Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

oczywiście,że koło style:-) zakręcona jestem:-) mam taką samą w swojej łazience i też się zastanawiam właśnie na umywalką ikeowską, stąd moje pytania.

Czy jesteś zadowolona z tej umywalki? A odcienie bieli pasują, bo wydaje mi się,że biel miski ustępowej jest lekko żółtawa

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W sumie jestem zadowolona, choć użytkuję ją sporadycznie. Odcienie bieli są minimalnie różnie i jak słusznie zauważyłaś miska jest minimalnie bardziej żółtawa. Rozmawiałam w kilku sklepach na ten temat i powiedzieli mi, że nawet tej samej firmy mogą się nieznacznie różnić, bo to zależy od wypalania... nie znam się ale może faktycznie tak jest. Posłuchałam więc maksymy mojej znajomej: GŁUPI NIE ZAUWAŻY A MĄDRY POMYŚLI, ŻE TAK MUSI BYĆ ...

W sumie jestem zadowolona, choć użytkuję ją sporadycznie. Odcienie bieli są minimalnie różnie i jak słusznie zauważyłaś miska jest minimalnie bardziej żółtawa. Rozmawiałam w kilku sklepach na ten temat i powiedzieli mi, że nawet tej samej firmy mogą się nieznacznie różnić, bo to zależy od wypalania... nie znam się ale może faktycznie tak jest. Posłuchałam więc maksymy mojej znajomej: GŁUPI NIE ZAUWAŻY A MĄDRY POMYŚLI, ŻE TAK MUSI BYĆ ...

Faktycznie biel bieli nie jest równa. Łatwo to zauważyć szczególnie w sklepie gdzie stoją koło siebie modele róznych firm. Ja mam ceramikę z Cersanitu i jestem bardzo zadowolona bo oni mają swój własny odciń bieli i faktycznie jest jakby "bielsza" niż inne.

Mnie nawet nie chodzi o jakość ceramiki (bo tego jeszcze stwierdzic nie mogę, za krótko muszla jest zainstalowana), ale o dwa inne aspekty:

- problem z deską wolnoopadającą (już rozwijałam temat: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?182385-Ko%C5%82o-STYLE-problem-z-desk%C4%85-wolnoopadaj%C4%85c%C4%85 )

- złe wyprofilowanie muszli (niestety prawie zawsze zostają brudne ścianki) - też juz w przytoczonym wątku o tym pisałam

Asizo

Bardzo dziękuję za cenną informację. Szkoda, bo bardzo podoba mi się jej kształt. Muszę zatem zmienić wybór. Do jednej łazienki chciałam Koło Ego, a do drugiej właśnie Style. Echh i znowu od nowa ;). A może coś polecacie?

Julianna, nie ma sprawy. Po prostu dzielę się moimi spostrzeżeniami i odczuciami. Mnie też się właśnie kształt spodobał i cena :) Początkowo chciałam Roca Meridian-N. Ale postanowiłam zaoszczędzić... Grrr. I teraz mam. Na szczęscie na razie z łazienki bardzo mało korzystamy. Pewnie kiedyś zmienię tę głupią miskę, bo łazienka ma być córek i nie wyobrażam sobie przede wszystkim tego mycia za każdym razem. W dolnej łazience mam jakąś starą najzwyklejszą, jeszcze montowaną przez pierwszego własciciela miskę i jest genialna w porównaniu z tą Style (tzn. prawie się nie brudzi, wszystko sobie ładnie spływa) ;) A w Style zatrzymuje się na "półpiętrze" i bez szczotki ani rusz.

Asizo

Bardzo dziękuję za cenną informację. Szkoda, bo bardzo podoba mi się jej kształt. Muszę zatem zmienić wybór. Do jednej łazienki chciałam Koło Ego, a do drugiej właśnie Style. Echh i znowu od nowa ;). A może coś polecacie?

Julianna, ja też celowałam w koło style do dolnej łazienki - kształt bardzo mi się podoba, no i .... kupiłam !!! A co tam - będę częściej ze szczotką się przyjaźnić :)

Do górnej łazienki celuję w Roca dama senso.

Pozdrawiam cieplutko

Julianna, nie ma sprawy. Po prostu dzielę się moimi spostrzeżeniami i odczuciami. Mnie też się właśnie kształt spodobał i cena :) Początkowo chciałam Roca Meridian-N. Ale postanowiłam zaoszczędzić... Grrr. I teraz mam. Na szczęscie na razie z łazienki bardzo mało korzystamy. Pewnie kiedyś zmienię tę głupią miskę, bo łazienka ma być córek i nie wyobrażam sobie przede wszystkim tego mycia za każdym razem. W dolnej łazience mam jakąś starą najzwyklejszą, jeszcze montowaną przez pierwszego własciciela miskę i jest genialna w porównaniu z tą Style (tzn. prawie się nie brudzi, wszystko sobie ładnie spływa) ;) A w Style zatrzymuje się na "półpiętrze" i bez szczotki ani rusz.

A jak ta kwestia wygląda w Meridian-N? Nie ma problemu?

Bo u teściów jest taka miska i szlag mnie trafia jak mam tam skorzystać. ;) W domu wszystko trafia tam gdzie powinno, a w tej nie...

nie bardzo wiem o co chodzi w tym meridianie n czy az tak mały jest? szczególnie jeśli chodzi o compacto temat ten mnie interesuje... bo nie rozumiem z czym jest problem że niektórzy tak narzekają na kible... nie można usiąść jak na normalnym klopie?...przecież są jakieś standardy nawet przy małych wc wiec jak mozna mieć problemy z trafieniem ... może być kibelek utrudniający życie tzn. zakamarki, zakrecenia i owszem jest wtedy wiecej sprzatania, ale na co można jeszcze narzekac w wucecie???nie pojmuję...