Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

wingerman napisał:
Milo popatrzec na inne kolory bo juz myslalem ze mi sie daltonizm przypaletal ;)

Sek w tym ze obecnie niewielu inwestorow wybiera cos poza "bezowato-brazowo-szarymi plytkami". :roll:

Moja dolna jest jasno fioletowa z ciemno broązową mozaiką przeplataną złotą nitką- jeszcze nie skończona- niebawem się pochwalę.

A górna wprawdzie białą, ale z intensywnie fioletową, opalizującą mozaiką :wink: NIe znoszę nudnych kolorów.

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ineso napisał:
Hihi to ja juz wkrótce sie pochwalę swoją własną biało-błękitno/turkusową :D

tmx - paradyżem tez się swego czasu zachwycałam, ale akurat mozaika w rzeczywistości wygląda duzo gorzej, nie chciałabym jej. A te ostatnie płytki - sa obecne w każdym markecie budowlanym i niestety wyglądaja bardzo mdło i nijako.

tak jak pisałam - to tylko pierwsze stronki które mi google wyszukalo pod hasłem "glazura"

Oczywiscie trzeba byłoby poszukać w róznych formach i w realu obejrzeć

A ty z jakich płytek masz zrobioną łązienkę?? Bo widze ze kolory w moim typie

Aha - u mnie ceramiki ne poszłoby az tak duzo , bo byłoby tylko ewelemtem dekoracyjnym w miejscach przy odpywie wody ( wanna, pas nad sedesem, obudowa lustra i przy zlewie) - rezta byłaby sciana lateksowa

CoolaTT napisał:
Onośnie sensuala, to mam tylko prysznic z mozaiki sensual. Wygląda nawet fajnie. Pozdrawiam.

to jednak ciemniejsze niz mi sie wydawao :( A mzoe to tylko takie światło??

A ta mozaikowa wanna śliczna

a tu dla was zrobiłam na szybcioraw innych kolorkach dla porównania

robmar - mama nadzieje ze za ta aprzeróbkę graficzną mi głowy nie urwiesz ;)

http://img220.imageshack.us/img220/7766/nowy2qz2.jpg

CoolaTT - a mozesz zrobic foto w penym oświetleniu lub przy swietle dziennym ?? To ta ciemniejsza mozaika z oferty producenta tak??

robmar - pięknie!

tmx - z mojego doświadczenia wynika, że prawie wszystkie płytki turkusowe wyglądają inaczej w rzeczywistości niż na zdjęciach. Dlatego radzę od razu jak znajdziesz coś w necie iśc do sklepu.

Moje są troche bardziej błękitnawe niż turkusowe, ale turkusowe są fugi.

Płytki Baldocer Colors. Nie ma z nich niestety mozaiki. Wklejam zdjęcie jeszcze z etapu robót, za tydzień może efekt końcowy pokażę.

http://images33.fotosik.pl/410/8276756829e66157m.jpg

Mhmm stwierdziłam, że mi podcięcie na nogi niekonieczne (w obecnym domu nie mam i nie jest to uciążliwe). Drzwiczki nie będą widoczne jak pojawi się umywalka z szafką. Tzn. mam taką nadzieję... Akurat w chromie nie było (a ja miałam kiepski dzień i nie chciało mi się do innego sklepu jechac), a z płytki nie bardzo się dało zrobic, bo wanna ma mocne wygięcie.

Ineso napisał:
Mhmm stwierdziłam, że mi podcięcie na nogi niekonieczne (w obecnym domu nie mam i nie jest to uciążliwe). Drzwiczki nie będą widoczne jak pojawi się umywalka z szafką. Tzn. mam taką nadzieję... Akurat w chromie nie było (a ja miałam kiepski dzień i nie chciało mi się do innego sklepu jechac), a z płytki nie bardzo się dało zrobic, bo wanna ma mocne wygięcie.

Rozumiem. :)

Oby zakryla je ta szafka. Co do zrobienia ich z plytki to wygiecie wanny, zabudowy czy inne nie ma znaczenia poniewaz drzwiczki z glazury rowniez sie wygina i dopasowuje do w/w.

No ale nic... mialas zly dzien, oby jego konsekwencje nie byly widoczne bo zlych dni bedziesz miala wiecej ;)

Drzwiczki zawsze można też przemalowac, na kolor płytki nawet :lol:

Dzięki za dzielenie się wiedzą, ale szczerze mówiąc łazienkę mam już gotową, na razie mi się podoba i nie mam zamiaru nic zmieniac. Jak coś się zmieni, to na pewno poprosze o rady na forum. Zdjęcie dałam tylko po to, aby tmx zobaczyła kolor płytek. :)

robmar - cuda wyprawiasz z tą mozaiką! co prawda ostatnio mozaika na wszelkich zdjęciach mi się przejadła i wydaje się dla mnie koszmarnie nudna (nawet się zastanawiałam czy nie napisac o tym w wątku o tym co przestanie byc modne za kilka lat), ale jak widze Twoje prace to znów jestem zachwycona. Może to dlatego, że Ty ją super wykorzystujesz, jest efektownie, a u większości osób mozaika jest kładziona tak, że podobny efekt możnaby osiągnąc zwykłymi płytkami.

tmx napisał:

wingerman - to płytki można wyginać???? :o

Nie nie plytki :) tylko podloze pod plytkami jesli jest taka koniecznosc.

moja wypowiedz dotyczyla scisle bialych plaskich (prostych) drzwiczek rewizyjnych ktorych wstawienie Ineso argumentowala

Cytat
z płytki nie bardzo się dało zrobic, bo wanna ma mocne wygięcie.

W jej przypadku jest zupelnie odwrotnie poniewaz dzrzwiczki sa wieksze od pojedynczej plytki co oznacza, ze na tym mocnym wygieciu wanny o ktorym wspomina Ineso znacznie lepiej byloby polozyc plytki niz plaskie drzwiczki ktore rozumiem ze porzez w/w wygiecie odstaja.

Ot stad niejasnosc w wyginaniu plytek :)