irysy 21.11.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 No to ja też się pochwalę swoją łazieneczką. W telegraficznym skrócie: płytki Paradyż seria Karioka, parkiet teak olejowany, obudowy wanny, umywalki i zabudowy pod skosem z deski tarasowej Mandi... coś tam, ceramika sanit. Roca Giralda, armatura Kludi, kaloryfer Regulus pod oknem i Zehnder drabinka.http://images50.fotosik.pl/355/5b2df69621085109med.jpghttp://images45.fotosik.pl/356/142e2bf143460b20med.jpghttp://images38.fotosik.pl/351/32242f7ce982b93cmed.jpghttp://images43.fotosik.pl/355/cc96ec2fde29fd92med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 21.11.2010 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 irysy łazienka suuuuuper. Mnie się bardzo podoba. Jak duża metrażowo jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 21.11.2010 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 szkoda ze ten dekor za kibelkiem nie sięga podłogi jeśli już w ogóle musiał się tam znaleźć (ja bym go nie dawała), ale metraz faktycznie - imponujący! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 21.11.2010 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 irysy, jak podswietliłas luksfery nad wanną ? fajne, też bede miec prysznic ze scianką z luksferów ta półka na lewo od umywalki juz jest wykończona ? cos mi w niej nie pasuje ogólnie na plus, uwielbiam drewno w łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 21.11.2010 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 irysy piękna podłoga!! taka mi się marzyła.. ale stchórzyłam w ostatniej chwili.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irysy 21.11.2010 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 irysy, jak podswietliłas luksfery nad wanną ? fajne, też bede miec prysznic ze scianką z luksferów ta półka na lewo od umywalki juz jest wykończona ? cos mi w niej nie pasuje ogólnie na plus, uwielbiam drewno w łazience Za luksferami jest mała wnęka, w której zmieściłem konstrukcje do zamontowania trzech sztyftów halogenowych oraz transformator. Jeżeli chodzi zabudowę przy umywalce to jest ona wykończona. Nie wiem co poeta miał na myśli pisząc, że coś tam nie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 21.11.2010 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 chyba brakuje mi drewnianego wykończenia tej szafki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 21.11.2010 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Irysybardzo podoba mi się drewno w łazience i to był strzał w 10! Natomiast cała łazienka, w ogólnym odbiorze, jest przekombinowana. Szczególnie to wykonczenie płytek nad umywalką. Z dekorów nad kibelkiem mogliście zrezygnować...ale to tylko moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irysy 21.11.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Jeżeli chodzi o wykończenie płytek nad umywalką (w kabinie prysznicowej też jest taki fragment) to pomysł powstał na poczekaniu. Schodkowe zejście płytek w stronę lustra nie pasowało ni w ząb. Dekory nad kibelkiem-jak ktoś wcześniej wspomniał- mogły sięgać rzeczywiście do samej podłogi, no trudno. A sama ich obecność za plecami nieco uprzyjemnia "te prozaiczne czynności" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarus05 21.11.2010 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 No miodzio:) Mi akurat taki styl bardzo odpowiada. Podłoga jakoś zabezpieczona? Drewno w łazience zawsze tworzy super klimat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 21.11.2010 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 IrysyBardzo ładna łazienkaKolor podłogi i drewnianej obudowy wanny szafek śliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hrhrhr 22.11.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Czy komus by się zechciało wkleic w zbliżeniu zdjęcie łączenia płytek i lustra, gdzie lustro wklejone między płytki jest z nimi zlicowane? Nasz spec wkleił sobie jak mu pasowało i zrobił od środka w rogach na lustrze piekne zaokrąglenia z fugi. Trzeba zrywać, ale chce mu pokazać jak to się prawidłowo robi, bo twierdzi że on tak robi "od zawsze". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 22.11.2010 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 chodzi o coś takiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hrhrhr 22.11.2010 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Nie mamy na około przewidzianej ramki z dekorów czy mozaiki, są równe płytki takie jak na reszcie ściany, dlatego zlicowanie lustra z ich powierzchnia jest istotne i podejrzewam że dlatego trudne. Dziekuję za zdjęcie, ale jeżeli mozna to ujęcie pod kątem tak żeby własnie to zlicowanie było widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 22.11.2010 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 No, to chyba mogę już pochwalić się i poddać Waszej ocenie swoją łazienką na pięterku, nad którą pracowałem chyba z pół roku chociaż nadal nie skończona (brakuje lustra, muszę jeszcze zmienić odpływy umywalek, bo obecne nie pasują i nie mogę podłączyć drugiej umywalki). Kilka fotek: http://lh5.ggpht.com/_4STjwinLOH8/TOpStrgoqGI/AAAAAAAAC-s/6rXAiQeyppI/s640/S6302698.JPG wanna narożna, symetryczna 140x140, http://lh3.ggpht.com/_4STjwinLOH8/TOpSt4YR8kI/AAAAAAAAC-w/5KkPgRQz12Y/s640/S6302695.JPG kącik na suszarki, albo jakieś mebelki - na szybie będzie folia matowa, której standardowo nie ma kiedy przykleić... http://lh4.ggpht.com/_4STjwinLOH8/TOpSt2FmQ7I/AAAAAAAAC-0/vq5V8xMK79Q/s640/S6302696.JPG umywalki (nad tą konstrukcją pracowałem najdłużej i dlatego tak się robota wlokła) http://lh5.ggpht.com/_4STjwinLOH8/TOpSuc6R3zI/AAAAAAAAC-4/pEwhyi6R54g/s640/S6302697.JPG tron i kącik pralniczy z półeczką na detergenty Trochę o bateriach: http://lh3.ggpht.com/_4STjwinLOH8/TOpSue1zKmI/AAAAAAAAC-8/EsNFIcNtvVo/s640/S6302699.JPG umywalkowa, http://lh5.ggpht.com/_4STjwinLOH8/TOpUf9pXxXI/AAAAAAAAC_I/xZCGrOzIzKc/s640/S6302700.JPG wannowa. Trochę szczegółów technicznych: - płytki z kolekcji Paradyż Fascia Azul Blue, - bez dekorów, tylko fajki Fascia Azul Blue Matita na pionowych krawędziach (z wyjątkiem konstrukcji pod umywalkami, gdzie wkleiłem zwykłą, białą, plastikową listwę), - mozaika jakaś chińszczyzna najtańsza z marketu, kupiona na wyprzedaży - ostatni karton tego koloru (w kartonie były 4m2 w cenie dorównującej standardowym paczkom mozaik - nasza mozaika jest b. cieniutka, ale wygląda jak wykonana z jadeitu ), - fuga do płytek w kolorze niebieskim, natomiast za fugę mozaiku robi biały klej do glazury wyciśnięty w trakcie przyklejania płatów mozaiki i wygładzony - po wyczyszczeniu mozaiki całość zaimpregnowałem przeźroczystą folią w płynie, żeby nie nasiąkało wodą, - tron Koło Idol z deską wolnoopadającą, - wanna z Saniformu (już nie pamiętam modelu, ale chyba Samantha), - umywalki też z Saniformu, akrylowe, - blat pod umywalki wykonany z płyty OSB, na której została przyklejona płyta akrylowa, - podświetlenie wnęki pod wanną jest diodowe w kolorze błękitnym, aby podkreślić kolor płytek, - płytki na podłodze są ułożone w caro z przeplotem, bo nie mogliśmy się zdecydować, w którą stronę paski ułożyć, hehe, ale chyba wyszło na plus... Generalnie, przy wykonywaniu tej łazienki przyświecały nam cele takie, jak: taniość materiałów, łatwość utrzymania czystości i użyteczność. Wykonanie własnoręczne od a do z - w tej łazience żadnego fachowca nie było od czasu wylewki na podłodze i tynków. Ok, to chyba wszystko - możecie mi myć głowę teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 22.11.2010 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Martinezio niestety zasmucę Cię.... Jesli celem było łatwe utrzymanie łazienki w czystości to te baterie są tego zaprzeczeniem. U mnie taka szklana bateria nie wytrzymała roku. Zachodzi bardzo kamieniem i nie ma sposobu na jej doczyszczenie, zeby nie wiem co. Poza tym sa dosć awaryjne.Czy rozważałeś na detergenty zamykaną szafkę? jesli na otwierane drzwi nie ma tam miejsce to moze żaluzjowe lub harmonijkowe? Sadzę, ze zamykana szafka byłaby znacznie lepszym rozwiązaniem niz ten podeścik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 22.11.2010 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Pierwsze co mi się nasuwa patrząc na tą łazienkę to... dlaczego niebieska fuga?! Niepotrzebnie szatkuje powierzchnie ścian (oraz sufitu ) i odwraca uwagę od całkiem ładnej niebieskiej mozaiki. Czego bym się jeszcze doczepiła.. - pomijając już kwestię wystawki chemikaliów, zastanawia mnie dlaczego na ścianach nie zacząłeś całą płytką od dołu tylko takim paseczkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 22.11.2010 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 mayland: myślę, że docelowo jakąś harmonijkę się tam zamontuje, aby dzieciaczki do tego za bardzo dostępu nie miały (choć nasze już są na tyle duże, że rozumieją, że to nie do zabawy - ale wiadomo, jak to z dziećmi - nigdy nic nie wiadomo ). Póki co to z szafkami do tej łazienki stoimy daleko w lesie :/ Co do baterii umywalkowych, to faktem, że ta wersja to niejako kompromis między ceną a estetyką. Myślę, że za jakiś czas zostaną wymienione na coś w stylu wannowej, ale najpierw trzeba $$$ uzbierać do świnki ). zetka: niebieska fuga wprowadza trochę kontrastu - jakbyśmy zrobili np. białą, to raz, że momentalnie by zszarzała, a poza tym za bardzo mdło by było. Na żywo to lepiej wygląda, choć starałem się na fotkach uzyskać naturalne kolory... I moim zdaniem wcale nie odciąga uwagi od mozaiki. To raczej ona odciąga uwagę od wszystkiego innego, hehe. A propos paseczka, to tak się już po prostu nauczyłem, że płytki przy podłodze powinny zaczynać się cokolikiem. Myślałem, czy nie wykorzystać płytek podlogowych, ale zrezygnowałem, bo mi zostało b. dużo ściennych Poza tym dzięki temu płytki na zejściu skosu i ściany ładnie się zgrały na górnej krawędzi bez docinania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 22.11.2010 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 mayland: myślę, że docelowo jakąś harmonijkę się tam zamontuje, aby dzieciaczki do tego za bardzo dostępu nie miały (choć nasze już są na tyle duże, że rozumieją, że to nie do zabawy - ale wiadomo, jak to z dziećmi - nigdy nic nie wiadomo ). Póki co to z szafkami do tej łazienki stoimy daleko w lesie :/ Co do baterii umywalkowych, to faktem, że ta wersja to niejako kompromis między ceną a estetyką. Myślę, że za jakiś czas zostaną wymienione na coś w stylu wannowej, ale najpierw trzeba $$$ uzbierać do świnki ). zetka: niebieska fuga wprowadza trochę kontrastu - jakbyśmy zrobili np. białą, to raz, że momentalnie by zszarzała, a poza tym za bardzo mdło by było. Na żywo to lepiej wygląda, choć starałem się na fotkach uzyskać naturalne kolory... I moim zdaniem wcale nie odciąga uwagi od mozaiki. To raczej ona odciąga uwagę od wszystkiego innego, hehe. A propos paseczka, to tak się już po prostu nauczyłem, że płytki przy podłodze powinny zaczynać się cokolikiem. Myślałem, czy nie wykorzystać płytek podlogowych, ale zrezygnowałem, bo mi zostało b. dużo ściennych Poza tym dzięki temu płytki na zejściu skosu i ściany ładnie się zgrały na górnej krawędzi bez docinania. a ja myślę, że ta niebieska fuga zepsuła wszystko, wyglada bardzo źle, poza tym nie robi się w ten sposób cokołu, jeśli na scianie są także płytki, skąd ten pomysł, silikon na wannie też do wywalenia i zrobienia na nowo i dlaczego drzwi nie są wykończone opaską tylko częścią płytki, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 22.11.2010 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Nie mamy na około przewidzianej ramki z dekorów czy mozaiki, są równe płytki takie jak na reszcie ściany, dlatego zlicowanie lustra z ich powierzchnia jest istotne i podejrzewam że dlatego trudne. Dziekuję za zdjęcie, ale jeżeli mozna to ujęcie pod kątem tak żeby własnie to zlicowanie było widać. Ja mam tak: http://img27.imageshack.us/img27/8222/listopad2010077.jpg http://img12.imageshack.us/img12/125/listopad2010082.jpg idealnie w poziomie ściany nie da się zrobić dużym aparatem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts