atika 30.08.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Efilo.... nie przejmuj się zdjęcia nie oddają na pewno uroku tej łazienki... powiem tyle - mnie powaliła na kolana Twoja kabina prysznicowa.... jest po prostu BOSKA !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Róża1719506796 30.08.2010 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 z tego co pamietam to bateria firmy newform seria morpho (chyba) prysznic miał bez okładziny chyba 110 cm. z prysznica się nie chlapie. jak luby (jest wysoki) używa deszczownicy to trochę kropel wypada poza brodzik. wtedy mokną () kafle. można temu zapobiec rozkładając ręcznik (jak widać na zdjęciach) albo olać (ten drugi wariant preferuje luby ) Super, marzyłam o takiej odpowiedzi ) Świetnie wygląda to bateria i bardzo pasuje do całej łazieneczki. Mam nadzieję, że jeśli ją od Ciebie ściągnę to mnie nie pochlastasz? )) Mój prysznic też będzie podobnej wielkości (tak podejrzewałam, że jest spory), tylko będzie bardziej prostokątny (jak już zrobię, to pokażę) i cieszę się, że mało chlapie. Twoja łazienka i kuchnia są dla mnie mega inspiracją! (reszty pomieszczeń nie widziałam na FM), jakby to forum miało taką samą funkcję jak FB, przy każdym zdjęciu kliknęłabym "lubię to" ))) [Ale że nie jest, to piszę] ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 30.08.2010 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 martwią mnie Wasze wpisy. bo oznaczają że mimo dwóch dni prób i usilnych naszych starań nie udało nam się oddać tego pomieszczenia. nie ma mowy o przytłoczeniu ani ponurym wyglądzie. kocham jasne przestronne wnętrza i najlepiej się w takich czuje. a mimo to ta łazienka jest moją ulubioną. jest mimo wszechobecnej czerni przytulna. należy pamiętać że jest to łazienka przysypialniana - korzystamy z niej głównie w nocy. z perpektywy czasu wiem że ciemna w takiej sytuacji jest zdecydowanie lepsza niż jasna, dająca po oczach. trudno :/ idealna lazienka przy sypialni ma wszystko co od takiej lazienki powinno sie oczekiwac wprowadza nastroj,emanuje seksem,erotyzmem i takimi tam wielka szkoda,ze nie mam lazienki przy sypialni....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 30.08.2010 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 martwią mnie Wasze wpisy. bo oznaczają że mimo dwóch dni prób i usilnych naszych starań nie udało nam się oddać tego pomieszczenia. Keep smiling Jak pisałem, łazienka jest dobrze pomyślana w najdrobniejszym detalu. Kolorystyka to rzecz gustu. Zdaję sobie sprawę, że w realu to zupełnie inaczej wygląda. Tak to już jest z małymi pomieszczeniami, że na zdjęciach nie ma szans oddania ich prawdziwego wizerunku, bo zdjęcie jest płaskie. Brak odzworowania przestrzennego sporo zmienia, a zdjęcia stereoskopowe to wciąż jeszcze mało dostępne novum na rynku (poza tym i tak trzeba by mieć sprzęt do ich oglądania). Jeśli dobrze w niej się czujesz, to dla Ciebie najważniejsze. Każdy ma inny gust i o tym nie ma co dyskutować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavis 30.08.2010 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 idealna lazienka przy sypialni ma wszystko co od takiej lazienki powinno sie oczekiwac wprowadza nastroj,emanuje seksem,erotyzmem i takimi tam wielka szkoda,ze nie mam lazienki przy sypialni....... Podpisuję się pod powyższym. Jako łazienka rodzinna, to takie klimaty nie odpowiadałyby mi za bardzo, ale jako że to jest łazienka prywatna, przysypialniana... to hmmm... pozostaje o takiej pomarzyć, albo zacząć budować kolejny dom Piękna jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domowa 30.08.2010 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Efilo, łazienka bardzo ładna,powiedzieć by można - "glamour" i jest BARDZO osobista.My też tak mamy łazienkę obok sypialni i też chcemy ją urządzić w podobnym powiedzieć by można "extrawaganckim" stylu ale może dodałabym ciut czerwieni lub bieli- wszystko zależy od tego w jakim stylu będzie sypialnia. My oprócz deszczownicy a raczej prysznica(nie wiem które będzie) mamy też wannę ale na czarną wannę raczej się nie zdecydujemy. Wracając do Twojej łazienki, i patrząc na płytki i sufit mam troszkę wrażenie, że znalazłam się w ciemnej klitce, czy są w niej jakieś okna? Nie widać zbyt wyraźnie, czy sufit jest pomalowany czarną farba? Jaki to rodzaj płytek na ścianach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 30.08.2010 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Keep smiling Jeśli dobrze w niej się czujesz, to dla Ciebie najważniejsze. Każdy ma inny gust i o tym nie ma co dyskutować ech... nie jest mi przykro dlatego że się niektórym może nie podobać . nie chodzi mi o gusta. jest mi żal że nie widzicie tego wnętrza i nie jesteście w stanie go wyczuć. wkleiłam tylko po to żeby udowodnić że czarne małe pomieszczenie nie musi byc od razu 'ciemną klitką' - jak widać mi nie wyszło kierowałam się chęcią podzielenia się moim doświadczeniem - jak decydowałam się na takie śmiałe posunięcie nie miałam z czego korzystać. łazienka przed realizacją była jedną wielką niewiadomą - teraz jestem zachwycona i wiem że to była dobra decyzja. domowa - okno odbija się w szafce na drugim zdjęciu. jest wąskie ale ma 1,8m wysokości. sufit w oryginale miał być z barisola ale nie starczyło mi determinacji. może kiedyś... z tym że wtedy zrobienie zdjęcia byłoby jeszcze trudniejsze - już teraz walczyliśmy z kaflami i szafkami odbijającymi wszystko jak w lustrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monjan 30.08.2010 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Efilo łazienka jest super!! pamiętam dylematy z uchwytem, wyszło fajnienapisz co to za kafle? a od strony praktyczniej-nie za ciemno się tam malować?tzn ja mam plan robić makeup w przysypialnianiej łazience i trochę się obawiam...i napisz praktycznie-jak z utrzymaniem czystości na czarnych kaflach(zwłaszcza w brodziku) Korozja będę miała podobny układ z tym, że zamienione miejscami kibelek z umywalkąjakie kafle zaplanowałaś? jakie masz wymiary prysznica i jak dużą szybę planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 30.08.2010 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 monjan osobiście nie doskwiera mi brak światła podczas malowania. tylko że: 1. ja to właściwie mogłabym się malowac bez lusterka 2. tuż obok lustra jest okno 3. planujemy podświetlane lusterko do szczegółów 4. zawsze mogę przejść pięć metrów i skorzystac z drugiej łazienki która jest dla odmiany cała biała (co za nuda ) kafle w ogóle nie sprawiają problemów (poza ich czyszczeniem po panach którzy zostawili na nich rozmazaną fugę epoksydową - walka trwa) a już brodzik w którym jest szklana mozaika w ogóle. może znaczenie ma to że mamy instalacje zmiękczającą wodę i używamy mydeł w płynie które nie zostawiaja takiego osadu jak zwykłe? nie wiem - w każdym razie są w miarę bezobsługowe kafle to vibrazioni z firmy impronta na podłodze vulcano z inalco a mozaika to eclipse z dune (wszystko pisze z pamieci więc przepraszam jeśli gdzieś się machnęłam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 30.08.2010 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 efilo....pięknie wymysliłaś, bardzo w moim stylu jesli "robi" za przysypialnianą to idealna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 30.08.2010 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 No nie wiem, dla mnie ona nie jest wcale przytlaczajaca. Jest dobrze zaprojektowana i dopieszczona w kazdym calu, poza tym od swiatla sa lampy nie kafelki. No i samopoczucie nie jest kategoria estetyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 30.08.2010 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Info o kaflach w poscie wyzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwkahej 30.08.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 A czy ktoś, kto ma troszke "pojecia":), czasu, ochoty i jakis program miałby ochote mi pomoc?? musze startować z robota a nie chce znow bezsensownie wyzucic kasy na projekt, ktory mi sie nie spodoba;/ Prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rataj75 31.08.2010 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Razem z żurawinową ścianą, tylko czarne i błyszczące http://www.wnetrzeiogrod.pl/notki/coram/16/Quadrato_czarny_polysk_big.jpg pytanko: czy ktoś wie co to za mebelki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 31.08.2010 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 A czy ktoś z Was ma lub widział łazienkę w kolekcji Onda Polcoloritu? http://www.polcolorit.pl/produkty.php?id=48 zastanawiam się nad nią, ale w salonach z łazienkami nie robią z tego wystawek, chyba jest mało popularna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cekin 01.09.2010 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 wez chocby program z Kola. do tego prysznica nie da sie wejsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olli03 01.09.2010 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 to i ja dam moją lazienkę. póki co jeszcze bez mebelków, ale raczej będa białe wiklinowe półki jakieś.http://i47.photobucket.com/albums/f179/olli03/dom/P1060108.jpg http://i47.photobucket.com/albums/f179/olli03/dom/P1060100.jpg http://i47.photobucket.com/albums/f179/olli03/dom/P1060095.jpg http://i47.photobucket.com/albums/f179/olli03/dom/P1060102.jpg wanna i prysznic na razie w wersji roboczej:http://i47.photobucket.com/albums/f179/olli03/dom/P1060098.jpg http://i47.photobucket.com/albums/f179/olli03/dom/P1060094.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manday 01.09.2010 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Olli03 - bardzo ciepła, prosta przytulna łazienka, Efi- Twoja jest też świetna-niesztampowa jak wszystkie Twoje wnętrza, dopracowane w każdym szczególe. Co to za lampy wiszą w Twojej łazience? Pytam, bo wątek z oświetleniem znowu chwilowo zamarł:(Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 01.09.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 (edytowane) Razem z żurawinową ścianą, tylko czarne i błyszczące http://www.wnetrzeiogrod.pl/notki/coram/16/Quadrato_czarny_polysk_big.jpg pytanko: czy ktoś wie co to za mebelki ? Proszę bardzo Meble łazienkowe Quadrato holenderskiej marki Tiger. Dystrybutorem marki Tiger na polskim rynku jest firma Coram Poland. Ale jest ich juz sporo w sklepach internetowych. Zobacz na porównywarce nokaut - trochę pozycji jest. A mebelki rzeczywiscie ładne, ceny niestety mniej... Edytowane 1 Września 2010 przez atika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Róża1719506796 01.09.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Jak myslicie, czy bidet w lazience (185 na 185cm), ktora jest ogolnodostepna (lazienka na dole) ma sens? Pytam sie, bo zrezygnowalam z prysznica w tej lazience i zrobilo sie sporo miejsca, a on na pewno jej nie zagraci.Z tego (m.in.) wzgledu wywalilam z niej pomysl brodzika, bo byloby wszystko upchane. Drugim argumentem na pozbyucie sie brodzika bylo to, ze skoro mam osobny pokoj z lazieneczka dla gosci i przestronna, prywanta lazienke przy naszej sypialni, to w trzeciej tej na dole (tzw. "reprezentacyjnej" do ktorej kazdy bedzie zagldal, upychanie prysznica nie ma sensu). W skrocie wyglada to tak: 1. W lazience prywatnej znajdzie sie:- prysznic, - wanna, - kibelek - bidet- umywalki 2. W lazience goscinnej bedzie:- wc, - umywalka, - prysznic 3. W lazience ogolnodostepnej (dla tzw. "odwiedzajacych") na dole:- na pewno kibelek- na pewno umywalka - i.... co z tym bidetem? Czy jest sens go tu umieszczac? Jak myślicie? Z gory dzieki za sugestie!r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts