Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jest to firma z Poznania, orginalna z Niemiec, wyroby są chińskie, ale dość dobrej jakości jak na tą cenne. Osoby użytkujące chwalą sobie bardzo właśnie bidet i kibelek, deska jest wolno opadająca:)

No właśnie doczytałam ze firma własnie Lux Aqua ;) dobrze że użytkownicy sobie chwalą będę miała ich na uwadze ...

wanny czarnej sobie nie wyobrażam. szczerze mówiąc jakbym miała taki problem to bym wybrala przezroczysta :D

moje kibelko-bidety są czarne. troche sie nawet na zdjęcie załapało. poszukam może znajde jakis wiekszy fragment.

nie zauważyłam żadnych problemów z czystością. zreszta nie do końca rozumiem jakie to by miały być problemy

co do problemów - to chodziło mi bardziej o wannę - i o widoczne non stop kropelki - bo jakos nie widzę by po kąpieli całą wannę do sucha wycierać...

No ale moze czarna wanna to nienajlepszy pomysł.

Może lepiej białą wannę obłożyć biało-czarno-szarą mozaiką ?? (taką planuję na 1 lub 3 ścianach kabiny prysznicowej + zamykana drzwiami szklanymi).

Czy biała wanna to jednak faux pas ?? - Efilo, właścicielko boskiej łazienki - co myślisz ??

Problemy chyba mialyby polegac na wiecznym kamieniu osadzajacym sie na czarnym kibelku. :rolleyes:

No ale do kibelka to są odpowiednie środki i chyba nie problem.

Ja mam kibelek 8 letni biały i wygląda jak nowy - zero kamienia.... więc i czarny przy odpowiedniej dbałości powinien być ok.

niestety ja nie powiem - mam zmiękczacz więc o osadzie nie ma mowy :D

jak dla mnie biała wanna jest jak najbardziej ok. pod warunkiem że kibelek też będzie biały

czyli jak biała wanna to biały kibelek i bidet - a do tego ta czarna umywalka pasuje ??

Kurde a mi bardzo sie spodobal ten czarny zestaw wc+bidet... ach dylematy.... dobrze że mam jeszcze sporo czasu na decyzje....

Ja obecnie mam kibelek i umywalke czerwono-brązowa, taki jakiś dziwny kolor. W każdym bądź razie kibelek ładnie sie użytkuje i łatwo go utrzymać w czystości. Natomiast aby umywalka ładnie wyglądała to trzeba ją codziennie myć jakimś specyfikiem do łazienki. Jeden dzień nie umyta i jest cała w białe kropki. Trochę z wody, trochę z mydła, chyba wszystkiego po trochu. Po kilku dniach wygląda jakby była nie myta miesiąc. To wynajmowane mieszkanie więc nie miałam wpływu na urządzanie jego. Do swojego domu, gdzie właśnie posadzki zalewamy, planuję białą ceramikę.

Ja obecnie mam kibelek i umywalke czerwono-brązowa, taki jakiś dziwny kolor. W każdym bądź razie kibelek ładnie sie użytkuje i łatwo go utrzymać w czystości. Natomiast aby umywalka ładnie wyglądała to trzeba ją codziennie myć jakimś specyfikiem do łazienki. Jeden dzień nie umyta i jest cała w białe kropki. Trochę z wody, trochę z mydła, chyba wszystkiego po trochu. Po kilku dniach wygląda jakby była nie myta miesiąc. To wynajmowane mieszkanie więc nie miałam wpływu na urządzanie jego. Do swojego domu, gdzie właśnie posadzki zalewamy, planuję białą ceramikę.

Hmm, ja obecnie mam białą umywalkę, a i tak co dwa dni trzeba ją przetrzeć, bo wygląda dokładnie jak z Twojego opisu. Ale to może kwestia jakości ceramiki... Chociaż moja wcale nie była najtańsza :/

mam z żoną problem jak urządzić łazienkę, jest duża i mozna coś ciekawego stworzyć. znalazem jeden projekt, ktory nam sie podoba ale do konca nie wiemy co to to. oceńcie i poradzcie http://domek-moj.pl/ogolna/lazienka-jak-z-ogrodu/

Ja ostatnio tworze właśnie takie łazienki-ogrody. Zieleń w łazience jest świetna, można wykorzystać bardziej wymagające gatunki (bo jest wilgoć) byle było sporo rozproszonego światła, raczej nie bezpośredniego.