Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

z tego co pamietam to bateria firmy newform seria morpho (chyba)

prysznic miał bez okładziny chyba 110 cm. z prysznica się nie chlapie. jak luby (jest wysoki) używa deszczownicy to trochę kropel wypada poza brodzik. wtedy mokną (:o) kafle. można temu zapobiec rozkładając ręcznik (jak widać na zdjęciach) albo olać (ten drugi wariant preferuje luby :D)

Super, marzyłam o takiej odpowiedzi :)) Świetnie wygląda to bateria i bardzo pasuje do całej łazieneczki. Mam nadzieję, że jeśli ją od Ciebie ściągnę to mnie nie pochlastasz? :)))

Mój prysznic też będzie podobnej wielkości (tak podejrzewałam, że jest spory), tylko będzie bardziej prostokątny (jak już zrobię, to pokażę) i cieszę się, że mało chlapie.

Twoja łazienka i kuchnia są dla mnie mega inspiracją! (reszty pomieszczeń nie widziałam na FM), jakby to forum miało taką samą funkcję jak FB, przy każdym zdjęciu kliknęłabym "lubię to" :)))) [Ale że nie jest, to piszę] ;))))

martwią mnie Wasze wpisy. bo oznaczają że mimo dwóch dni prób i usilnych naszych starań nie udało nam się oddać tego pomieszczenia. nie ma mowy o przytłoczeniu ani ponurym wyglądzie. kocham jasne przestronne wnętrza i najlepiej się w takich czuje. a mimo to ta łazienka jest moją ulubioną. jest mimo wszechobecnej czerni przytulna.

należy pamiętać że jest to łazienka przysypialniana - korzystamy z niej głównie w nocy. z perpektywy czasu wiem że ciemna w takiej sytuacji jest zdecydowanie lepsza niż jasna, dająca po oczach.

trudno :/

idealna lazienka przy sypialni

ma wszystko co od takiej lazienki powinno sie oczekiwac

wprowadza nastroj,emanuje seksem,erotyzmem i takimi tam

wielka szkoda,ze nie mam lazienki przy sypialni.......

martwią mnie Wasze wpisy. bo oznaczają że mimo dwóch dni prób i usilnych naszych starań nie udało nam się oddać tego pomieszczenia.

Keep smiling ;) Jak pisałem, łazienka jest dobrze pomyślana w najdrobniejszym detalu. Kolorystyka to rzecz gustu. Zdaję sobie sprawę, że w realu to zupełnie inaczej wygląda. Tak to już jest z małymi pomieszczeniami, że na zdjęciach nie ma szans oddania ich prawdziwego wizerunku, bo zdjęcie jest płaskie. Brak odzworowania przestrzennego sporo zmienia, a zdjęcia stereoskopowe to wciąż jeszcze mało dostępne novum na rynku (poza tym i tak trzeba by mieć sprzęt do ich oglądania).

Jeśli dobrze w niej się czujesz, to dla Ciebie najważniejsze. Każdy ma inny gust i o tym nie ma co dyskutować :)

idealna lazienka przy sypialni

ma wszystko co od takiej lazienki powinno sie oczekiwac

wprowadza nastroj,emanuje seksem,erotyzmem i takimi tam

wielka szkoda,ze nie mam lazienki przy sypialni.......

Podpisuję się pod powyższym. Jako łazienka rodzinna, to takie klimaty nie odpowiadałyby mi za bardzo, ale jako że to jest łazienka prywatna, przysypialniana... to hmmm... pozostaje o takiej pomarzyć, albo zacząć budować kolejny dom ;) Piękna jest

Efilo, łazienka bardzo ładna,powiedzieć by można - "glamour" i jest BARDZO osobista.My też tak mamy łazienkę obok sypialni i też chcemy ją urządzić w podobnym powiedzieć by można "extrawaganckim" stylu ale może dodałabym ciut czerwieni lub bieli- wszystko zależy od tego w jakim stylu będzie sypialnia. My oprócz deszczownicy a raczej prysznica(nie wiem które będzie) mamy też wannę ale na czarną wannę raczej się nie zdecydujemy. Wracając do Twojej łazienki, i patrząc na płytki i sufit mam troszkę wrażenie, że znalazłam się w ciemnej klitce, czy są w niej jakieś okna? Nie widać zbyt wyraźnie, czy sufit jest pomalowany czarną farba? Jaki to rodzaj płytek na ścianach?

Keep smiling ;) Jeśli dobrze w niej się czujesz, to dla Ciebie najważniejsze. Każdy ma inny gust i o tym nie ma co dyskutować :)

ech...

nie jest mi przykro dlatego że się niektórym może nie podobać :D. nie chodzi mi o gusta. jest mi żal że nie widzicie tego wnętrza i nie jesteście w stanie go wyczuć.

wkleiłam tylko po to żeby udowodnić że czarne małe pomieszczenie nie musi byc od razu 'ciemną klitką' - jak widać mi nie wyszło :D kierowałam się chęcią podzielenia się moim doświadczeniem - jak decydowałam się na takie śmiałe posunięcie nie miałam z czego korzystać. łazienka przed realizacją była jedną wielką niewiadomą - teraz jestem zachwycona i wiem że to była dobra decyzja.

domowa - okno odbija się w szafce na drugim zdjęciu. jest wąskie ale ma 1,8m wysokości. sufit w oryginale miał być z barisola ale nie starczyło mi determinacji. może kiedyś... ;) z tym że wtedy zrobienie zdjęcia byłoby jeszcze trudniejsze - już teraz walczyliśmy z kaflami i szafkami odbijającymi wszystko jak w lustrze :)

Efilo łazienka jest super!! pamiętam dylematy z uchwytem, wyszło fajnie

napisz co to za kafle?

a od strony praktyczniej-nie za ciemno się tam malować?tzn ja mam plan robić makeup w przysypialnianiej łazience i trochę się obawiam...i napisz praktycznie-jak z utrzymaniem czystości na czarnych kaflach(zwłaszcza w brodziku)

Korozja będę miała podobny układ z tym, że zamienione miejscami kibelek z umywalką

jakie kafle zaplanowałaś? jakie masz wymiary prysznica i jak dużą szybę planujesz?

monjan

osobiście nie doskwiera mi brak światła podczas malowania. tylko że: 1. ja to właściwie mogłabym się malowac bez lusterka 2. tuż obok lustra jest okno 3. planujemy podświetlane lusterko do szczegółów 4. zawsze mogę przejść pięć metrów i skorzystac z drugiej łazienki która jest dla odmiany cała biała (co za nuda ;))

kafle w ogóle nie sprawiają problemów (poza ich czyszczeniem po panach którzy zostawili na nich rozmazaną fugę epoksydową - walka trwa) a już brodzik w którym jest szklana mozaika w ogóle. może znaczenie ma to że mamy instalacje zmiękczającą wodę i używamy mydeł w płynie które nie zostawiaja takiego osadu jak zwykłe? nie wiem - w każdym razie są w miarę bezobsługowe

kafle to vibrazioni z firmy impronta na podłodze vulcano z inalco a mozaika to eclipse z dune (wszystko pisze z pamieci więc przepraszam jeśli gdzieś się machnęłam)

Razem z żurawinową ścianą, tylko czarne i błyszczące :) http://www.wnetrzeiogrod.pl/notki/coram/16/Quadrato_czarny_polysk_big.jpg

pytanko: czy ktoś wie co to za mebelki ?

Proszę bardzo :)

Meble łazienkowe Quadrato holenderskiej marki Tiger.

Dystrybutorem marki Tiger na polskim rynku jest firma Coram Poland. Ale jest ich juz sporo w sklepach internetowych. Zobacz na porównywarce nokaut - trochę pozycji jest.

A mebelki rzeczywiscie ładne, ceny niestety mniej...

Edytowane przez atika

Jak myslicie, czy bidet w lazience (185 na 185cm), ktora jest ogolnodostepna (lazienka na dole) ma sens?

Pytam sie, bo zrezygnowalam z prysznica w tej lazience i zrobilo sie sporo miejsca, a on na pewno jej nie zagraci.

Z tego (m.in.) wzgledu wywalilam z niej pomysl brodzika, bo byloby wszystko upchane.

Drugim argumentem na pozbyucie sie brodzika bylo to, ze skoro mam osobny pokoj z lazieneczka dla gosci i przestronna, prywanta lazienke przy naszej sypialni, to w trzeciej tej na dole (tzw. "reprezentacyjnej" do ktorej kazdy bedzie zagldal, upychanie prysznica nie ma sensu).

W skrocie wyglada to tak:

1. W lazience prywatnej znajdzie sie:

- prysznic,

- wanna,

- kibelek

- bidet

- umywalki

2. W lazience goscinnej bedzie:

- wc,

- umywalka,

- prysznic

3. W lazience ogolnodostepnej (dla tzw. "odwiedzajacych") na dole:

- na pewno kibelek

- na pewno umywalka

- i.... co z tym bidetem? Czy jest sens go tu umieszczac? Jak myślicie? Z gory dzieki za sugestie!

r.