Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

dzięki za odpowiedz.

Niestety potwierdziliście moje przypuszczenia :cry: .Więc albo białe umywalki,albo wezwanie na pomoc Supernian iaby nauczyła dzieci codziennego mycia umywalek :wink:

Tu nawet nie chodzi o dzieci, a o kamień w wodzie. Po kazdym myciu musiałabyś przecierać na sucho albo pogodzić się z zaciekami. Jest tyle lepszych sposobów na spędzenie wolnego czasu niż pucowanie umywalki ;)

No chyba, że są jakieś inne, na którcy zacieki nie zostają, to przepraszam.

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Basiu, wersja 2 jest całkiem zgrabna :) Dodatkowo możesz obudować wannę (pamiętaj o miejscu na stopy, moi fliziarze zapomnieli) dając jej dodatkowy blat na akcesoria do kąpieli, albo miejsce na żywą roślinę. Chyba, że nie lubisz trzymać na wierzchu kolorowych pojemników (ja lubię mieć je pod ręką) :)

A tu nasza mała łazienka, pokazywałam ją juz w innym wątku,ale tu jest chyba bardziej "na miejscu"

:wink:

Jeszcze ciut brudna i nieudomowiona, ale co mi tam ;)

http://images47.fotosik.pl/241/97af11c6112f4576med.jpg

jaksie czy korzystasz juz z kranu i tej uroczej umywalki? to Roca prawda?

czy bateria jest wystarczająco "wystająca"? nie jest zbyt krótka? czy woda nie leci po ściance umywalki? może to głupie pytania, ale dla mnie ważne będą odpowiedzi. Chcemy mieć dokładnie taką umywalkę i wysoką stojącą baterię, ale boję się, że kranik okaże się zbyt krótki i mycie rąk będzie odbywało się nad brzegiem umywalki, a nie jej środkiem. :-?

Aż poszłam sprawdzić :lol:

Mycie rąk dla nas to żaden problem, woda owszem leci bokiem umywalki, ale pod skosem do srodka umywalki, Bez problemu można też nalać wodę do miski itp. Jedyny problem jaki widzę, to umycie rączek dziecku. Jest to trudne, gdy się go podtrzymuje, bo kran jest w głębi umywalki. Mam nadzieję, ze wyradziłam się jasno.

a jak daleko masz sąsiadów?

chodzi mi o to, że kibelek masz w tej wersji dokładnie vis-a-vis okna dachowego, a zatem jeśli sąsiad ma nieco wyższy budynek gdzieś obok - takie usytuowanie wc spowoduje, że non stop będzie ci patrzył do muszli

Sąsiedzi w domku obok :wink: Dom jest takiej samej wysokości, ale nie ma okien z tamtej strony :wink: Więc bez obaw :wink: Za oknem będę mieć wielkie tuje, takie z 12 metrowe.... :wink:

Jesteśmy zdecydowani na tą wersję nr 2, bez wanny narożnej :D Poszło już do architekta...

Basiu, wersja 2 jest całkiem zgrabna :) Dodatkowo możesz obudować wannę (pamiętaj o miejscu na stopy, moi fliziarze zapomnieli) dając jej dodatkowy blat na akcesoria do kąpieli, albo miejsce na żywą roślinę.

A co to jest to "miejsce na stopy" ? Nie za bardzo wiem, o co chodzi :oops:

A co to jest to "miejsce na stopy" ? Nie za bardzo wiem, o co chodzi :oops:

To takie podcięcie na dole wanny, jak np. tu:

http://i803.photobucket.com/albums/yy315/foksi_album/Lazienka%20goscinna/Pokoj%20chlopcow/Lazienka%20chlopcow/zeglarskalaz4.jpg

albo tu:

http://farm5.static.flickr.com/4032/4375803560_fbee14aebb.jpg

A tu bez "miejsca na stopy":

http://i274.photobucket.com/albums/jj260/ngel_01/1-2.jpg