Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam roca gap sedes i on bardzo kwadratowy nie jest.. tzn nie jest kanciasty, jest wygodny i ma fajny kształt. umywalkę też mam z serii gap, ale wannę już Pmd Piramida odcieniem się nie różnią. Jeżeli chodzi o logo to nie zwracam aż takiej uwagi, na umywalce jest widoczne a na sedesie to nawet nie wiem gdzie to logo jest umieszczone :)

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam roca gap sedes i on bardzo kwadratowy nie jest.. tzn nie jest kanciasty, jest wygodny i ma fajny kształt. umywalkę też mam z serii gap, ale wannę już Pmd Piramida odcieniem się nie różnią. Jeżeli chodzi o logo to nie zwracam aż takiej uwagi, na umywalce jest widoczne a na sedesie to nawet nie wiem gdzie to logo jest umieszczone :)

Pod deską sedesową zazwyczaj.

Ja bym się tym nie przejmowała że urządzenia są od różnych producentów o ile kolor bieli podobny. A niestety Koło odcieniem będzie się różniło - ma bardziej żółtą, ciepłą biel.

Mam pytanie o te powłoki - działąją? Faktycznie? Bo opinie w sieci bardzo podzielone a część spotkanych sprzedawców wprost mówi, że to bajer niepotrzebny bo po pierwszych kilku myciach powłoka znika... :(

dzień dobry wszystkim

poszukuję płytek imitujących boazerię ceramica colli z serii kebel. czy ktoś wie gdzie można je kupić? siedzę i szukam, szukam i znalazłam tylko jeden sklep, ale ceny jakieś duże. W kilku miejscach na forum znalazłam o nich informację i podobno kosztują ok 70zł/m2 a mnie powiedziano 150zł/m2.

i druga kwestia. czy ktoś z Was spotkał się z sytuacją, zeby rewizja do wanny była w drugim pokoju? po drugiej stronie ściany, do której ma przylegać wanna.

będę wdzięczna za pomoc

Dziękuję za odpowiedzi.

Z tą powłoką też się zastanawiam, bo niby nie trzeba tych sanitariatów tak szorować i tyle chemii lać. W internecie jest sporo opinii osób, które sobie chwalą ale nie wiem na ile to opinie prawdziwych osób a na ile przedstawicieli firm. Roca daje dwa lata gwarancji na powłokę maxi clean więc spytałam na infolini roci czy to znaczy, że po dwóch latach ta powłoka już nie działa. Usłyszałam, że ta powłoka nie jest nanoszona tylko jakiś składnik czy coś dodawane do samego szkliwa, jest kego integralną częścią. Powiedziała też, że umywalki bez tej powłoki też się dobrze sprawują. Akurat w obecnym mieszkaniu mam umywalkę roci, bez powłoki ok 6-7 letnią odziedziczoną po poprzednich właścicielach i niestety jest trochę przyżółkła łatwo łapie brud i to bardzo widać. Pani powiedziała, że to dlatego że musiała być szorowana silnymi środkami, które naruszyły szkliwo zwłaszcza domestos źle na nie działa. Więc pytam jak to jest w przypadku sedesu z powłoką maxi clean. Domestosu używam rzadko jednak raz na jakiś czas muszę sedes czymś zdezynfekować. Więc niestety wtedy będę niszczyć tę powłokę. Umywalkę jestem zdecydowana dopłacić za maxi clean bo ją taką ostrą chemia nie muszę czyścic ale z kibelkiem mam zagwozdkę.

Druga rzecz to deska wolnopadająca. Mąż się przy niej upiera a ja nie jestem przekonana. Dla mnie spuszczanie w sedesie musi być obowiązkowo przy opuszczonej desce. W sklepach patrzyłam, że naprawdę wolno opadają. Wstajesz z wc, opuszczasz deskę i spuszczasz wodę. Tylko nim ta deska opadnie to woda już dawno spuszczona a wymagać od domowników i gości aby czekali ze spuszczeniem aż deska całkiem się opuści to pomyłka

Druga rzecz to deska wolnopadająca. Mąż się przy niej upiera a ja nie jestem przekonana. Dla mnie spuszczanie w sedesie musi być obowiązkowo przy opuszczonej desce. W sklepach patrzyłam, że naprawdę wolno opadają. Wstajesz z wc, opuszczasz deskę i spuszczasz wodę. Tylko nim ta deska opadnie to woda już dawno spuszczona a wymagać od domowników i gości aby czekali ze spuszczeniem aż deska całkiem się opuści to pomyłka

no bez przesady... nie jest tak zle..

mam taka od 5lat i jest ok :)

Kochani potrzebuję pomocy, mam bardzo małą łazienkę. Bardzo chcę mieć wannę, a mąż prysznic. Słyszałam o tym, że da się to pogodzić. Oczywiście nie mam miejsca na obydwa sprzęty, a mąż musi brać kąpiel na stojąco. Więc sama wanna nie wystarczy, musi być obudowana kabina... Macie jakieś pomysły jak to pogodzić?

http://www.student12.zajecia-seo.com.pl/

Kochani potrzebuję pomocy, mam bardzo małą łazienkę. Bardzo chcę mieć wannę, a mąż prysznic. Słyszałam o tym, że da się to pogodzić. Oczywiście nie mam miejsca na obydwa sprzęty, a mąż musi brać kąpiel na stojąco. Więc sama wanna nie wystarczy, musi być obudowana kabina... Macie jakieś pomysły jak to pogodzić?/

Takie coś:

http://budujesz.info/pliki/image/foto/duze/plik4f56096127520.jpg

Planuję zakup sanitariatów do dwóch łazienek, małego wc na parterze i większej łazienki na piętrze. Mam pytanie czy kwadratowe sedesy są wygodne czy lepiej kupić owalny? Chciałąm kupić roca gap bo pasuje mi też umywalka z tej serii ale zastanawiam się czy jednak meridian choć droższy ale owalny nie będzie lepszy. Mam dwoje małych dzieci 3,5 i 1,5 roku. Starszy na razie jeszcze korzysta z nakładki na sedes ale za jakiś rok, półtora będziemy chcieli przyzwyczajać go do korzystania bez nakładki. Zastanawiam się czy nie będzie wpadał do tego prostokątnego szerszego sedesu. Do meridiana znowu nie pasuje mi umywalka dedykowana tej serii. Inne bardziej owalne roci nie mają powłoki maxi clean na której mi zależy. znalazłam umywalkę z Koła, która by mi pasowała, jest z opcją powłoki reflex czyli mniej czyszczenia ale czy nie będzie się z to ze sobą gryzło. sedes roci a umywalka koła. Pani na infolini roci powiedziała mi, że koło ma podobny odcień bieli ale będzie widać logosy i każdy zauważy, że produkty są innych firm. WC jest małe umywalka jest tuż obok sedesu. Czy jest się czym przejmować, tymi logosami producentów, czy na to nie zwraca się uwagi?

innymi logo na ceramice się nie przejmuj, tyle, że faktycznie jak będzie umywalka bardzo blisko WC, to będzie widoczny inny odcień bieli, bo KOŁO jest bardziej ecru :yes:

Sheila dzięki za inspirację! fugi jednak będą białe :wiggle:

teraz mam nowy problem - wycofują Nową Galę Signum, która miała być na podłodze w tej łazience :bash: muszę na prędce wybrać coś w zamian.. zna ktoś może ładne płytki najlepiej 45x45 cm, które nadawałyby się pod prysznic walk in?? najlepiej szare, ale rozważam jeszcze drewnopodobne, tak jak tutaj 1ba6ac7696a9feeddfc193d399acc198.jpg co będzie lepsze? będę wdzięczna za podpowiedzi

(zdjęcie kradzione;)

Ja znowu z pytaniem o sedes podwieszany gap roca. Wybaczcie, że zamęczam tym tematem ale zaraz muszę zamówić. Odpowiada mi kształt i cena ale trafiłam na jakieś wypowiedzi, że miska jest płytka i woda wychlapuję się przy spłukiwaniu(jeśli ktoś zapomni opuścić deskę) jak i przy siusianiu. Jeszcze gdzieś pisano, że nie wygodna dla panów. Ponieważ jest płytka to męski zwis ociera się o środek muszli. Czy obecni tu użytkownicy mogą to potwierdzić?. Czy muszla dobrze się spłukuje? Napiszcie proszę też czy macie zwykłego gapa czy rimlless (bez kołnierza)

Rozważam jeszcze rocę Victorię bo ponoć wygodna, super się spłukuje tylko kształt mi nie odpowada. Nie widziałam jej na żywo.Czy pod kołnierzem też jest szkliwo. W Gapie jest na pewno bo widziałam na wystawie i sprawdzałam to. Jeśli pod spodem kołnierza nie ma szkliwienia to o wiele trudniej to jest wyczyścić z brudu i kamienia.

Sheila dzięki za inspirację! fugi jednak będą białe :wiggle:

teraz mam nowy problem - wycofują Nową Galę Signum, która miała być na podłodze w tej łazience :bash: muszę na prędce wybrać coś w zamian.. zna ktoś może ładne płytki najlepiej 45x45 cm, które nadawałyby się pod prysznic walk in?? najlepiej szare, ale rozważam jeszcze drewnopodobne, tak jak tutaj [ATTACH=CONFIG]315183[/ATTACH] co będzie lepsze? będę wdzięczna za podpowiedzi

(zdjęcie kradzione;)

antje - ja Ci gorąco polecam Gres Minimal z Castoramy - ma dokładnie taki rozmiar jakiego potrzebujesz 45 x45 i jest w dwóch odcieniach. Jaśniejszy - "szary" wygląda jak beton, piękny jest, matowy, bardzo naturalny. Ten ciemniejszy "antracyt" jak dla mnie za ciemny, ale nadal strukturę ma bardzo fajną. I jaka przyzwoita cena!

Po wielu, wielu, zbyt wielu wyprawach na Bartycką w poszukiwaniu najlepszych płytek na podłogę, to właśnie ten gres u mnie wygrał.

I zastanawiam się jedynie kto go produkuje...

Ja znowu z pytaniem o sedes podwieszany gap roca. Wybaczcie, że zamęczam tym tematem ale zaraz muszę zamówić. Odpowiada mi kształt i cena ale trafiłam na jakieś wypowiedzi, że miska jest płytka i woda wychlapuję się przy spłukiwaniu(jeśli ktoś zapomni opuścić deskę) jak i przy siusianiu. Jeszcze gdzieś pisano, że nie wygodna dla panów. Ponieważ jest płytka to męski zwis ociera się o środek muszli. Czy obecni tu użytkownicy mogą to potwierdzić?. Czy muszla dobrze się spłukuje? Napiszcie proszę też czy macie zwykłego gapa czy rimlless (bez kołnierza)

Rozważam jeszcze rocę Victorię bo ponoć wygodna, super się spłukuje tylko kształt mi nie odpowada. Nie widziałam jej na żywo.Czy pod kołnierzem też jest szkliwo. W Gapie jest na pewno bo widziałam na wystawie i sprawdzałam to. Jeśli pod spodem kołnierza nie ma szkliwienia to o wiele trudniej to jest wyczyścić z brudu i kamienia.

Mam zwykły roca gap, z kołnierzem bez powłoki clean rim. Ja rzadko używam...bo jeszcze nie mieszkam w mieszkaniu..na razie pomieszkuje mąż i na sedes nie narzeka. Nic się nie wychlapuje przy spłukiwaniu...też się tego obawiałam, bo czytałam opinie.

Ładnie wygląda i jest wygodny.

gap.jpg

GAP bardzo dobrze się czyści. Mam od 3 lat zwykłą z kołnierzem i nie ma problemu z domywaniem.

Spłukuje doskonale, nie wychlapuje ani przy sikaniu ani przy spuszczaniu (przepraszam, ale strasznie się uśmiałam :lol2:)

Mąż i goście nie narzekają, że im się ociera :rotfl: