05.2012 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 (edytowane) Mam nadzieję, że uda mi się odświeżyć wątek Stoję właśnie przed dylematem ostatecznego zaplanowania naszej kuchni. Wszystko zaczęło się od wątku z projektami, gdzie wrzuciłam moją pierwszą koncepcję... Na moje szczęście ten układ został skrytykowany ze względu na umieszczenie kuchenki i zlewu... Przez kilka dni rysowałam, kombinowałam i w końcu wczoraj stanęliśmy z M w naszej kuchni i wybraliśmy opcję tak jak na rysunku Oczywiście projekt bardzo wstępny, pozostało rozplanowanie szafek, szerokości, przeznaczenie... Kuchnię planujemy "murowaną" w opcji połączenie klasyki z nowoczesnością. Coś tam się kołata po głowie, a jakiego kształtu nabierze to zobaczymy. Zanim ostatecznie rozplanujemy szafki, może macie jakieś sugestie na co zwrócić uwagę przy takim układzie. A może jakieś aktualne zdjęcia... Tosia125 obiecałaś jakieś dwa lata temu Edytowane 23 Maja 2012 przez efka3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 23.05.2012 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 A dlaczego odświeżasz ten wątek, zamiast kontynuować na projektach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efka3 23.05.2012 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 (edytowane) mój też jest duży i wygląda ładnie.. nie moge jeszcze zdjecia przesłac bo chwilowo nie wisi.. ale mi sie podoba bardzo może uda się wrzucić jakieś zdjęcia Wrzucę, zaraz na projekty. Watek mi się wyszukał w poszukiwaniu "inspiracji", być może ktoś ma coś ciekawego do pokazania. Edytowane 23 Maja 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 23.05.2012 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Tosia bywa na FM bardzo rzadko - proponuję wysłać do niej PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts