Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Aancyk łazieneczka bardzo dobrze przemyślana i dopieszczona w każdym szczególe:) Podobnie jak kuchnia :)

Mam pytanie odnośnie kabiny, z jakiej firmy i jak poradziliście sobie z zamocowaniem profilu na cegiełkach? Mam w planie cegiełki, ale wg moich przemyśleń przykręcając profil od kabiny do płytek w miejscu fazy pozostanie trójkątny otwór. Jak to jest u Ciebie rozwiązane?

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękuję bardzo za miłe słowa :).

Kabina jest firmy Huppe 100x90, jest jak najbardziej stabilna. Nasza ekipa dokładała jakiś specjalny profil nierdzewny pod spód od miejsca gdzie się kończą płytki a zaczyna sama ściana i do tego jeszcze silikon. Kinkiety pochodzą z Westwing.

gosia1966 bardzo elegancka łazieneczka:yes: chociaż styl nie mój to podoba mi się że przy otwartych drzwiach wc nie jest na pierwszym planie i że nie jest wyróżniony płytkami w innym kolorze;)

czy umywalka to może Roca Fontana? mam kupioną podobną do nie wykończonej jeszcze łazienki na poddaszu a w żadnej oglądanej łazience nie spotkałam tego modelu...

wiesz jak był wycinany pod nią otwór w blacie? nie mam szablonu a zamontowana będzie na starej komodzie i nie chciała bym żeby coś wyszło nie tak:no:

możesz cyknąć zdjęcie od spodu blatu? jeśli nie jest zabudowany, oczywiście

Amelia 2 dziękuję za miłe słowa , jedna łazienka jest w tradycyjnych beżach a biało czarna to takie moje marzenie , spełnione po pięciu latach , Umywalka miała być właśnie ROCA FONTANA bo z roca jest wc ale dla mnie była za mała szukałam większej i znalazłam to ART CERAM L2150 i jest ok , A teraz wstawiam zdjecia otworu pod szafką stolarz tą dziurę w blacie wyciął w 5 min wyrzynarką

SDC15684.jpg

SDC15683.jpg

Witam serdecznie poniżej moja niewielka łazienka

[ATTACH=CONFIG]301399[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]301400[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]301401[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]301402[/ATTACH]

pięknie! ogólnie rzecz biorąc wszystko w punkt, rewelacyjna ściana z umywalkami.

jedyne co, to kabina z chromowanymi profilami pachnie nowoczesnością i gdzieś mi tu nie komponuje ;)

ja bym tu widziała jakąś czadową zasłonkę ... i dużo taniej by było :yes:

Witam, to ja też pokażę naszą łazienkę, (prawie) białą. Brakuje jeszcze kinkietów i białej ławeczki :)

http://images68.fotosik.pl/558/b83f3674cbc36dd7med.jpg

Goshia7 jaką masz odległość pomiędzy scianą z prysznicem, a szafką i odległość między wanną, a ścianą obok prysznica ?

Piękne łazienki.

Mam pytanie do tych, którzy przerabiali już projektowanie łazienek. Czy łazienka o wymiarach 2 m na 3,5 m jest za wąska? Chodzi mi o te 2 m, bo mam spore wątpliwości, czy to nie za mało.

Ja w poprzednim domu miałam łazienkę 2 na 3 i było całkiem OK ale miałam tylko wannę, prysznic był w drugiej łazience więc to wszystko zależy co chcesz w niej mieć. Moja obecna łazienka ma 2,5 na 4,5. Wszystko się w niej zmieściło co chciałam :) i jest na prawdę dużo miejsca.

Ja w poprzednim domu miałam łazienkę 2 na 3 i było całkiem OK ale miałam tylko wannę, prysznic był w drugiej łazience więc to wszystko zależy co chcesz w niej mieć. Moja obecna łazienka ma 2,5 na 4,5. Wszystko się w niej zmieściło co chciałam :) i jest na prawdę dużo miejsca.

Dziękuję. Właśnie myslę o powiększeniu tego wymiaru o pół metra.

Hej Wszystkim

Pea bardzo podoba mi się Twoja łazienka w moim guście, mogę zapytać co to za płytki - firma i model, oraz czy ta szafka pod lustrem jest robiona na wymiar czy kupiona w sklepie i ten blat jest z drzewa czy tylko tak wygląda. Z góry dziękuję za odpowiedź

Płytki to Max Home Ceramic Intesa Graphit z Maxfliz. Szafka jak i blat były robione na zamówienie, blat to zwykły laminat :)

Witam

Ja niestety jeszcze swoją łazienką nie mogę się pochwalić, chociaż już bardzo bym chciała. Mam natomiast pytanie do użytkowniczek/ów łazienki, w której po bokach lustra zamontowane są wiszące lampy - czy takie oświetlenie dobrze doświetla twarz, czy będę się w stanie przy nim umalować, czy lepiej zamontować 2 halogeny bezpośrednio nad lustrem? Planujemy szafkę o szerokości w granicach 80-100cm. Moja łazienka ma niecałe 6m2 - 2,60x2,00m będzie w niej jeszcze oczywiście główne źródło światła na suficie i prawdopodobnie dla klimatu taśma led pod wanną.

Bardzo proszę pomóżcie, bo muszę dać odpowiedź elektrykowi, który "stoi" nade mną i czeka na decyzje.

Z góry przepraszam, wiem, że to nie jest dział oświetleniowy, ale nie wiedziałam gdzie mam napisać o moim dylemacie.