Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki Efi znalazłam, a ta nad lustrem??? Tak w ogóle to szukam oświetlenia do łazienki z płytkami aparici angel, niekoniecznie muszą byc kryształki. Na wizualkach z płytkami raczej widziałam coś takiego jak bijou, ale ten czarny kabel... poza tym cięzko chyba do tego dopasowac coś nad lustro. Wszystko mam już skompletowane oprócz lamp do tej łazienki:( zresztą jak już pisałam lampy to moja pięta Achillesa;(

Korozja będę miała podobny układ z tym, że zamienione miejscami kibelek z umywalką jakie kafle zaplanowałaś? jakie masz wymiary prysznica i jak dużą szybę planujesz?

Dopiero teraz zobaczyłam pytanie do mnie ;/ Ale odpowiadam ;) Płytki to Paradyż, kolekcja Amanda/Alex. Wymiary prysznica to ok. 1,81x0,70 m. Co do szyby to na wizualce szyba ma ok 120 cm ale jeszcze nie podjęłam ostatecznej decyzji czy taka zostanie. Prawdopodobnie będzie na końcu zaokrąglona czy cuś w tym stylu :)

efilo a masz tez evolution?bardzo fajna ta umywalka?

mozesz napisać jaka to ? ja chce dwie obok siebie...

to hidra tao. moja ma 75 cm więc raczej jako podwójna odpada. ale są też 60cm i okrągłe.

jak chcesz sobie poszukać ciekawej umywalki to polecam www.umywalki.pl maja kilka naprawde fajnych których nie widziałam nigdzie indziej.

ja też żałuję, że w dolnej lazience nie zmieściłam bidetu. Młody wraca czasem z ogródka jak górnik po szychcie, muszę z nim dylać na górę, a waży juz 15 kg :D

Niestety też w łazience na dole nie mam bidetu. Mądry Polak po szkodzie... W bloku nie mam, u większości znajomych nie ma, to jak na szybkiego się budowało i robiło różne przyłącza, to się nie pomyślało....

my pisuaru nie mamy ale uznajmy że nie było takiej potrzeby.

natomiast mamy łazienke na dole i nie ma w niej bidetu i bardzo żałuję. bez przerwy muszę Kruszkę z opuszczonymi spodniami targać na piętro po schodach. niestety nie wcisnęłabym go prawdopodobnie. no i co tu dużo ukrywać - zanim się przeprowadziłam 'z bloku' to nie bardzo wiedziałam co się dokładnie z tym bidetem robi a już na pewno nie przypuszczałam jak jest przydatny;)

MAM TEN SAM PROBLEM... BRAK BIDETU... A MIEJSCE ZNALAZŁOBY SIĘ W ŁAZIENCE NA DOLE... Powinnam go zrobić, zwłaszcza, że przypominam sobie taką historię...

Otóż 9 lat temu pewna Włoszka u której pracowałam zapytała, czy mam bidet. Ja jej na to, że nie mam. Nigdy nie zapomnę jej miny po tym co ode mnie usłyszała - popatrzyła na mnie z takim obrzydzeniem, no całkiem jak na stonkę... JAK SŁOWO DAJĘ CHYBA BĘDĘ SIĘ WSTYDZIĆ TEGO BRAKU BIDETU...

A czy jest sens wstawiania bidetu zarowno w dolnej i w gornej lazience? Czy to nie bylaby (wg was) przesada?

I jeszcze jedno pytanie tym razem wannopochodne ;) CZy spotkał się ktoś z Was z tego typu wanną (bądź zbliżonym) w mniejszych formatach niż 180x100? Ta mi się wprawdzie mieści do łazienki, ale gdyby była mniejsza chociaż o 10 cm już byłabym szczęśliwsza. Szukam i szukam i nie mogę znaleźć.

http://a.imageshack.us/img825/4682/wannaidealstandardvenic.jpg

http://a.imageshack.us/img267/3381/georgia247566xx0185x100.jpg

http://a.imageshack.us/img543/4932/exellentovalwaexoval18w.jpg

One wszystkie mają po ok 180cm niestety, a raz jeszcze powtórzę, chciałoby się nieco mniejszą :/ TIA!

Co prawda to miejsce na łazienki, nie na projekty, ale póki co wklejam projekt z płytkami paradyża piume, proszę o konstruktywne uwagi:

http://img844.imageshack.us/img844/8322/44580047.jpg

http://img163.imageshack.us/img163/1213/kp1.jpg

Ja bym dała grzejnik na ścianie prysznica, łatwiej sięgnąć po ręcznik, a reszta bardzo mi sie podoba ze względu na rozplanowanie. Co za roleta planujesz? Pralkę? Jeśli tak, to świetny pomysł na jej estetyczne zakamuflowanie :)

Ja bym dała grzejnik na ścianie prysznica, łatwiej sięgnąć po ręcznik, a reszta bardzo mi sie podoba ze względu na rozplanowanie. Co za roleta planujesz? Pralkę? Jeśli tak, to świetny pomysł na jej estetyczne zakamuflowanie :)

Ręczniki właśnie będą wisiały na ścianie prysznica, grzejnika tam się nie da zamontować, ta ścianka jest do zabudowy lekkiej, stawiana specjalnie, by nie było prysznica z brodzikiem.

Zamiast rolet będą drzwi z mlecznej szyby, za nimi będzie pralka i piecyk gazowy.

Trochę wydaje mi się, że za mało się dzieje w tej łazience. Czy nie lepiej zamiast koloru białego dać szary?

Ręczniki właśnie będą wisiały na ścianie prysznica, grzejnika tam się nie da zamontować, ta ścianka jest do zabudowy lekkiej, stawiana specjalnie, by nie było prysznica z brodzikiem.

Zamiast rolet będą drzwi z mlecznej szyby, za nimi będzie pralka i piecyk gazowy.

Trochę wydaje mi się, że za mało się dzieje w tej łazience. Czy nie lepiej zamiast koloru białego dać szary?

Szarości są super, więc warto poszaleć. Ja mam obecnie białą łazienkę z - nazwijmy to - żółtymi dodatkiami - wierz mi - nudzi się dość szybko. Kolor, to jednak kolor.

Jeśli masz tam zaplanowane wieszaczki na ręczniki, to może np tak jak radz duś wstaw sobie szkło a na nim "poręcz" na ręczniczki, co o tym myslisz?

Ściana chyba faktycznie jest gruba, trochę projektant przesadzil, ale szklana miała by być z czego? Luksfery? Pod grzejnikiem będzie miejsce na kosz na pranie,

Pewnie grzejnika nie da się już "zamienić" z kibelkiem? Nie wiem na (jakim etapie jesteś), ale wtedy musiałabyś pranie pakować za tymi drzwiami, gdzie jest pralka (np. kosz na pralce?) Duży ten piecyk gazowy? Może uda się wstawić tam szeroki, ale niski kosz na pranko?

Pierwotnie była kabina narożna, ale chcieliśmy bez brodzika, stąd powstała ściana. Do tego miały być półki pod prysznicem (mam teraz bez półek i niezbyt się to sprawdza) i akurat na ścianie powstały półki. Może tylko ewentualnie zrobić ją cieńszą? Już teraz sama nie wiem. Nie rzuca na kolana.