Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Blat jest z olejowanego merbau - namiary na wykonawcę przesyłam na priv. Umywalka to Memento z Villeroy&Boch - wymiary 600x420 mm

Pavis, tak się składa, że też mam Memento do lerabelkowej łazienki :) powiedz mi proszę - bo nie widzę dobrze na fotkach - czy umywalkę przysunęłaś do ściany czy też zostawiłaś te 6cm wg zaleceń producenta?

Pavis, tak się składa, że też mam Memento do lerabelkowej łazienki :) powiedz mi proszę - bo nie widzę dobrze na fotkach - czy umywalkę przysunęłaś do ściany czy też zostawiłaś te 6cm wg zaleceń producenta?

Nie, nie przysuwałam do ściany. Nieźle się naszukałam umywalki, która po pierwsze odpowiadałaby mi wizualnie, po drugie - wymiarowo, a po trzecie możnaby było ją odsunąć od ściany. Memento jest ładnie wykończona od tyłu, także pięknie prezentuje się odsunięta od ściany :)

Nie, nie przysuwałam do ściany. Nieźle się naszukałam umywalki, która po pierwsze odpowiadałaby mi wizualnie, po drugie - wymiarowo, a po trzecie możnaby było ją odsunąć od ściany. Memento jest ładnie wykończona od tyłu, także pięknie prezentuje się odsunięta od ściany :)

no fakt, nieźle wygląda z każdej strony ;) Ty masz dużą łazienkę, ale ja muszę przysunąć do ściany, ze względu na ograniczone miejsce - inaczej wejdzie w światło drzwi :rolleyes: i nie byłoby może żadnego problemu, gdyby nie to, że będzie stała na szafce wzorowanej na oryginalnej - ze szklanym blatem - wycięcie otworów w szkle tak blisko krawędzi może być problemem... chyba.. eee, nie znam się :rolleyes:

Dziękuję za namiar na Ronala i Koło jeśli chodzi o taflę szkła do brodzika.

Od szklarza pewnie tafla wychodzi taniej, ale takie szkło nie ma powłoki zabezpieczającej przed smugami po kroplach. Moja koleżanka męczy się z nimi po każdym prysznicu.

Mam jeszcze pytanie odnośnie odpływu liniowego, który chcę wstawić do takiej kabiny.

Mam zagwostkę :sick:

Wybrałam odpływ liniowy kessela z serii LINEARIS System 100, mam deszczownicę Kludi z przepustowością do 40l/m. Odpływ ma przepustowość 24l/m, pewnie nie podoła. Doradźcie proszę, jaki odpływ wybrać. Macie coś sprawdzonego, najlepiej dość niskiego, żeby zmieścić się w wylewce betonowej.

Wpisałam w wyszukiwarkę i nie wskazała mi ani jednej firmy o takiej nazwy, mogłabym dostać od Ciebie bezpośredni link do tej firmy? :rolleyes:

http://www.kaldewei.com/products/baths/avantgarde/

bo żle wpisałam nazwę, sorry

trzeba było napisać na pw szybciej bys miuała odpowiedź a tu nie zaglądam tak często

strona trochę zampotana, ale wybór wanien i brodzików maja bardzo duży, i naprawdę doskonałą jakość emalii. Sama mam brodziki i wannę z tej firmy bo z akrylem nie ma porównania, i duzo łatwiejsze w utrzymaniu czystości

Mam jeszcze pytanie odnośnie odpływu liniowego, który chcę wstawić do takiej kabiny.

Mam zagwostkę :sick:

Wybrałam odpływ liniowy kessela z serii LINEARIS System 100, mam deszczownicę Kludi z przepustowością do 40l/m. Odpływ ma przepustowość 24l/m, pewnie nie podoła. Doradźcie proszę, jaki odpływ wybrać. Macie coś sprawdzonego, najlepiej dość niskiego, żeby zmieścić się w wylewce betonowej.

po pierwsze to maksymalna przepustowość osiągana przy wysokim ciśnieniu wody którego może u ciebie nie być, po drugie nie musisz odkręcać na full. nie mówiąc o tym że zanim uzbiera się nadmiaru wody który by zaczął wędrować poza brodzik skończy ci się przy takim zużyciu ciepła woda :D wiem to z własnego doświadczenia.

oczywiście warto szukać czegoś z większą przepustowością ale jak nie znajdziesz to nie masz się czym specjalnie przejmować.

Poszukuję Inspiracji do łazienki w czerwieni...

Może macie jakieś fotki i podpowiedzi kolekcji?

Ja! Ja mam czerwoną łazienkę! Pięęęęknąąą... ale zdjenć ni mom :(

Wrzucę, jak dotrę na budowę- pewnie za dwa- trzy dni. Ale płytki są Inalco: czerwone łączone z białymi i czerwone fugi.

Oto moja lazieneczka- az 2,7 m2. Nawet zdjec nie bylo jak zrobic:p

Koncepcja szarosci- jak widac :)

Dojdzie szafka pod blacik, lustro nad umywalke i waska szafka nad bidet.

Jakie kolory mebli proponujecie? Mialy byc biale, pomysl wycofany Byc moze grafit. ?

Wiem, ze przydalby sie kolor, zeby ozywic, ale chyba to nadrobie dodatkami,

P220910_12.21..jpg

P220910_12.40_[02]..jpg

P220910_12.22..jpg

P220910_12.40_[01]..jpg

Jakie kolory mebli proponujecie? Mialy byc biale, pomysl wycofany Byc moze grafit. ?

Białe :p Według mnie z aponuro będzie...

czarne meble :) i biało srebrne dodatki