Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

jak nie chciałaś na ten temat dyskutowac to trzeba było nie podejmowac dyskusji. zwłaszcza 'czczej'

btw - jak chcesz być w temacie wątku to wklej łazienkę a nie projekt. bo to nawet nie jest dobry dział a nie tylko wątek.

http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?107-Projektowanie-wnętrz

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jeśli to koncept to ok. Nie wchodziłabym tu dalej w szczegóły i napewno nie oceniałabym kwalifikacji osoby projektujacej. Pamietajmy, że efekt zawsze jest wynikiem ustaleń inwestor-projektant i to oni wiedzą czego oczekują i jakie są poszczególne etapy ich współpracy. Od konceptu do projektu wykonawczego może byc daleka droga. I ja nie mam nic przeciwko temu. W duzej mierze to też zasobnośc portfela o tym decyduje ale takze czasem etap budowy w którym projekt powstaje. Trudno np. rozrysować dokładnie okładziny mając tylko w domu gołe ściany i to czasem nie wszystkie, bez tynków, wylewek. Zawsze centymetry uciekną.

my pisuaru nie mamy ale uznajmy że nie było takiej potrzeby.

natomiast mamy łazienke na dole i nie ma w niej bidetu i bardzo żałuję. bez przerwy muszę Kruszkę z opuszczonymi spodniami targać na piętro po schodach. niestety nie wcisnęłabym go prawdopodobnie. no i co tu dużo ukrywać - zanim się przeprowadziłam 'z bloku' to nie bardzo wiedziałam co się dokładnie z tym bidetem robi a już na pewno nie przypuszczałam jak jest przydatny;)

mozna uzywac mokrych chusteczek zamiast bidetu :)

To i ja pokażę wizualizację swojej łazienki dolnej. Łazienka ma byc czarno biała. Ta ścianka, która wygląda na szarą jest biała.

Jak dla mnie to okno mogłoby zostać ciemne.

Umywalka faktycznie wydaje mi się mało praktyczna, ale może dlatego, że jest wolnostojąca, a ja się uzależniłam od blatu wkoło umywalki.

Troszkę mało widać na tych wizualkach, nawet jeśli chodzi o kolory.

Ale nie poddawaj się:) Poproś projektanta o więcej szczegółów i zajrzyj na strony forum o projektowaniu wnętrz.

Na pewno stworzycie piękna łazienkę, powodzenia!

mozna uzywac mokrych chusteczek zamiast bidetu :)

Kochana, właśnie w bloku przerabiam opcję chusteczkową, jest niby ok, ale jednak woda, to woda IMHO ;)

Nie mamy jeszcze bobasów, ale to rzeczywiście spore utrudnienie nie tylko z takim większym bąblem, ale i tym znacznie mniejszym. Ileś tam razy przewijałam dziecko i wiem, że czasem i chusteczki nie wystarczą hehe Więc chyba bidet jest OK. Tylko, czy jak planuje się jeden na piętrze, to czy wstawić i tu ? Czy lepiej zrezygnować? Nie chcę przesadzić ;)

ps. JoShi - jakbym słyszała własnego męża ;)))))))

Edytowane przez Róża

nie mogę wkleić łazienki bo dom jest w stanie surowym, zamieściłam projekt bo tylko to mam, inni też w tym wątku wklejali wizualizacje. zresztą już mi sie odechciało dyskusji na temat łazienek :(

Ups, ja też tu wkleiłam projekt, a właściwie kilka, bo uznałam, że kto jak nie własciciele pięknych łazienek mi doradzą. Zatem przepraszam za swoje! ;)

Edytowane przez Róża

my pisuaru nie mamy ale uznajmy że nie było takiej potrzeby.

natomiast mamy łazienke na dole i nie ma w niej bidetu i bardzo żałuję. bez przerwy muszę Kruszkę z opuszczonymi spodniami targać na piętro po schodach. niestety nie wcisnęłabym go prawdopodobnie. no i co tu dużo ukrywać - zanim się przeprowadziłam 'z bloku' to nie bardzo wiedziałam co się dokładnie z tym bidetem robi a już na pewno nie przypuszczałam jak jest przydatny;)

Zainstaluj sobie bidetke.

ja myję moją Majkę w umywalce...trzeba sobie jakoś radzić :) a przyszły dom bedzie parterówka, wiec skoro bidet bedzie w jednej łazience to może w drugiej faktycznie taki mały pisuar ;-)

Jacki mogę prosić o fotkę tej łązienki ?

Proszę bardzo, trochę moge pokazać - jest w łazience dolnej, małej

http://img11.imagehosting.gr/out.php/t1448302_p1010018.jpg http://img11.imagehosting.gr/out.php/t1448303_p1010020.jpg

dodam tylko, ze płytki są 20 cm, to można zobaczyć jaki jest nieduży

Miewają uczulenia i absolutny zakaz stosowania nawilżanych chusteczek? Nie wystarczy?

oj wystarczy. może zakaz to u nas za dużo powiedziane ale po chusteczkach pupcia cała obszczypana i w kropki :( woda to woda. w mieszkaniu jak nie było bidetu to trzeba sobie było radzić w umywalce. ale to było 5 kilo temu ;)

cekin - dobra rada ale w tej chwili niemożliwa do realizacji. gdybym wcześniej w ogóle zdawała sobie sprawę jaki to luksus to na pewno bym tak zrobiła. natomiast to jest na pewno dobry pomysł dla tych którzy się zastanawiają jak pójść na kompromis. a więc motto na dziś: nie masz miejsca? zrób bidettę! ;)

oj wystarczy. może zakaz to u nas za dużo powiedziane ale po chusteczkach pupcia cała obszczypana i w kropki :( woda to woda. w mieszkaniu jak nie było bidetu to trzeba sobie było radzić w umywalce. ale to było 5 kilo temu ;)

Też sobie radzę, a mam jedną łazienkę i umywalkę taką WCtową. Dziecko 10 kg ale sobie radzę. No ale jak się nam córka urodziła to mąż poszedł do sklepu i dokupił stelaż do dziecinnej łazienki, która będzie na górze. Sama lubię korzystać z bidetu i uważam to za wygodne, dlatego postanowiliśmy, że córka też będzie miała ten luksus.

także ze względów estetycznych - jakoś bidety mi się nie podobają

Dlaczego? Przecież prawie nie różnią się od muszli klozetowych.