Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wnuczek- mój mąż zakochała sie w tych płytkach (zielonych) ja nie za bardzo -bałąm się tej białej podlogi

A widze ze Ty sobie inaczej poradziłeś :-)

Płytki mi sie podobają -dlatego tez bede miała własnie te fioletowe (nie duzo ale zawsze) ale połączone z szarym i szara podłogą -zobaczymy

No to taka wielka jak moja

Ale u mnie przez drabinkę nie mam miejsca ne ten dekor a u ciebie fajnie to wyglada

Prosto i z klasą a dekor dopełnia wszystko -dla mnie w tym 1 projekcie jest za dużo

To moja

http://images39.fotosik.pl/351/2345f40b1174b8f4med.jpg

http://images45.fotosik.pl/357/2f3d54d3ea93dd9emed.jpg

co to za grzejnik?

markoto :

mr wydaje mi sie ze wazniejsza jest moc niz wysokosc grzejnika

Zgadzam się w 100%. Jednak chciałbym mieć ogólną wiedzę jakie się preferuje wysokości. Mając takie informacje będę szukał grzejnika o mocy mniej więcej takiej jakie mam zapotrzebowanie. Ścianka na której będzie grzejnik ma wymiary:

szeokość: 80cm, a wisieć ma ponad blatem na którym będzie umywalka, oczywiście z boku.

Jakie macie wysokości grzejników łazienkowych? Jaka wysokość jest najbardziej wskazana?

ja stanęłam wprostowana przed ścianą na której miał być grzejnik i wyciągnęłam przed siebie ręce (na wysokości ramion)- to miejsce wyznaczyło na jakiej wysokości będzie "przerwa w szczebelkach" (grzejnik jest jednocześnie wieszakiem na ręcznik), a następnie kazałam przyłącza dopasować do parametrów wybranego przeze mnie grzejnika. jest wygodnie, nie trzeba się schylać żeby wytrzeć ręce ani też nie trzeba jakoś dziwacznie sięgać.

Wiem, że było już gdzieś o tym, ale nie mogę znaleźć...

Poratujecie?

na jakiej wysokości powinna się znajdować umywalka nablatowa?

Na jakiej wysokości górna krawędź blatu a na jakiej górna krawędź umywalki....

bo ja już zgłupiałam...

majster mówi mi, że na wys. 85 cm górna krawędź blatu ale jak dodam 12-14cm wyokości umywalki to wychodzi 100cm - masakra chyba co?

Ale z drugiej strony patrząc jeżeli górna krawędź umywalki ma być na wys. 85cm to odejmując wysokość umywalki ok 12-14 cm to blat (konstrukcja z kartongipsu) wychodzi za nisko?

Już zgłupiałam totalnie....

Umywalkę mam Koło Twins i ma ona stanąć na blacie tak jak tutaj na wizualce mojej

http://picasaweb.google.com/117385721021758372063/DropBox#5498574526178389890

Edytowane przez fionka

Cóż... sama wybrałaś tak wysoką umywalkę. Żartuję.

Majster ma rację standardowo to 85cm. jednak nie trzeba się trzymać tak dosłownie tych standardów. 100cm od podłogi, to zdecydowanie za dużo.

Dopasuj górną krawędzi do swoich potrzeb / wzrostu i nie przejmuj się na jakiej wysokości wyjdzie blat czy szafka.

Jakby na to nie patrzeć, umywalkę montujemy bo nam jest niezbędna a blat czy szafa to tylko "postument" dla niej, który czasem pełni rolę szafki.

Niech majster potrzyma umywalkę a najlepiej postaw ją sobie na jakimś pudle i podkładając pudełka np. od baterii, czy kawałki płyty G/K dopasuj najbardziej optymalną wysokość.