bratkaf 03.11.2015 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 A dawno była robiona łazienka? Pytam bo nasz " fachowiec" powiedział, że technologa sie zmieniła i nie da sie teraz uzyskac idealnie białej fugii bo coś tam ...? Zreszta postanowilismy się z panem pożegnać. Ja również mam fugę mapei - jest czysta biała, da się. Łazienka wykańczana 2 lata temu Z jakiej firmy miałaś fugę? i czy przypadkiem majster jej nie pobrudził? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 03.11.2015 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 A dawno była robiona łazienka? Pytam bo nasz " fachowiec" powiedział, że technologa sie zmieniła i nie da sie teraz uzyskac idealnie białej fugii bo coś tam ...? Zreszta postanowilismy się z panem pożegnać. Nasza łazienka robiona była rok temu. Żadnych problemów z białymi fugami nie było. Dobra decyzja ze zmianą fachowca ja też na budowie nie raz słyszałam, że się nie da a potem jednak jakoś się dało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubnik 03.11.2015 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 U mnie łazienka robiona 4 lata temu i białe fugi pod prysznicem takowe już nie są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 05.11.2015 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 WItam, moze ktso bedzie w stanie pomóc. Pytanie dotyczy białych fug. Wczoraj fachowiec zafugował płytki. Płytki są białe, nie żadne ecru ani kremowe, poprostu białe. Miał dobrać fugę idealnie pasującą do płytek.... A tutaj niespodzianka. Fuga nie jest biała, a kremowo , smietankowa z odcieniem żóltym. Powiedział nam, że nie ma i nie da się uzyskać białych fug, że zawsze będzie to brudny białe. No właśnie i teraz przy tych białych płytkach , fugi wyglądają na brudne. i teraz pytanie czy ma rację? Jeśli nie to z jakiej firmy polecilibyście mi fugę o odcieniu idealnie białym, czysta biel, jak osiągnąc taki efekt? Pomocy U mnie niestety epoksydowa fuga Mapei przy białych, błyszczących mugatach w kuchni też wygląda na kremowo - żółtą. Mnie akurat to nie przeszkadza bo fugę mam minimalną. Ale zdziwiłam się jak fuga, która miała być biała wyszła w takim kolorze. Płytki kładł i fugował mąż więc fachowca nie mogłam wyrzucić. :DRobił wszystko z chemiczną precyzją więc o złym mieszaniu i kładzeniu fugi nie ma mowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 05.11.2015 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 WItam, moze ktso bedzie w stanie pomóc. Pytanie dotyczy białych fug. Wczoraj fachowiec zafugował płytki. Płytki są białe, nie żadne ecru ani kremowe, poprostu białe. Miał dobrać fugę idealnie pasującą do płytek.... A tutaj niespodzianka. Fuga nie jest biała, a kremowo , smietankowa z odcieniem żóltym. Powiedział nam, że nie ma i nie da się uzyskać białych fug, że zawsze będzie to brudny białe. No właśnie i teraz przy tych białych płytkach , fugi wyglądają na brudne. i teraz pytanie czy ma rację? Jeśli nie to z jakiej firmy polecilibyście mi fugę o odcieniu idealnie białym, czysta biel, jak osiągnąc taki efekt? Pomocy U mnie jest biała fuga ceresit i przy białych płytkach jest biała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 05.11.2015 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 "Budynku ECS niestety nie widziałam, ale chyba pojadę go zobaczyć na żywo, bo na zdjęciach wygląda powalająco http://forum.muratordom.pl/images/smilies/smile-2.gif dzięki" na tym budynku to nie jest miedź, ale stal corten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea135 06.11.2015 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Witamposzukuję taniego sklepu z płytkami Tubądzin kolekcja All in White. Może ktoś ma u siebie i się pochwali jak wygląda łazienka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fkfk1 08.11.2015 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 Proszę o pomoc Bardzo podobają mi się matowe, porowate płytki, płytki a'la beton i wszystko co z tym związane. Mam dwie łazienki- obydwie chce zrobić takie same- są obok siebie- jedna malutka- wąska 1,2m i długa 3m, gdzie będzie ściana prysznicowa- odpływ w płytkach, malutka umywalka i geberit. Druga z wanną, 2 umywalkami i szafkami. Chciałam zrobić je w szarości, ale jednocześnie jasne, aby nie pomniejszyć pomieszczeń. Znalazłam takie, które mi pasują. Są matowe, szorstkie i porowate. I teraz zastanawiam się jak będą zachowywać się z wodą- pod prysznicem będą zarówno ściany i podłoga zalewane. Jak Wasze doświadczenia? Płytki z połyskiem mi się podobają, ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić MOJEJ takiej błyszczącej łazienki. Dodaje w 1 załączniku płytkę ścienną. Wymiar 33x100. Myślałam o tej białej-lekko szarej. Czy łączyć ją z ciemniejszym szarym, w postaci jakiegoś pasa na ścianie i dać taki sam kolor podłogi czy całość jasną? I teraz druga strona medalu, czyli jaka podłoga do tego- czy to samo, tylko kwadraty 44x44- kolor taki sam lub ciemniejszy czy płytki a'la drewniane np 20x100, imitujące deski ? Co z obudową wanny w dużej łazience, czy obudować tymi matowymi, szorstkimi płytkami? Jak z czyszczeniem takich powierzchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka i Michał 10.11.2015 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 Łazienka na poddaszu. Jeszcze bez lustra i przyborów toaletowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fkfk1 10.11.2015 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 Łazienka na poddaszu. Jeszcze bez lustra i przyborów toaletowych piękna, co to za płytki na ścianach i podłodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka i Michał 10.11.2015 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 piękna, co to za płytki na ścianach i podłodze? Na ścianach Ceramica Saloni Intro Crema(kapitalne), podłoga Paradyż Pago(uwaga bo strasznie krzywe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 10.11.2015 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 (edytowane) Łazienka na poddaszu. Jeszcze bez lustra i przyborów toaletowych http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=337055&d=1447142491 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=337056&d=1447142540 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=337057&d=1447142569 Piękna łazienka. Kuchnia również. Pozwoliłam sobie powiększyć zdjęcia, mam nadzieję że nie macie nic przeciw temu. Edytowane 10 Listopada 2015 przez Doriko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 11.11.2015 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 (edytowane) Piękna łazienka, spokojna, nie przesadzona, minimalistyczna. Bardzo mi się podoba Edytowane 11 Listopada 2015 przez mi_mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 11.11.2015 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 (edytowane) Agnieszka i Michał, przyłączam się do chwalących Twoją łazienkę Jest bardzo ładna Jedyne, co mi przeszkadza, to za nisko zamontowany grzejnik. Nie umiałabym wytrzeć pod nim półki przy wannie, a tam lubi się wyjątkowo chlapać i brudzić Nie dało się go zlokalizować na wysokiej ścianie obok wc? Edytowane 11 Listopada 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variola 11.11.2015 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 grzejnik z wiszącymi ręcznikami zaraz obok wc - to chyba nienajlepszy pomysł, wolałabym mieć problem z wycieraniem półeczki niż z tym czy przypadkiem nic z wc nie chlapnęło na ręcznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 11.11.2015 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 variola, zaniemówiłam, czytając Twój wpis o chlapaniu na ręczniki podczas korzystania z wc No, ale być może można tak korzystać z łazienki. Miałam na myśli to miejsce (narysowany na czarno grzejnik): Dałoby się tam nie zachlapać ręczników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 11.11.2015 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 (edytowane) Agnieszka i Michał, macie fajną łazienkę Muszlę i umywalkę mamy bardzo podobną. Chciałam zapytać, kto z was miał problem z trzeszczącą wolnoopadającą deską sedesową? Moja zaczęła bardzo trzeszczeć. Nikt z nas jej na siłę nigdy nie zamykał. Mam fotkę muszli zrobioną w sklepie. Edytowane 11 Listopada 2015 przez mmikka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniskaja 12.11.2015 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Co prawda brakuje lustra i kinkietu nad nim, ale, co tam, nasza łazienka na parterze [ATTACH=CONFIG]327069[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]327070[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]327071[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]327072[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]327073[/ATTACH] Skonieak jakie macie odwodnienie liniowe pod prysznicem? My jesteśmy dopiero na etapie instalacji i poszukujemy właśnie odwodneinia do takiego prysznica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variola 12.11.2015 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Tomkowa no tam t faktycznie chyba by nie doleciało oglądałam niedawno taki program w którym badali łazienki (kilka) - wyszło na to, że ok 1,5m wokół toalety są duże ilości moczu na podłodze i ścianach:jawdrop: (mężczyźni siusiając robią największe rozbyzgi). Niestety w tym programie znaleziono również mocz na wszystkim wokoło w tym na szczotczeczkach do zębów itp. bleee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variola 12.11.2015 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 wygooglój sobie "łazienki LACOBELL" lub "lacobel bathroom" - pełno jest takich więc pewnie się nada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts