Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam,

pytanie - czym zabiezpieczyć ściany łazienki przed wilgocią? Chyba dość tradycyjną metodą jest zielona płyta? Ale podczas wizyty w sklepie pan polecił jakis specyfik, do pomalowania ścian, który takową płytę miałby zastąpić. Czy jest to znana opcja? sprawdzona? czy lepsza gorsza od zielonej płyty? a może warto zieloną płytę jeszcze tym czymś pomalować?

Będę wdzieczna za podpowiedzi!

witam,

pytanie - czym zabiezpieczyć ściany łazienki przed wilgocią? Chyba dość tradycyjną metodą jest zielona płyta? Ale podczas wizyty w sklepie pan polecił jakis specyfik, do pomalowania ścian, który takową płytę miałby zastąpić. Czy jest to znana opcja? sprawdzona? czy lepsza gorsza od zielonej płyty? a może warto zieloną płytę jeszcze tym czymś pomalować?

Będę wdzieczna za podpowiedzi!

Tak, znana i sprawdzona. Folia w płynie. Są z różnych firm. Nasza po zaschnięciu na ścianie była jak guma. Mieliśmy z Miry.

:)

efilo, pytanko co do Twojej czarnej łazienki- pisałaś że to kafle na ścianie to vibrazioni z firmy impronta i tu znalazłam Twój dekor, nie jestem tylko pewna czy te gładkie czarne to też z tej samej firmy kryjące się pod nazwą : impronta vibrazoni sogno wymiar 110x34 cm. Czy to te Twoje???

tak

Dokładnie z Lublina:) , po dzwonie i popytam po sklepach, tak czy inaczej, na ulicy Wrońskiej koło gali jest super sklep z płytkami, który prowadzi bardzo miły pan, ma on też właśnie płytki włoskie i mam nadzieje że on mi zamówi po sztuce cobym mogła sobie zobaczyć i ewentualnie zamówić:)

Lady in red, a my to chyba sąsiadkami będziemy;) bo ja się wybudowałam na Nałęczowskiej a Ty chyba na Lipniaku, gdzieś mi się o oczy obiło ;)

MarJel-to prawda będziemy sąsiadkami-miło mi :)

Apropo płytek-jest jeszcze firma która ma dośc duży wybór (jak na Lublin oczywiście :( ) glazury włoskiej i hiszpańskiej na Spoldzielczosci Pracy 82 (chyba)-mają nawet ładną stronkę @.Dośc duży wybór mają w Gali ale nie w "glazurze królewskiej" ale w "and-bud".W przyszłym tygodniu będę u nich Venisa zamawiać .

Pozdrawiam!

MarJel! Venisa zamiawiam szarego.Ale jeśli interesuje Cię czarna glazura -mi się bardzo podoba fragrance.Będę miała tą płytkę w łazience małżeńskiej.Jest to czarna błyszcząca płytka z matowym motywem roślinnym.Jak tylko zobaczyłam tę płytkę-pomyślałam-chcę ją mieć :D.U mnie ta łazienka będzie w kolorze black&white-z czarnym dużym żyrandolem i kinkietami,czarną mega dużą ramą lustra i krzesłem Louis Ghost .

Z tego co pamiętam łazienkę w tej płytce ma m.in.Monah.

Pozdrawiam,