agnie-cha 17.10.2010 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Fajnie się prezentuje , u mnie będzie podobnie + wanna w mozaice i przy umywalkach białe dekory geometryk.na jakiej wysokości masz czerwony pasek od dołu ? Jak z utrzymaniem w czystości tych płytek , bo to mnie trochę przeraża..... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczor79 17.10.2010 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Pasek czerwony od dołu mam na 82 cm tak jakoś wyszło wydaje mi się że jest całkiem ok Co do utrzymania czystości w łazience o płytkach mogę powiedzieć tyle że jak wszystkie płytki trzeba je od czasu do czasu przetrzeć tak aby lśniły ) ale nie sprawiają zbyt dużego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 17.10.2010 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Kaczor79 Jak dla mnie łazienka bajka Takie płytki chcemy mieć u w łazience na poddaszu. Podoba mi się Twój grzejnik. My mamy dylemat jaki pasowałby do naszej łazienki do płytek MOGANO BROWN. Czy taki kolor jak ma Kaczor79 wg was będzie pasował? http://img149.imageshack.us/img149/4941/emilialazienka201010050.png Druga sprawa, zastanawiam się czy nie zrezygnować z tej szklanej ścianki prysznicowej i zrobić ją całą murowaną (ale mniejszą max do 110 cm) i dać tylko szklane drzwi? Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 17.10.2010 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 @Kaczor79ładnie, nawet bardzo ładnie, choć nie mogę się pozbyć wrażenia, że trochę się tam u ciebie za dużo dzieje. nie mniej bardzo mi się podoba, jedna z ładniejszych łazienek w tych płytkach na forum. @emjot27moim zdaniem nie i niegrzejnik kaczora jest grafitowo szary. nie widzę, żebyś u ciebie było cokolwiek w tym odcieniu. płytki choć ciemno brązowe, są jednak ewidentnie brązowe. moim zdaniem chromowany grzejnik (pewnie znajdzie parę w postaci przycisku do wc i baterii) będzie o niebo lepiej się prezentował.co do szklanej ściany - nie rezygnowałabym. optycznie zmniejszysz przestrzeń i z prysznica zrobisz betonową klitkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 17.10.2010 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 dus Nie załamuj mnie. Jeżeli chodzi o kabinę prysznicową, to ciężko teraz znaleźć ją w takich wymiarach (60x100) Co do grzejnika, to teraz jesteśmy,y w kropce, bo nie chcemy chromowanego i nie chodzi o to, że się nam nie podobają. W ręcz przeciwnie, tylko że ta mała efektywność ciepła o połowę mniejsza niż w innych grzejnikach nas odstrasza. Jeszcze zimą, to nie ma problemu, bo pali się w piecu, ale na lato, chcielibyśmy go dogrzewać elektryczną grzałką, co przy takich stratach ciepła wyjdzie mało efektywnie no i nieekonomicznie :/ Po za tym, obliczyłem koszt całej łazienki i zdecydowanie nas przeraził...dlatego szukamy oszczędności i stąd między innymi pomysł z prysznicem( :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 17.10.2010 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 My wybraliśmy opcję grzejnika w kolorze zbliżonym do płytek, chcieliśmy by zlał się z otoczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaryt 17.10.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Tak to delikatna szarość.Tutaj akurat jest farba:CAPAROL( venato50)+brokat do farb ALPINA (silver ).Dopasowywałam do fugi:) Zdjęcie nie oddaje uroku tej ściany.... Pozdrawiam. alossa dziękuję za odpowiedź. Mam wrażenie że na Twoich zdjęciach ściana pomalowana tą farbą ma efekt niby lustra? Farba ładna, rozjaśnia wnętrze. To jest gotowiec, czy z mieszalnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 17.10.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 oj tam, pisząc chromowany miałam na myśli jakiś srebrny kolor. z tych samych przyczyn o których piszesz nie wzięłam do siebie pięknego chromowanego cuda, a srebrny matowy - 3x tańszy, również ładny (tylko gryzie mi się z błyszczącymi kranami itd., chyba jednak jestem w stanie to znieść ) a pytaliście o tą kabinkę u takiego klasycznego szklarza? nie macie tam żadnego gięcia narożników a proste tafle i proste kąty. nie powinno wyjść drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczor79 17.10.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 dus Nie załamuj mnie. Jeżeli chodzi o kabinę prysznicową, to ciężko teraz znaleźć ją w takich wymiarach (60x100) Co do grzejnika, to teraz jesteśmy,y w kropce, bo nie chcemy chromowanego i nie chodzi o to, że się nam nie podobają. W ręcz przeciwnie, tylko że ta mała efektywność ciepła o połowę mniejsza niż w innych grzejnikach nas odstrasza. Jeszcze zimą, to nie ma problemu, bo pali się w piecu, ale na lato, chcielibyśmy go dogrzewać elektryczną grzałką, co przy takich stratach ciepła wyjdzie mało efektywnie no i nieekonomicznie :/ Po za tym, obliczyłem koszt całej łazienki i zdecydowanie nas przeraził...dlatego szukamy oszczędności i stąd między innymi pomysł z prysznicem( :( Gdy my zadecydowaliśmy się na naszą kabinę 90/120 myślałem też o innych opcjach i z tego co się orientuję firma gdzie zamawiałem kabinę może zrobić każdy wymiar jeśli jesteś zainteresowany podam ci link do sklepu http://www.glasskol.com/pl/informacje-o-produktach.html?page=shop.browse&category_id=1 oj tam, pisząc chromowany miałam na myśli jakiś srebrny kolor. z tych samych przyczyn o których piszesz nie wzięłam do siebie pięknego chromowanego cuda, a srebrny matowy - 3x tańszy, również ładny (tylko gryzie mi się z błyszczącymi kranami itd., chyba jednak jestem w stanie to znieść ) a pytaliście o tą kabinkę u takiego klasycznego szklarza? nie macie tam żadnego gięcia narożników a proste tafle i proste kąty. nie powinno wyjść drogo. Wydaje mi się że zwykły szklarz ie dysponuje szkłem bezpiecznym jakie jest szkło hartowane nie wyobrażam sobie w kabinie założyć zwykłe szklane tafle które mogły by się zbić i wtedy było by nieciekawie przemyśl lepiej takie rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 17.10.2010 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Oglądaliśmy te srebrne matowe i jakoś nas nie zachwyciły ;)Takie jakieś bezpłciowe Jeżeli chodzi o model grzejnika, to zastanawiamy się nad czymś takim: Terma Dexter http://www.e-terma.com/imagemagic.php?img=images/_build/dexter[7].png&quality=75&w=600&h=600 ale mądre głowy radzą, żeby wsiąść co bardziej pasuje do stylu minimalistycznego :| Czy np to: ENIX HIACYNT H http://enix.pl/grafiki/powiekszenia/hiacynt_h.jpg A o kolorze myślimy coś w stylu czegoś takiego: http://www.e-terma.com/imagemagic.php?img=images/colors/sources/sparkling_brown.jpg&w=200&h=200&page=&quality=60 lub to: http://www.e-terma.com/imagemagic.php?img=images/colors/sources/antique_copper.jpg&w=200&h=200&page=&quality=60 Tylko, że nie wiem jak to się prezentuje w realu :/ Co do kabiny, to pytaliśmy się na razie jednego szklarza w mojej okolicy (Bydgoszcz), to za taką o wymiarach 60x100 ze szkła hartowanego 8mm zaśpiewał nam 3,5 tyś :| Więc nie wiele mniej niż są gotowe. Co ciekawe, firma, która zajmuje się cięciem i handlowaniem samego szkła o takich samych parametrach zawołał już tylko 300 zł :| Plus wszystkie dodatki i chromowane wykończenia, wg moich obliczeń nie powinny przekroczyć 2 tyś zł :| Tylko, kto mi to potem poskłada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 17.10.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Gdy my zadecydowaliśmy się na naszą kabinę 90/120 myślałem też o innych opcjach i z tego co się orientuję firma gdzie zamawiałem kabinę może zrobić każdy wymiar jeśli jesteś zainteresowany podam ci link do sklepu http://www.glasskol.com/pl/informacje-o-produktach.html?page=shop.browse&category_id=1 Wydaje mi się że zwykły szklarz ie dysponuje szkłem bezpiecznym jakie jest szkło hartowane nie wyobrażam sobie w kabinie założyć zwykłe szklane tafle które mogły by się zbić i wtedy było by nieciekawie przemyśl lepiej takie rozwiązanie Jesteś w błędzie. "Zwykły szklarz" też może zrobić Ci kabinę hartowaną i to taniej niż na podanej przez Ciebie stronie. Ja taką mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczor79 17.10.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Jesteś w błędzie. "Zwykły szklarz" też może zrobić Ci kabinę hartowaną i to taniej niż na podanej przez Ciebie stronie. Ja taką mam. Może i masz racje ja zaufałem firmie która zajmuje się kabinami prysznicowymi nawet nie wpadł mi do głowy pomysł żeby iść do szklarza nie wiem czy szklarz ma w sprzedaży okucia, uszczelki itp potrzebne do takiej kabiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 17.10.2010 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Może i masz racje ja zaufałem firmie która zajmuje się kabinami prysznicowymi nawet nie wpadł mi do głowy pomysł żeby iść do szklarza nie wiem czy szklarz ma w sprzedaży okucia, uszczelki itp potrzebne do takiej kabiny Mój miał do wyboru... więc okucia i uszczelki mam chyba takie same jak ty, tylko uchwyt inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 17.10.2010 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 (edytowane) jeśli nie ma, to zamówi - nie ma z tym najmniejszego problemu. przecież jeśli stolarz nie ma jakiś wydumanych uchwytów do szuflad, a klient sobie zażyczy, to też nie ma z tym problemu hartowane szkło? żaden problem. podklejane szkło? również nie. barwione szkło? niekiedy nawet od ręki. jak mojemu szklarzowi przywiozłam tort na 50 urodziny (akurat mi lustro wklejał), to obiecał, że załatwi nawet gięty parawanik na wannę a wracając do grzejnika - taki brąz mógłby tam nawet jeszcze lepiej niż stalowy wyglądać. tylko czy taki kolor nie pomnaża ceny!? Edytowane 17 Października 2010 przez duś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 17.10.2010 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Z tego co widzę, to jest taka sama dopłata jak do koloru Silver :/ A co sądzicie o kształcie? pasowałby do mojej łazienki. Przyznam,że ten dexter zdecydowanie bardziej nam odpowiada zarówno pod kontem kształtu jak i wymiarów no i ilości dostępnych kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 17.10.2010 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Z tego co widzę, to jest taka sama dopłata jak do koloru Silver :/ A co sądzicie o kształcie? pasowałby do mojej łazienki. Przyznam,że ten dexter zdecydowanie bardziej nam odpowiada zarówno pod kontem kształtu jak i wymiarów no i ilości dostępnych kolorów. Bardzo fajne są oba, chociaż chyba wybrałabym dextera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 17.10.2010 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 No dobra, to chociaż typ grzejnika mamy już wybrany Na kolor przyjdzie czas później Póki co, muszę znaleźć szklarza, co nie puści nas z Torbami :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 17.10.2010 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 nie kręć tak nosem na ten grzejnik ładny jest (mam niemal identyczny kształt, więc namawiałabym na dextera) i będzie tam dobrze wyglądał. więcej optymizmu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 18.10.2010 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Dziewczyny jaki przycisk do wc lepszy, praktyczniejszy chrom mat czy połysk. Zastanawiam się nad dwoma stelażami i w obydwu są przyciski połyskhttp://allegro.pl/grohe-stelaz-wc-rapid-sl-4w1-cosmopolitan-krakow-i1240262645.htmlhttp://allegro.pl/stelaz-wc-sanit-vip-geberit-grohe-warszawa-i1271751297.html i nie wiem czy szukać innego zestawu z matowym przyciskiem.... Macie w ogóle jakieś doświadczenia z tymi stelażami, dodam, że potrzebuje dwa, a sanit ma niby jakość porównywalną, też "niemiec" a przy dwóch taniej wychodzi o ok. 300 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaryt 18.10.2010 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 nie kręć tak nosem na ten grzejnik ładny jest (mam niemal identyczny kształt, więc namawiałabym na dextera) i będzie tam dobrze wyglądał. więcej optymizmu! Duś ma rację. U nas dexter wisi od kilku dni, jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts