efilo 02.09.2010 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 jak nie chciałaś na ten temat dyskutowac to trzeba było nie podejmowac dyskusji. zwłaszcza 'czczej' btw - jak chcesz być w temacie wątku to wklej łazienkę a nie projekt. bo to nawet nie jest dobry dział a nie tylko wątek.http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?107-Projektowanie-wnętrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 02.09.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Jeśli to koncept to ok. Nie wchodziłabym tu dalej w szczegóły i napewno nie oceniałabym kwalifikacji osoby projektujacej. Pamietajmy, że efekt zawsze jest wynikiem ustaleń inwestor-projektant i to oni wiedzą czego oczekują i jakie są poszczególne etapy ich współpracy. Od konceptu do projektu wykonawczego może byc daleka droga. I ja nie mam nic przeciwko temu. W duzej mierze to też zasobnośc portfela o tym decyduje ale takze czasem etap budowy w którym projekt powstaje. Trudno np. rozrysować dokładnie okładziny mając tylko w domu gołe ściany i to czasem nie wszystkie, bez tynków, wylewek. Zawsze centymetry uciekną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 02.09.2010 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 my pisuaru nie mamy ale uznajmy że nie było takiej potrzeby. natomiast mamy łazienke na dole i nie ma w niej bidetu i bardzo żałuję. bez przerwy muszę Kruszkę z opuszczonymi spodniami targać na piętro po schodach. niestety nie wcisnęłabym go prawdopodobnie. no i co tu dużo ukrywać - zanim się przeprowadziłam 'z bloku' to nie bardzo wiedziałam co się dokładnie z tym bidetem robi a już na pewno nie przypuszczałam jak jest przydatny;) mozna uzywac mokrych chusteczek zamiast bidetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzeszkowa 02.09.2010 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 nie mogę wkleić łazienki bo dom jest w stanie surowym, zamieściłam projekt bo tylko to mam, inni też w tym wątku wklejali wizualizacje. zresztą już mi sie odechciało dyskusji na temat łazienek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzeszkowa 02.09.2010 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Mayland, dzięki, jest dokładnie tak jak napisałaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 02.09.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 To i ja pokażę wizualizację swojej łazienki dolnej. Łazienka ma byc czarno biała. Ta ścianka, która wygląda na szarą jest biała. Jak dla mnie to okno mogłoby zostać ciemne. Umywalka faktycznie wydaje mi się mało praktyczna, ale może dlatego, że jest wolnostojąca, a ja się uzależniłam od blatu wkoło umywalki. Troszkę mało widać na tych wizualkach, nawet jeśli chodzi o kolory. Ale nie poddawaj się Poproś projektanta o więcej szczegółów i zajrzyj na strony forum o projektowaniu wnętrz. Na pewno stworzycie piękna łazienkę, powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 02.09.2010 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 mozna uzywac mokrych chusteczek zamiast bidetu Niestety nie zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Róża1719506796 02.09.2010 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 (edytowane) mozna uzywac mokrych chusteczek zamiast bidetu Kochana, właśnie w bloku przerabiam opcję chusteczkową, jest niby ok, ale jednak woda, to woda IMHO Nie mamy jeszcze bobasów, ale to rzeczywiście spore utrudnienie nie tylko z takim większym bąblem, ale i tym znacznie mniejszym. Ileś tam razy przewijałam dziecko i wiem, że czasem i chusteczki nie wystarczą hehe Więc chyba bidet jest OK. Tylko, czy jak planuje się jeden na piętrze, to czy wstawić i tu ? Czy lepiej zrezygnować? Nie chcę przesadzić ps. JoShi - jakbym słyszała własnego męża )))))) Edytowane 2 Września 2010 przez Róża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Róża1719506796 02.09.2010 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 (edytowane) nie mogę wkleić łazienki bo dom jest w stanie surowym, zamieściłam projekt bo tylko to mam, inni też w tym wątku wklejali wizualizacje. zresztą już mi sie odechciało dyskusji na temat łazienek Ups, ja też tu wkleiłam projekt, a właściwie kilka, bo uznałam, że kto jak nie własciciele pięknych łazienek mi doradzą. Zatem przepraszam za swoje! Edytowane 2 Września 2010 przez Róża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cekin 02.09.2010 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 my pisuaru nie mamy ale uznajmy że nie było takiej potrzeby. natomiast mamy łazienke na dole i nie ma w niej bidetu i bardzo żałuję. bez przerwy muszę Kruszkę z opuszczonymi spodniami targać na piętro po schodach. niestety nie wcisnęłabym go prawdopodobnie. no i co tu dużo ukrywać - zanim się przeprowadziłam 'z bloku' to nie bardzo wiedziałam co się dokładnie z tym bidetem robi a już na pewno nie przypuszczałam jak jest przydatny;) Zainstaluj sobie bidetke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 02.09.2010 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Niestety nie zawsze matko to co wasze dzieci robia jak male to sie wsadzilo do umywalki jak starsze to jakos dawalam rade z chusteczkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturB_ 02.09.2010 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Nie mam szafki nad wc. Ucina zdjecie ale widać. http://lh5.ggpht.com/_5EbJjBbVicM/SiEYLXFeSAI/AAAAAAAABX0/t6GKQlQH1tU/s720/DSC03872.JPG Co to za płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 02.09.2010 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Beżowe to chiński gres polerowany po 29zł/m2 a czarne to gres polerowany Opoczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturB_ 02.09.2010 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Chodzi mi właśnie o ten beżowy gres Można go gdzieś nabyć aktualnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 02.09.2010 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 matko to co wasze dzieci robia Miewają uczulenia i absolutny zakaz stosowania nawilżanych chusteczek? Nie wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacki 02.09.2010 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 ja myję moją Majkę w umywalce...trzeba sobie jakoś radzić a przyszły dom bedzie parterówka, wiec skoro bidet bedzie w jednej łazience to może w drugiej faktycznie taki mały pisuar Jacki mogę prosić o fotkę tej łązienki ? Proszę bardzo, trochę moge pokazać - jest w łazience dolnej, małej http://img11.imagehosting.gr/out.php/t1448302_p1010018.jpg http://img11.imagehosting.gr/out.php/t1448303_p1010020.jpg dodam tylko, ze płytki są 20 cm, to można zobaczyć jaki jest nieduży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 03.09.2010 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Miewają uczulenia i absolutny zakaz stosowania nawilżanych chusteczek? Nie wystarczy? oj wystarczy. może zakaz to u nas za dużo powiedziane ale po chusteczkach pupcia cała obszczypana i w kropki woda to woda. w mieszkaniu jak nie było bidetu to trzeba sobie było radzić w umywalce. ale to było 5 kilo temu cekin - dobra rada ale w tej chwili niemożliwa do realizacji. gdybym wcześniej w ogóle zdawała sobie sprawę jaki to luksus to na pewno bym tak zrobiła. natomiast to jest na pewno dobry pomysł dla tych którzy się zastanawiają jak pójść na kompromis. a więc motto na dziś: nie masz miejsca? zrób bidettę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 03.09.2010 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Miewają uczulenia i absolutny zakaz stosowania nawilżanych chusteczek? Nie wystarczy? wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 03.09.2010 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Ja właśnie tak robię, bo miejsce, w którym mógłby stać bidet przeznaczyliśmy na prysznic (także ze względów estetycznych - jakoś bidety mi się nie podobają). Mam nadzieję, że bidetta się sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 03.09.2010 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 oj wystarczy. może zakaz to u nas za dużo powiedziane ale po chusteczkach pupcia cała obszczypana i w kropki woda to woda. w mieszkaniu jak nie było bidetu to trzeba sobie było radzić w umywalce. ale to było 5 kilo temu Też sobie radzę, a mam jedną łazienkę i umywalkę taką WCtową. Dziecko 10 kg ale sobie radzę. No ale jak się nam córka urodziła to mąż poszedł do sklepu i dokupił stelaż do dziecinnej łazienki, która będzie na górze. Sama lubię korzystać z bidetu i uważam to za wygodne, dlatego postanowiliśmy, że córka też będzie miała ten luksus. także ze względów estetycznych - jakoś bidety mi się nie podobają Dlaczego? Przecież prawie nie różnią się od muszli klozetowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts