Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Np. czy Inne Meble zamyka sklep i czy handluje tym, czy innym towarem itp.

Temat wątku to "Łazienki nasze" i można tu podyskutować na temat łazienek Inne Meble.

I to by było na tyle.

no wybacz helsim jeszcze nikt mnie nigdy tak nie strofował za tak mały OT w temacie

Miałem ochotę zapytać to uczyniłem to , wszak wykonuje parę elementow z cegły i ten temat mnie interesuje ogromnie

wykonujac mały element z cegły ręcznie formowanej nie musiałem zamawiac transportu za ponad stówę

tylko podjezdzałem do Katowic po parenaście płytek dlatego to pytanie

Mysle ze pytanie moje było na miejscu - uzyskałem też stosowną odpowiedz

czyli to do czego słuzy forum.

serdecznie pozdrawiam w ten sniezny dzien :)

Edytowane przez f.5

Przeczytałam cały wątek w poszukiwaniu inspiracji dla moich łazienek i wnioski jakie wysunełam sa takie:

Większość łazienek jest w szarościach z dodatkiem drewna lub biało-beżowe,ewentualnie czarne.Oczywiście niektóre są fantastyczne jednak już tyle się na nie napatrzyłam że poprostu zrobiło sie nudno.Ciekawa jestem czy ktoś ma łazienkę taką nieoklepaną (chodzi o kolory) coś w odcieniu fioletu,żółci czy zieleni,chętnie zerknęłambym na taką,bo ja lubię żywe kolory,oczywiście z umiarem.

Może sprostuje to co napisałam,nie chodzi mi o to aby łazienka była cała żółta,czy niebieska,szarość jest ok,tylko niech ona bedzie połączona z jakimś intensywnym ciepłym kolorem,bo sama szara łazienka przypomina mi zimną piwniczkę i wszystkie te łazienki są tak jakby na jedno kopyto.Czy w sklepach nie ma innych kolorów płytek ?

Kinka, a mnie się wydaje, że forum łazienkowe idzie w dobrym kierunku. Szary, biały i beżowy to idealna baza łazienkowa. Jeśli lubisz kolory-umieść je w dodatkach, które bardzo łatwo i bez żalu zmienić na inne, gdy kolor już Ci się znudzi. Kolorowe płytki fajnie wyglądają w katalogu, ale myślę, że bardzo szybko się nudzą i męczą wzrok ;) A wymienić płytki po 4 latach...trochę zachodu z tym będzie.

Ja np. planuję dzieciową łazienkę białą, zaszaleję z kolorem ale właśnie w dodatkach- jakaś limonkowa rama lustra, ręczniki, dywanik, ewentualnie szafka pod umywalką.

Przeczytałam cały wątek w poszukiwaniu inspiracji dla moich łazienek i wnioski jakie wysunełam sa takie:

Większość łazienek jest w szarościach z dodatkiem drewna lub biało-beżowe,ewentualnie czarne.Oczywiście niektóre są fantastyczne jednak już tyle się na nie napatrzyłam że poprostu zrobiło sie nudno.Ciekawa jestem czy ktoś ma łazienkę taką nieoklepaną (chodzi o kolory) coś w odcieniu fioletu,żółci czy zieleni,chętnie zerknęłambym na taką,bo ja lubię żywe kolory,oczywiście z umiarem.

Miałam już łazienkę niebieską, teraz mam drugą beżową, teraz czas na szarą ;)

Sorki, że dopiero dzisiaj, ale nie zauważyłem, że ktoś się zainteresował moją malutką łazieneczką ;)

Siedzisko zrobił nam pan tak, że najpierw na podłogę dał piankę dylatacyjną, tak żeby miało możliwośc pracować (tak mi to tłumaczy mój mąż ;)), potem są bloczki z prefabetu przymurowane do ściany, na końcu zostało zazbrojone do ściany, zaszałowane i zalane betonem siedzisko razem z taką samą warstwą na tych bloczkach. No i oczywiście kabina jest przykręcona do ściany powstałej z zabudowania geberitu do samej góry i ta półeczka jest dokładnie na taką głębokośc jaką uzyskaliśmy przez to przesunięcie.

Mam nadzieję, że jasno to opisałam, jaky co to pytaj :)

Pozdrawiam :)

Witam i pięknie dziękuję :)

Czeka mnie remont maleńkiej łazienki (1,7x1,7) , więc szukam inspiracji i pomysłów :D

Twój najprawdopodobniej znajdzie się u mnie ;)