Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wiem, że było już gdzieś o tym, ale nie mogę znaleźć...

Poratujecie?

na jakiej wysokości powinna się znajdować umywalka nablatowa?

Na jakiej wysokości górna krawędź blatu a na jakiej górna krawędź umywalki....

bo ja już zgłupiałam...

majster mówi mi, że na wys. 85 cm górna krawędź blatu ale jak dodam 12-14cm wyokości umywalki to wychodzi 100cm - masakra chyba co?

Ale z drugiej strony patrząc jeżeli górna krawędź umywalki ma być na wys. 85cm to odejmując wysokość umywalki ok 12-14 cm to blat (konstrukcja z kartongipsu) wychodzi za nisko?

Już zgłupiałam totalnie....

Umywalkę mam Koło Twins i ma ona stanąć na blacie tak jak tutaj na wizualce mojej

http://picasaweb.google.com/117385721021758372063/DropBox#5498574526178389890

Wysokość dopasuj do potrzeb swoich i użytkowników. To zależy od wzrostu i czy małe dzieci będą też korzystać z tej umywalki. Ja też mam nablatową i 165cm bez kapelusza;) więc blat jest na 72 cm, a umywalka na 86 cm i jest bardzo wygodnie. :)

http://img168.imageshack.us/img168/7466/domdrzwiazienkakuchnia0.png

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

bardzo Wam dziękuję za sugestie.... posiedziałam jeszcze wczoraj i przekopałam trochę net i faktycznie między 85 a 90 będzie idealnie....

a pomysł z ustawieniem umywalki na kartonie nie wpadł mi do głowy a to takie proste przecież....

ech....

człowiek całe życie się uczy ;)

dzięki jeszcze raz...

białych??? a czytaliście opinie nt. białych kafli i fug na forum czego nie zrobilibyście ponownie. polecam super lektura, ja niestety za póżno ją przeczytałam

no chyba że macie panią do pomocy

Ja mam białe kafle, co prawda nie na podłodze, ale na ścianach i jakoś brudu nie widzę. Fakt, beżowa podłoga się trochę brudzi, ale nie aż tak bardzo, żeby nie móc znieść jej widoku;P.

Ja mam białe kafle, co prawda nie na podłodze, ale na ścianach i jakoś brudu nie widzę. Fakt, beżowa podłoga się trochę brudzi, ale nie aż tak bardzo, żeby nie móc znieść jej widoku;P.

no własnie nie na podlodze ;-) a chodzilo o,kafle na podłogę,

"Napisał martaibartek

Pilnie poszukuje białych matowych kafli na podłogę do łazienki o wymiarze 33,3/33,3"

rzekomo zwłaszcza jak ktoś ma ciemne długie włosy to masakra...ale tylko tak słyszałam

pozdrawiam

Czy możecie mnie oświecić w sprawie umywalki tego typu

http://www.kolo.com.pl/produkt/umywalka_twins_50_cm-_z_misa_prostokatna-_z_otworem/32243

Nie będzie miała żadnej szafki i będzie spod niej wystawał dekoracyjny syfon. Ale co z wężykami do wody? Żeby nie były widocze to muszą być chyba bezpośrednio pod misą? Czy ukryte w jakiś inny sposób?

Czy możecie mnie oświecić w sprawie umywalki tego typu

http://www.kolo.com.pl/produkt/umywalka_twins_50_cm-_z_misa_prostokatna-_z_otworem/32243

Nie będzie miała żadnej szafki i będzie spod niej wystawał dekoracyjny syfon. Ale co z wężykami do wody? Żeby nie były widocze to muszą być chyba bezpośrednio pod misą? Czy ukryte w jakiś inny sposób?

Możesz też zastosować rurki zamiast wężyków, są na tyle miękkie, że łatwo je uformujesz, w komplecie z nimi dostaniesz złączki skręcane z pierścieniem zaciskowym (mówiąc inaczej skręcane na oliwkę). Same rurki mają średnicę około 10mm i wykonanych są z miękkiej, niklowanej miedzi.

Edytowane przez Redakcja

witam:) jestem tutaj nowa, potrzebuje waszej pomocy:) remontuje dom, wlasciwie teraz lazienke robie mam tutaj kilka zdjec potrzebuje dorady odnsnie tej wneki w scianie nad wanna bo zastanawiam sie czy wogole ja robic. szukam tez dorady czy wszytko sie ladnie zglalo, czy cos usunać czy tez cos dodac:) dziekuje :)

Mam takie same płytki,po położeniu płytki wyglądają bardzo ładnie.Tylko podłoga jest u mnie jednolita czerwona.

Wiem, że było już gdzieś o tym, ale nie mogę znaleźć...

Poratujecie?

na jakiej wysokości powinna się znajdować umywalka nablatowa?

Na jakiej wysokości górna krawędź blatu a na jakiej górna krawędź umywalki....

bo ja już zgłupiałam...

majster mówi mi, że na wys. 85 cm górna krawędź blatu ale jak dodam 12-14cm wyokości umywalki to wychodzi 100cm - masakra chyba co?

Ale z drugiej strony patrząc jeżeli górna krawędź umywalki ma być na wys. 85cm to odejmując wysokość umywalki ok 12-14 cm to blat (konstrukcja z kartongipsu) wychodzi za nisko?

Już zgłupiałam totalnie....

Umywalkę mam Koło Twins i ma ona stanąć na blacie tak jak tutaj na wizualce mojej

http://picasaweb.google.com/117385721021758372063/DropBox#5498574526178389890

Witam, mamy taką samą umywalkę. Powiesiliśmy ją na wys. 87 cm, górna krawędź umywalki. Fakt, blat wyjdzie dość nisko, przez to że umywalka jest dość wysoka. Ważne że użytkuje się ok.

nadszedł czas na moją drugą łazienkę. pierwsza jest szaro-czerwona ( flower opoczna ), drugą - o wiele większą - chciałam szarą z drewnianymi wstawkami.kafle wstępnie wybrałam - signum z nowej gali. Tylko po zliczeniu metrów wyszła mi kolosalna kwota. Czy Ktoś mogłby mi podpowiedzieć gdzie szukać szarych kafli w bardziej przyjaznych cenach?

czy moglibyscie mi napisac czy w waszych lazienkach wanny akrylowe uszczelnione sa silikonami kolorowymi czy bezbarwnymi??

Spec nam zrobil uszczelnienie tym samym silikonem co narozniki - a cos mi sie tak kolacze w glowie, ze jak kupowalismy ten silikon to gosc nam mowil zeby go nie klasc na akrylowej wannie

help! kazac mu zrywac i dac bezbarwny czy olac?

i jeszcze czym wyczyscic fugi ktore sa pobrudzone od paluchow, ktore w rogach wciskaly silikon - te same spece upitolili mi fugi przy naroznikach :bash: