rasia 28.10.2010 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Wiem, że było już gdzieś o tym, ale nie mogę znaleźć... Poratujecie? na jakiej wysokości powinna się znajdować umywalka nablatowa? Na jakiej wysokości górna krawędź blatu a na jakiej górna krawędź umywalki.... bo ja już zgłupiałam... majster mówi mi, że na wys. 85 cm górna krawędź blatu ale jak dodam 12-14cm wyokości umywalki to wychodzi 100cm - masakra chyba co? Ale z drugiej strony patrząc jeżeli górna krawędź umywalki ma być na wys. 85cm to odejmując wysokość umywalki ok 12-14 cm to blat (konstrukcja z kartongipsu) wychodzi za nisko? Już zgłupiałam totalnie.... Umywalkę mam Koło Twins i ma ona stanąć na blacie tak jak tutaj na wizualce mojej http://picasaweb.google.com/117385721021758372063/DropBox#5498574526178389890 Wysokość dopasuj do potrzeb swoich i użytkowników. To zależy od wzrostu i czy małe dzieci będą też korzystać z tej umywalki. Ja też mam nablatową i 165cm bez kapelusza;) więc blat jest na 72 cm, a umywalka na 86 cm i jest bardzo wygodnie. http://img168.imageshack.us/img168/7466/domdrzwiazienkakuchnia0.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 28.10.2010 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 U rasi to wszystko takie ładne:D rasiu jakiej firmy masz baterie podtynkową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 28.10.2010 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 U rasi to wszystko takie ładne:D rasiu jakiej firmy masz baterie podtynkową? Niestety nie wszystko, ale dziękować. Hansa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 29.10.2010 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 z tego co kojarze to gorna krawedz umywalki powinna byc na 85 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 29.10.2010 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 między 80 a 90 nawet, jak juz wszyscy powiedzieli wszystko zależu od wzrostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fionka 29.10.2010 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 bardzo Wam dziękuję za sugestie.... posiedziałam jeszcze wczoraj i przekopałam trochę net i faktycznie między 85 a 90 będzie idealnie.... a pomysł z ustawieniem umywalki na kartonie nie wpadł mi do głowy a to takie proste przecież.... ech.... człowiek całe życie się uczy dzięki jeszcze raz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 29.10.2010 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 (edytowane) U nas górna krawędź umywalki jest na wys. 84cm, a blat na wys. 70cm.Nie wydaje się nisko, kwestia przyzwyczajenia. Edytowane 5 Września 2014 przez Redakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pamaria 29.10.2010 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 białych??? a czytaliście opinie nt. białych kafli i fug na forum czego nie zrobilibyście ponownie. polecam super lektura, ja niestety za póżno ją przeczytałam no chyba że macie panią do pomocy Ja mam białe kafle, co prawda nie na podłodze, ale na ścianach i jakoś brudu nie widzę. Fakt, beżowa podłoga się trochę brudzi, ale nie aż tak bardzo, żeby nie móc znieść jej widoku;P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dora516 29.10.2010 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Ja mam białe kafle, co prawda nie na podłodze, ale na ścianach i jakoś brudu nie widzę. Fakt, beżowa podłoga się trochę brudzi, ale nie aż tak bardzo, żeby nie móc znieść jej widoku;P. no własnie nie na podlodze a chodzilo o,kafle na podłogę, "Napisał martaibartek Pilnie poszukuje białych matowych kafli na podłogę do łazienki o wymiarze 33,3/33,3" rzekomo zwłaszcza jak ktoś ma ciemne długie włosy to masakra...ale tylko tak słyszałam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 29.10.2010 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Czy możecie mnie oświecić w sprawie umywalki tego typuhttp://www.kolo.com.pl/produkt/umywalka_twins_50_cm-_z_misa_prostokatna-_z_otworem/32243Nie będzie miała żadnej szafki i będzie spod niej wystawał dekoracyjny syfon. Ale co z wężykami do wody? Żeby nie były widocze to muszą być chyba bezpośrednio pod misą? Czy ukryte w jakiś inny sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 29.10.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 wezyki sa widoczne ale raczej tylko z pozycji na kolanach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 29.10.2010 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 (edytowane) Czy możecie mnie oświecić w sprawie umywalki tego typu http://www.kolo.com.pl/produkt/umywalka_twins_50_cm-_z_misa_prostokatna-_z_otworem/32243 Nie będzie miała żadnej szafki i będzie spod niej wystawał dekoracyjny syfon. Ale co z wężykami do wody? Żeby nie były widocze to muszą być chyba bezpośrednio pod misą? Czy ukryte w jakiś inny sposób? Możesz też zastosować rurki zamiast wężyków, są na tyle miękkie, że łatwo je uformujesz, w komplecie z nimi dostaniesz złączki skręcane z pierścieniem zaciskowym (mówiąc inaczej skręcane na oliwkę). Same rurki mają średnicę około 10mm i wykonanych są z miękkiej, niklowanej miedzi. Edytowane 5 Września 2014 przez Redakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 29.10.2010 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Dzięki Ale te "wloty" na ciepłą i zimna wodę powinny być umieszczone chyba trochę wyżej, żeby nie były widoczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 29.10.2010 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 (edytowane) wloty Te wloty, to zaworki... możesz je nieco podnieść ale czy to ma sens... osobiście założyłbym jakieś ładne zaworki pasujące designem do wnętrza i dał do nich te rurki. Edytowane 5 Września 2014 przez Redakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 29.10.2010 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Dzięki dobry człowieku. Człowiek uczy się całe życie - już nie pomylę wlotów z zaworkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wawrzyn105 30.10.2010 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 witam:) jestem tutaj nowa, potrzebuje waszej pomocy:) remontuje dom, wlasciwie teraz lazienke robie mam tutaj kilka zdjec potrzebuje dorady odnsnie tej wneki w scianie nad wanna bo zastanawiam sie czy wogole ja robic. szukam tez dorady czy wszytko sie ladnie zglalo, czy cos usunać czy tez cos dodac:) dziekuje Mam takie same płytki,po położeniu płytki wyglądają bardzo ładnie.Tylko podłoga jest u mnie jednolita czerwona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaryt 31.10.2010 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Wiem, że było już gdzieś o tym, ale nie mogę znaleźć... Poratujecie? na jakiej wysokości powinna się znajdować umywalka nablatowa? Na jakiej wysokości górna krawędź blatu a na jakiej górna krawędź umywalki.... bo ja już zgłupiałam... majster mówi mi, że na wys. 85 cm górna krawędź blatu ale jak dodam 12-14cm wyokości umywalki to wychodzi 100cm - masakra chyba co? Ale z drugiej strony patrząc jeżeli górna krawędź umywalki ma być na wys. 85cm to odejmując wysokość umywalki ok 12-14 cm to blat (konstrukcja z kartongipsu) wychodzi za nisko? Już zgłupiałam totalnie.... Umywalkę mam Koło Twins i ma ona stanąć na blacie tak jak tutaj na wizualce mojej http://picasaweb.google.com/117385721021758372063/DropBox#5498574526178389890 Witam, mamy taką samą umywalkę. Powiesiliśmy ją na wys. 87 cm, górna krawędź umywalki. Fakt, blat wyjdzie dość nisko, przez to że umywalka jest dość wysoka. Ważne że użytkuje się ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulasiek 01.11.2010 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 nadszedł czas na moją drugą łazienkę. pierwsza jest szaro-czerwona ( flower opoczna ), drugą - o wiele większą - chciałam szarą z drewnianymi wstawkami.kafle wstępnie wybrałam - signum z nowej gali. Tylko po zliczeniu metrów wyszła mi kolosalna kwota. Czy Ktoś mogłby mi podpowiedzieć gdzie szukać szarych kafli w bardziej przyjaznych cenach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 01.11.2010 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 ja zamiawiałam opoczno flower gdzies online i wyszło mi 60% ceny z salonu płytkarskiego. poszperaj, warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muszelek 02.11.2010 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 czy moglibyscie mi napisac czy w waszych lazienkach wanny akrylowe uszczelnione sa silikonami kolorowymi czy bezbarwnymi?? Spec nam zrobil uszczelnienie tym samym silikonem co narozniki - a cos mi sie tak kolacze w glowie, ze jak kupowalismy ten silikon to gosc nam mowil zeby go nie klasc na akrylowej wannie help! kazac mu zrywac i dac bezbarwny czy olac? i jeszcze czym wyczyscic fugi ktore sa pobrudzone od paluchow, ktore w rogach wciskaly silikon - te same spece upitolili mi fugi przy naroznikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts