Elena76 10.08.2011 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Mazo, no pewnie, że się czepiasz lepiej wrzuć tutaj swoją łazienkę - na fotach nie widać nic z tego, o czym piszesz, a jest naprawdę świetna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellwirka 10.08.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Witam, jako że szukając inspiracji do swojej łazienki nigdzie nie znalazłam zdjęć (oprócz katalogowych) kolekcji, która po ciężkich bojach i znojach spodobała się mnie i mojej Połówce - GRES AMARANTE z Opoczna (wersja w kolorze kremowym i grafitowym), zamieszczam zdjęcia naszej prawie gotowej już łazienki (brakuje lustra, oświetlenia i szafek). Być może komuś pomoże to w podjęciu decyzji co do wyboru płytek - my nie żałujemy, na żywo łazienka prezentuje się cudownie http://i54.tinypic.com/22i90l.jpg http://i51.tinypic.com/2md5utf.jpg http://i56.tinypic.com/155417s.jpg http://i53.tinypic.com/r2qixz.jpg Pod podcięciem zamontowaliśmy czerwone, natomiast pod półką nad geberitem białe oświetlenie LED. Czekamy jeszcze na montaż wklejanego lustra oraz na lampy... Komantarze i sugestie mile widziane Zim, Ja wlaśnie wyklejam łazienkę tymi plytkami. Tylko zrezygnowalam z dekorow i postawilam na krem i grafit w wersji gladkiej i ryflowanej. Dodatkowo dolozylam metalowa srebrna liste. Łazienka zaczyna wygladac naprawde fajnie jest tylko jedno ale.... Plytki kupilam w normalnym sklepie jako pierwszy gatunek. A teraz przy klejeniu wychodza rożne chocki klocki w postaci roznych wielkosci plytek. Roznia sie one milimestrami na szer i dl. MAsakra. Czy Ty też miałeś takie problemy z ich kalibracja? Dzieki za info Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.08.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Mazo, no pewnie, że się czepiasz lepiej wrzuć tutaj swoją łazienkę - na fotach nie widać nic z tego, o czym piszesz, a jest naprawdę świetna Eleno - wiedziałam, że jesteś w zmowie z panem Tomkiem:) kiedyś pokazywałam zbliżenia moich płytek, nie chcę się już tym denerwować, a z daleka - pewnie, że nie widać Może kiedyś coś tu pokażę, na razie jeszcze gołe kable itp., ale dziękuję za miłe słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 10.08.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 (edytowane) Eleno - wiedziałam, że jesteś w zmowie z panem Tomkiem:) kiedyś pokazywałam zbliżenia moich płytek, nie chcę się już tym denerwować, a z daleka - pewnie, że nie widać Może kiedyś coś tu pokażę, na razie jeszcze gołe kable itp., ale dziękuję za miłe słowa. no tak, pan Tomek odpala mi działkę za dobry pr dla inwestora liczy się każdy szczegół i bolą wszystkie niedoróbki i fuszery, bo za nie płaci z własnej kiesy (ja tak przynajmniej miałam i do dziś mnie nosi jak sobie niektóre epizody przypominam), ale reszta skupi się na ogólnym wrażeniu i nie zwróci uwagi, że fuga nie taka albo płytka krzywa Mazo, ja nawet nie zauważyłam, że masz gołe kable cała reszta mnie tak zajęła Edytowane 10 Sierpnia 2011 przez Elena76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cynamonka 10.08.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Witam, jako że szukając inspiracji do swojej łazienki nigdzie nie znalazłam zdjęć (oprócz katalogowych) kolekcji, która po ciężkich bojach i znojach spodobała się mnie i mojej Połówce - GRES AMARANTE z Opoczna (wersja w kolorze kremowym i grafitowym), zamieszczam zdjęcia naszej prawie gotowej już łazienki (brakuje lustra, oświetlenia i szafek). Być może komuś pomoże to w podjęciu decyzji co do wyboru płytek - my nie żałujemy, na żywo łazienka prezentuje się cudownie http://i54.tinypic.com/22i90l.jpg http://i51.tinypic.com/2md5utf.jpg http://i56.tinypic.com/155417s.jpg http://i53.tinypic.com/r2qixz.jpg Pod podcięciem zamontowaliśmy czerwone, natomiast pod półką nad geberitem białe oświetlenie LED. Czekamy jeszcze na montaż wklejanego lustra oraz na lampy... Komantarze i sugestie mile widziane czy mogę prosić o podanie nazwy producenta (może link) do tej osłony prysznicowej na wannę? jak to jest montowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w-i-ola 10.08.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 10.08.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Tak, trafiają się i to polecani na forumowych białych listach. Różne grubości fug? to jeszcze nic, mam też różne kolory fugi - w całym domu te same płytki, a fuga w kuchni szara, w korytarzu już grafitowa. (może ktoś wie, jak przyciemnić?) W łazience wystrzepione i wyszczerbione płytki - nie ryzkuję wymiany tych płytek, bo fachowiec obawia się, że zepsuje całą obudowę wanny przy okazji. Zrywałam też mozaikę pod prysznicem, bo płytkarz nie zauważył,że kładzie dwa odcienie białego i do tego część mozaiki matowej i część z połyskiem... Nie wspominam już o krzywo położonych płytkach na podłodze... ale pewnie się czepiam... ło w mordę to już prawie wiem dlaczego wolę zrobić to sam, jak coś spieprzę to sam sobie i tylko do siebie pretensje a przynajmniej grubej kasy za to pieprzenie nie wywalę w małej, "budżetowej" łazience płytki na wykończeniu, została podłoga i fugi i wydaje się że jak na razie efekt nie gorszy niz u niejednego zawodowca w tym fachu kilku z nich np. nie wiedział co to jest mapegum i mapelastic w łazience z prysznicem bez brodzika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk1975 11.08.2011 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Nie wspominam już o krzywo położonych płytkach na podłodze... ale pewnie się czepiam... - no tak !!!!! my w takich sytuacjach zawsze się CZEPIAMY!!!! Przecież oni - fachowcy - tyle łazienek robili i tylko nam coś nie pasuje!!!! wrrrrrrrrrrrrrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zim 11.08.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Zim, Ja wlaśnie wyklejam łazienkę tymi plytkami. Tylko zrezygnowalam z dekorow i postawilam na krem i grafit w wersji gladkiej i ryflowanej. Dodatkowo dolozylam metalowa srebrna liste. Łazienka zaczyna wygladac naprawde fajnie jest tylko jedno ale.... Plytki kupilam w normalnym sklepie jako pierwszy gatunek. A teraz przy klejeniu wychodza rożne chocki klocki w postaci roznych wielkosci plytek. Roznia sie one milimestrami na szer i dl. MAsakra. Czy Ty też miałeś takie problemy z ich kalibracja? Dzieki za info Pozdrawiam Tak, z tego co mówił fachowiec - były niezgodności, różne rodzaje płytek miały różne wymiary (również I gat.). Na szczęście jakoś sobie poradził i tego nie widać, ale łatwo nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zim 11.08.2011 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 czy mogę prosić o podanie nazwy producenta (może link) do tej osłony prysznicowej na wannę? jak to jest montowane? NIe wiem, nie pamiętam, sprawdzę i napiszę. Osłona kupowana w Bokaro. Co do montażu? Hmmm... średnio się orientuję, ale spytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 11.08.2011 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 a mnie dzisiaj spotkała przedziwna sytuacja. W poniedziałek weszli "fachowcy" do łazienki, było "to się zrobi, to nie ma problemu, tu się wyrówna klejem, tu regipsem". Położyli płytki na dwóch ścianach i mąż się dopatrzył, ze na jednej ścianie bardzo widoczna jest różnica w szerokości fug. To pan "fachowiec" ujął się honorem, powiedział, że klient nie będzie mu zwracał uwagi,i że ściany krzywe, płytki krzywe!!!!! zabrał swoje zabawki i wyszedł!!! jestem zrozpaczona, bo nie wiem, kto teraz chętny wejdzie mi i położy płytki na dwóch ścianach i podłodze!!! czy wam też tacy kosmici się trafiaja???????? Nasze płytki też były krzywe, ściany też i posadzka nierówno wylana. Mimo to panowie położyli je tak, ze prawie zupełnie tego nie widać. Moim zdaniem po prostu trzeba umieć i chcieć. A schrzanić można każdą robotę, nawet jak materiały idealne. Na partaczy nie ma mocnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 11.08.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 lepiej że zabrała zabawki i se poszedł niż miałby do konca spierniczyc sprawę.A potem tylko płacz i zgrzytanie zębów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zim 11.08.2011 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 czy mogę prosić o podanie nazwy producenta (może link) do tej osłony prysznicowej na wannę? jak to jest montowane? Znalazłam fakturę - AQ Parawan nawannowy MODERN. Parawan jest przykręcany do ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 13.08.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Dziewczyny potrzebujemy porady.Mam dylemat z szafkami do górnej łazienki. Kupiliśmy płytki, które wyglądają tak:http://images39.fotosik.pl/1004/71a3b6e024282fe9med.jpghttp://images37.fotosik.pl/999/ee1ac2c6cd98187amed.jpgJesteśmy nimi oczarowani, bardzo się nam podobają. Tylko teraz nie wiem jaki kolor powinny mieć szafki. Czy biały (mat, połysk?) czy grafitowy, czy szyby mleczne w ramkach z aluminium?doradźcie jaki kolor byłby najbardziej optymalny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 13.08.2011 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 żona m nie znając układu łazienki i kafelek to bym dawała białe błyszczące mebelki - w miarę gładkie i może nawet z ukrytymi rowkami zamiast uchwytów - płytki są dość charakterne same w sobie. szkła w szafkach w ogóle bym nie dawała bo zakłoci spokój białych szafek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 14.08.2011 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 (edytowane) Tez za białymi lakierowanymi szafkami, bez uchwytów, a jak konieczne to np czarne. Podaj nazwę kolekcji i firmę, a także tego szarego gresu na podłodze Edytowane 14 Sierpnia 2011 przez Aleksandryta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 14.08.2011 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 W sumie płytek z tymi kołami kolorowymi będzie tylko 6 nad wanna. To nowa kolekcja Ceramiki końskie -domenico.Na podłodze brudny i nie umyty gres Arkesia -matowy /struktura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 14.08.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 żona m ja bym dała białe lakierpołysk lub mat, tylko nie szkło w ramkach aluminowych, proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 14.08.2011 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 popieram dziewczyny. choć latwiej byłoby doradzić widząc projek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 14.08.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 projekt ? nie mamy projektanta, sami wyliczyliśmy płytki i pomysł na ułożenie ich w całej łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts