30Agulka 16.03.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Spójrzcie na to zdjęcie (zapożyczone z forum) http://img27.imageshack.us/img27/9451/24328061.jpg Mam pytanie odnośnie tak zamontowanej baterii (w takim miejscu). Ponieważ naczytałam się o konieczności wstawienia miseczki w przypadku takich baterii i możliwości dojścia do niej, mam pytanie: jak to jest zrobione w tym przypadku??? Chciałabym zrobić podobnie ale nie wiem jak rozwiązać problem kapania z węże w przypadku gdy bateria zamontowana będzie po drugiej stronie wanny. Pomóżcie ja ide o zakład że płytki obok baterii są na silikon przymocowane, by w rzie czego mozna by było sie dostac do środka............. u nas tak własnie zrobi majster Czy ten silikon to zamiast kleju? Silikon jest zamiast fugi, płytki są przyczepione klejem do specjalnej półki, w której są wywiercone otwory na baterię, półka opiera się na podbudowie z ytonga. Szczeliny między wanną, ścianą a półką są wypełnione silikonem na wypadek awarii. My już taką zaliczyliśmy i nie było najgorzej, płytki nie pękły przy wyjmowaniu półki... nam majster zamontował cos takiego , to jest na magnes i nie trzeba silikonu http://allegro.pl/item938120650_maskownica_pcv_150x150.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 16.03.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Dokładnie te! U mnie kocio tez jest na stanie posiadania Znaczy jak jest - nie bać się tej umywalki? A na poważnie - czy jak woda uderza o dno to nie pryska na wszystkie strony? No bo to dno przecież płaskie jest... Czy nie? Dno ma spadek, nie jest calkiem plaskie. No i bateria wypada dosc nisko, wiec nie chlapie sie jakos strasznie. Jedyne, co mnie w niej zaskoczylo to material z jakiego jest zrobiona... W dotyku przypomina jakies tworzywo i jest bardzo lekka. Mnie to nie przeszkadza, szczegolnie, ze cena byla swietna (a ja ja kupilam jeszcze taniej na allegro od kogos komu nie pasowala do lazienki), ale to moze byc zaskakujace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 17.03.2010 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Dzięki malgos2 - całą resztę historii umywalki doczytałam sobie w dzienniku i komentarzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 17.03.2010 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Dzięki malgos2 - całą resztę historii umywalki doczytałam sobie w dzienniku i komentarzach Dzielna jestes. Zapraszam do ujawnienia sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwek 18.03.2010 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 A ja tu wkleje link do galerii na picassie, poniewaz jestem nieszczesliwa posiadaczka lazienki mikro, w ktorej trudno zrobic jakiekolwiek zdjecia oraz szczesliwa posiadaczka tynku na scianach, ktorego faktury i polysku nie porafie oddac zadnym aparatem, dlatego zdjec jest bardzo duzo - sa robione aparatem i kamera z szerokim katem, stad banany... Nie mam jeszcze tylko drzwi, ktore chyba beda szklane. http://picasaweb.google.pl/malgos1979/Lazienka?authkey=Gv1sRgCLzX5MrarIvc0QE# hej, a ja czasu nie mam i pewnie tez cierpliwośći, żeby przeczytać 400 stron komentarzy, ale bardzo mi sie podoba szawka w łazience!!! chciałabym o niej wiedziec wszytsko? kto? gdzie? z czego? i za ile? Z góry dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 18.03.2010 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Nie mogłem się powstrzymać od pokazania wam naszej nowej jakże pięknej ubikacji. Mam nadzieję, że będzie inspiracją dla innych budujących. Dodam, że kibelek trafił na swoje miejsce w łazience po dłuższym przebywaniu w nowej kuchni(stara łazienka). http://foto3.m.onet.pl/_m/746f377c1be2f6065dba703278fc9f73,10,19,0.jpg Z usmiechami pozdrawiam wszystkich urządzających swoje łazieneczki... PS. kibelek jak najbardziej jest podłączony do nowej instalacji kanalizacyjnej i działa bez zarzutu. Po prawej stronie najnowszy krzyk mody w przyciskach spłukujących... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 18.03.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 BARDZO mi się podoba. bardzo spójna koncepcja i bezbłędna realizacja. widac, że to przemyślany projekt. mój nr jeden spośród pokazywanych tutaj łazienek. gratulacje! czy mogę się zainspirować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 18.03.2010 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Tak, super. Użyte modne w tym sezonie naturalne materiały (cegła )Najmodniejsze kolory: biel, ceglasty i beż. Do tego oryginalny przycisk spłukujący. No i oczywiście otwarta klapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 18.03.2010 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Nie mogłem się powstrzymać od pokazania wam naszej nowej jakże pięknej ubikacji. Mam nadzieję, że będzie inspiracją dla innych budujących. Dodam, że kibelek trafił na swoje miejsce w łazience po dłuższym przebywaniu w nowej kuchni(stara łazienka). http://foto3.m.onet.pl/_m/746f377c1be2f6065dba703278fc9f73,10,19,0.jpg Z usmiechami pozdrawiam wszystkich urządzających swoje łazieneczki... PS. kibelek jak najbardziej jest podłączony do nowej instalacji kanalizacyjnej i działa bez zarzutu. Po prawej stronie najnowszy krzyk mody w przyciskach spłukujących... własnie jem sniadanie i mnie jakos zemdliło... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 18.03.2010 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 O kurcze, późno trochę :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 18.03.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 mr6319 the trendsetter company cuuudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdala 18.03.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Piekny postumencik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 18.03.2010 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 A ja tu wkleje link do galerii na picassie, poniewaz jestem nieszczesliwa posiadaczka lazienki mikro, w ktorej trudno zrobic jakiekolwiek zdjecia oraz szczesliwa posiadaczka tynku na scianach, ktorego faktury i polysku nie porafie oddac zadnym aparatem, dlatego zdjec jest bardzo duzo - sa robione aparatem i kamera z szerokim katem, stad banany... Nie mam jeszcze tylko drzwi, ktore chyba beda szklane. http://picasaweb.google.pl/malgos1979/Lazienka?authkey=Gv1sRgCLzX5MrarIvc0QE# hej, a ja czasu nie mam i pewnie tez cierpliwośći, żeby przeczytać 400 stron komentarzy, ale bardzo mi sie podoba szawka w łazience!!! chciałabym o niej wiedziec wszytsko? kto? gdzie? z czego? i za ile? Z góry dziekuję Zaraz tam 400... Juz odpowiadam: stolarz z Makowa Podhalanskiego, szafka z debu, 1000 zl. Nie ma za co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megi247 19.03.2010 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 niedlugo bede mogla sie pochwalic swoja zambia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 19.03.2010 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 mr6319 bardzo gustownie urządzony domek... łazienka powala, zresztą tak samo jak schody które prezentowałeś w wątku o schodach Gratuluję Ci dystansu do siebie... i dobrego poczucia humoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia0joaska 19.03.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 magnolia0joaska widzę u Ciebie odpływ liniowy pod prysznicem ... co to za firma? i czy spełnia swoją funkcję bez obaw o zalanie lazienki? Jakie odpływy liniowe są warte uwagi? KaMaL, bardzo Cię przepraszam za opieszałość w odpowiedzi, ale 'kilka' dni mnie nie było na forum. Odpływ firmy ACO Showerdrain - spełnia swoją rolę znakomicie! Świetnie odprowadza wodę, nic się nie rozlewa po łazience. Używamy od sierpnia - mogę polecić z czystym sumieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 19.03.2010 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 magnolia0joaska widzę u Ciebie odpływ liniowy pod prysznicem ... co to za firma? i czy spełnia swoją funkcję bez obaw o zalanie lazienki? Jakie odpływy liniowe są warte uwagi? KaMaL, bardzo Cię przepraszam za opieszałość w odpowiedzi, ale 'kilka' dni mnie nie było na forum. Odpływ firmy ACO Showerdrain - spełnia swoją rolę znakomicie! Świetnie odprowadza wodę, nic się nie rozlewa po łazience. Używamy od sierpnia - mogę polecić z czystym sumieniem Tece też dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 20.03.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Nie mogłem się powstrzymać od pokazania wam naszej nowej jakże pięknej ubikacji. Mam nadzieję, że będzie inspiracją dla innych budujących. Dodam, że kibelek trafił na swoje miejsce w łazience po dłuższym przebywaniu w nowej kuchni(stara łazienka). http://foto3.m.onet.pl/_m/746f377c1be2f6065dba703278fc9f73,10,19,0.jpg Z usmiechami pozdrawiam wszystkich urządzających swoje łazieneczki... PS. kibelek jak najbardziej jest podłączony do nowej instalacji kanalizacyjnej i działa bez zarzutu. Po prawej stronie najnowszy krzyk mody w przyciskach spłukujących... własnie jem sniadanie i mnie jakos zemdliło... pozdro Masz nauczkę. Nie jedz jak przeglądasz FM. Ja już się oduczyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 21.03.2010 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 a ja właśnie sobie śniadanko zrobiłam, zasiadłam prze komputerkiem, włączyłam FM i weszłam na ten wątek A dawno w nim nie byłam, więc to musiała być kobieca intuicja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 21.03.2010 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Mam pytanie odnośnie tak zamontowanej baterii (w takim miejscu). Ponieważ naczytałam się o konieczności wstawienia miseczki w przypadku takich baterii i możliwości dojścia do niej, mam pytanie: jak to jest zrobione w tym przypadku??? Chciałabym zrobić podobnie ale nie wiem jak rozwiązać problem kapania z węże w przypadku gdy bateria zamontowana będzie po drugiej stronie wanny. Które rozwiązanie jest częściej wybierane...? Jakie rozwiązanie jest praktyczniejsze...? Ja od roku użytkuję łazienkę z wylewką montowaną "w półeczce" przy wannie -i nie mam tam żadnej "miseczki", ani innych wynalazków. Woda nigdzie nie cieknie -ogólnie -żadnych problemów. Przy baterii wystającej ze ściany denerwowałby mnie wiszący ciągle w wannie wąż od prysznica http://images8.fotosik.pl/252/66b0cb23f13b2ec4med.jpg http://images8.fotosik.pl/252/d26bb2bacadde790med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts