Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

"Szmatka" jest blado różowa, podobnie jak dywaniki i kwiat z doniczką, kolory na fotce są duzo bardziej intensywne niż w rzeczywistości, a badyle - mnie sie podobaja, pasuja do krajobrazu zimowego za oknem :)

a czy kolor szmatki ma znaczenie? Różowy też psuje jak dla mnie. Jeśli juz dałabym tam jakąś "bogatą" tkaninę w formie rolety rzymskiej. No ale ty tu urządzisz ;)

A w czym moze przeszkadzac boczne oswietlenie? Otwieranie hydraualiczne powoduje, iz drzwiczki szafki otworza sie do gory, bardzo powoli, na poziom gornej scianki szafki, nie wyzej.

no tak, tylko ta szafka będzie na wysokości od ok. 110cm (od podłogi) do ok. 190cm, czyli będzie miała ok80cm wysokości i jest tuż przy tej ścianie, na której będzie lustro :) i jeżeli chciałabym jakieś odstające kinkiety to one będą blokowały te drzwiczki. Ale to już drugorzędny problem, coś się wymyśli :D

"Szmatka" jest blado różowa, podobnie jak dywaniki i kwiat z doniczką, kolory na fotce są duzo bardziej intensywne niż w rzeczywistości, a badyle - mnie sie podobaja, pasuja do krajobrazu zimowego za oknem :)

a czy kolor szmatki ma znaczenie? Różowy też psuje jak dla mnie. Jeśli juz dałabym tam jakąś "bogatą" tkaninę w formie rolety rzymskiej. No ale ty tu urządzisz ;)

eksperyment z turkusem był nieudany, został koral

ale przekażę mamie sugestie ;)

Łazienki śliczne, z niektórych można nawet coś zgapić :wink:

Iwa cudna Twoja łazienka, jak dla mnie ciut za ciemn, ale CUDO

robert.k z "chlewu" powstała nawet, nawet łazienka :D

altager jedyny minus jak dla mnie w Twojej łazience to podłoga............. mi nie pasuje, ale to Twój tron :wink:

queene dodatki bleeeeeeeeeeee , ale to Twoje. Lustro będę miała podobne

:wink:

Dziś bylismy w sklepie i już skompletowali nam płytki, teraz tylko kasę i mogą przywozić.

Ciekawostką jest to, że POLCOLORIT robi mozaiki na życzenie ze swoich płytek . My nie moglismy dobrać kolorem do kolekcji ECCO i nam to zrobią. Po prostu potną nam płyteczki na kawałeczki :D :D :D :D :D :D :D Cena około 25zł za plaster

A w czym moze przeszkadzac boczne oswietlenie? Otwieranie hydraualiczne powoduje, iz drzwiczki szafki otworza sie do gory, bardzo powoli, na poziom gornej scianki szafki, nie wyzej.

no tak, tylko ta szafka będzie na wysokości od ok. 110cm (od podłogi) do ok. 190cm, czyli będzie miała ok80cm wysokości i jest tuż przy tej ścianie, na której będzie lustro :) i jeżeli chciałabym jakieś odstające kinkiety to one będą blokowały te drzwiczki. Ale to już drugorzędny problem, coś się wymyśli :D

Aaaaaaa, to co innego:) Przepraszam:)

altager jedyny minus jak dla mnie w Twojej łazience to podłoga............. mi nie pasuje, ale to Twój tron :wink:

Masz absolutną rację, że podłoga nie pasuje, bo nie pasuje! :D ale to tak z założenia i na szczęście nie gryzie się z resztą. :wink: Przez tą łazienkę wchodzę z korytarza do małej kotłowni i nie wyobrażałam sobie zmiany płytek na tej trasie.

Czy ma ktos w lazience kolekcje Satin z Tubadzina? Bardzo mi sie podoba, tylko zastanawiam sie czy te plytki nadaja sie pod prysznic, tzn. czy z racji ich nieregularnej faktury nie osadza sie na nich kamien, jak je sie czysci.

Witaj, ja mam Satin, użytkuję od m-ca i jak na razie żadnych naleciałości nie widać, a same płytki do czyszczenia będą bardzo łatwe.

robert.k-zawsze jestem pod wrażeniem ludzi, którzy potrafią robi takie "coś" z niczego!!Gratuluję i podziwiam!!! A kolory płytek dobrane bardzo fajnie-takie ciepłe i przytulne.

lutca-fajna ta twoja łazienka-robi na mnie takie kojące wrażenie-chyba dobrze się w niej odpoczywa? Dla mnie w łazience właśnie taki klimat jest super!!!

robert.k-zawsze jestem pod wrażeniem ludzi, którzy potrafią robi takie "coś" z niczego!!Gratuluję i podziwiam!!! A kolory płytek dobrane bardzo fajnie-takie ciepłe i przytulne.

Miło słyszeć, że nie tylko mi i żonie się podoba efekt tych walk. A co do koloru przekaże małżonce, że dobrze dobrała (mój udział w wyborze polegał na powiedzeniu OK na propozycję. Żona ma dobry gust w urządzaniu. Ja tylko prostuję niektóre rzeczy w kontekście praktycznego użytkowania )

Teraz z reszty niczego trzeba zrobić kuchnię i będzie koniec remontu

wiem ,że to wątek o NASZYCH łazienkach ale moja jeszcze w stanie surowym- ale zakochałam się w tej

http://i274.photobucket.com/albums/jj260/ngel_01/august_masterbath2_lg.jpg

czy ktoś ma pomysł gdzie znajdę takie- lub podobne płytki? I jeszcze żeby nie zabiły cenowo? Bardzo ładnie proszę o pomoc :D

wiem ,że to wątek o NASZYCH łazienkach ale moja jeszcze w stanie surowym- ale zakochałam się w tej

http://i274.photobucket.com/albums/jj260/ngel_01/august_masterbath2_lg.jpg

czy ktoś ma pomysł gdzie znajdę takie- lub podobne płytki? I jeszcze żeby nie zabiły cenowo? Bardzo ładnie proszę o pomoc :D

bardzo podobne płytki robi Tubądzin, kolekcja Natura di terra, model FARM

Trzeba je zobaczyć na żywo, gdyz w katalogach wyglądaja zupelnie inaczej a same płytki sa przepiekne, ceny bardzo dobre (szczególnie w sklepach internetowych) jak na jakość i ekskluzywny wygląd. U mnie model FARM (creme + maronne) będzie w holu i w kuchni a w łazience model BOSCO (creme + tabacco) Kolekcja Natura di terra stworzona została przez firmę Tubądzin w fabryce przejętej od niemieckiej firmy Korzilius. Do oferty zostala wprowadzona w październiku 2009

pozdrawiam