Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ładna łazienka, wydaje się dość dużą i wygodna, choć nie robi na mnie wrażenia

zupełnie nie moja kolorystyka, ale kafle mi się podobają. za to nie podoba mi się sposób montowania baterii, a gdyby to ode mnie zależało - nie robiłabym również tych półeczek w zabudowie geberitu.

na jakiej wysokości masz to lustro? mam wrażenie, że strasznie wysoko :)

dół gdzieś 120 góra 190 my z żoną dośc wysocy są kole 180 to jest super a dzieci choc małe to wysokie porosły bez problemu w użytkowaniu a nie "świni się " od pasty wody itp

my też wysocy (ja 1.80, chłopię 2.02), więc doskonale rozumiem - 1.20 to zdecydowanie wygodna wysokość :) zresztą to wcale nie tak wysoko, pierwotnie wydawało mi się, że lustro zaczyna się koło 1.40 :)

A mnie u tacim nie podoba się to, że nad WC dekor nie wszedł do środka wnęk (przynajmniej na tylną ścianę), myślę że byłoby ciekawiej. Druga rzecz, to ta dziura pod wanna w podcięciu na nogi. Mam też wątpliwości co do wygody użytkowania lustra na wysokości prawej umywalki. Z tego co widać na zdjęciach górna część lustra obcięta jest przez obiektyw na wysokości 165cm a piszesz, że oboje jesteście wysocy, właśnie dlatego nie bardzo chce mi się wierzyć, że osoba wysoka korzystając z prawej strony lustra czuje się komfortowo.

Tyle ode mnie ;)

Witam,

Proszę o poradę czym wykończyć przejście między plytkami a deskami.

1.Listwy przypodlogowe z tego gatunku drewna odpadaja (brak mozliwosci kupna),

2. Plastikowe jakos nam nie leżą

3. W Castoramie są sosnowe fornirowane pod kolor tego drewna ale boimy się ze sosna w lazience to bedzie porazka

http://i44.photobucket.com/albums/f36/wnuczek99/IMG_2790.jpg

wnuczek99 rozważyłbym w takim przypadku (poza wymiana podłogi ;) ) zabranie deski do stolarza, pocięcie jej na paski szer np. 20mm a następnie pocięcie tych pasków / listew na plasterki kilku np3-4mm w zależności od usłojenia tego drzewa.

Mam nadzieję, że to co narysowałem jest dość zrozumiałe.

http://img254.imageshack.us/img254/4769/wycinkazdeski.jpg

Dzięki temu nie będziesz miał siermiężnych listew, tylko leżące na płasko delikatne zgrubienie wokoło. Oczywiście i rant fazujesz na półokrągło, impregnujesz je czy co tam masz z ta podłogą.

Myślę że to najlepsze rozwiązanie by uniknąć pakowania w takie dziury jakiś akryli, kitów, szpachli czy korka.