Martinezio 02.11.2010 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 ja zamiawiałam opoczno flower gdzies online i wyszło mi 60% ceny z salonu płytkarskiego. poszperaj, warto Nadmienię tylko uzupełniająco, że zamawianie on-line jest opłacalne przy dużych ilościach, bo ci sprzedawcy mają podpisane umowy na dostawy w systemach paletowych. Minusem jest to, że chcąc np. domówić kilka dekorów za dostawę liczą jak za całą paletę Natomiast gdy się kupuje hurtem na cały dom, to jak najbardziej warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 02.11.2010 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 czym wyczyscic fugi ktore sa pobrudzone od paluchow, ktore w rogach wciskaly silikon - te same spece upitolili mi fugi przy naroznikach Czyszczenie z silikonu, czy z brudu? Jak to pierwsze, to mechanicznie + uzupełnienie wydrapanej fugi. Czyszczenie z brudu, to są specjalne środki do czyszczenia fug i glazury - poszukaj w jakimś markecie budowlanym środków np. SanProfi, lub coś w tym guście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muszelek 02.11.2010 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 dzieki Martinezio - zastanawiam sie tylko czy nie uszkodzi to plytkibo te fugi spore i jak narzekalam ze mialy byc waskie fugi i ze maja to pozmieniac to powiedzieli ze jak chce to moga na moja odpowiedzialnosc to zrobic ale poniszcza plytki :/wiec wolalabym mozne nie wydrapywac tego brudnego silikonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 02.11.2010 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Są specjalne drapaki do fug - jak się robi to w miarę delikatnie, to nic się płytkom nie powinno stać, ale ryzyko zawsze istnieje. Ceramika niestety jest krucha, zwłaszcza w miejscu, gdzie kończy się szkliwo. Jeśli się za bardzo w oczy nie rzuca, to ja bym zostawił. Chyba, że to wyraźnie widać i znacząco psuje efekt - wtedy bym próbował zaryzykować. W ostateczności można płytkę uszkodzoną wydłubać, przykleić nową i zafugować tą samą fugą - po wyschnięciu nie powinno być różnic, zwłaszcza jeśli łazienka jest nowa. Oczywiście powinni to zrobić fachowcy w ramach gwarancji - takie zabrudzenie u profesjonalistów nie wchodzi w grę i nie widzę podstaw do odbioru roboty, a tym bardziej do zapłaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monjan 02.11.2010 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 a podpowiedzcie czym wykończyć kafelki na górze?nie chcę ich kłaść pod sufit, będą się kończyć na linii wzroku, ale czym je zakończyć?plastikowych listew nie chcę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 02.11.2010 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Można fugą, można akrylem, można tynkiem, gipsem, czy nawet fajeczkami pod kolor płytek/dekorów/kontrastowych, lub listwami metalowymi... Do wyboru do koloru Tylko silikonem nie polecam zabaw, bo raz - dużo go pójdzie, a dwa - strasznie wredny do wygładzania. Chyba najbezpieczniej akrylem - powierzchnia gładka, da się malować, dodatkowo uszczelni styk płytek z tynkiem. Tyle, że będzie krawędź, na której będzie się zbierał kurz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 02.11.2010 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 może profile aluminiowe do glazury:rolleyes: http://www.gregor-profile.pl/index.php?page=oferta.profile.alu.glazura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 02.11.2010 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Nadmienię tylko uzupełniająco, że zamawianie on-line jest opłacalne przy dużych ilościach, bo ci sprzedawcy mają podpisane umowy na dostawy w systemach paletowych. Minusem jest to, że chcąc np. domówić kilka dekorów za dostawę liczą jak za całą paletę Natomiast gdy się kupuje hurtem na cały dom, to jak najbardziej warto wiesz no nie wiem, czy paletowo, bo wszystko co zamawiałam, zamawiałam po prostu kartonami (a na jeden karton przypada w zależności od płytek 1-3 m2). przed zamówieniem rozrysowałam sobie ułożenie kafli na ścianach i dodałam taki zapas, żeby mieć gwarancję, że nie zabraknie nawet jeśli któraś przy cięciu po prostu pęknie. tyle, że we wszystkich znanych mi salonach i hurtowniach obowiązują te same zasady - sprzedają opakowaniami po ok. 10 płytek (oczywiście w zależności od modelu) i nie ma rozpakowywania na sztuki. opakowaniami, nie paletami. ostatecznie domówić musiałam dokładnie jeden dekor, ale ponieważ to był akurat dekor sprzedawany na sztuki - dostałam go od ręki w hurtowni na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bedki 02.11.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Witam wszystkich nasza łazienka wygląda właśnie tak Płytki Paradyż seria Hanabi zrezygnowaliśmy z kilku płytek tej serii ale i tak efekt końcowy wyszedł całkiem niezły tak nam się wydaje Kabina prysznicowa dobrej firmy http://www.glasskol.com/ może mało znanej, ale solidnej, zawiasy wyposażone w domykanie się drzwi kabiny są rewelacyjne, wykonanie perfekcyjne, grube hartowane szkło i co najważniejsze przyzwoita cena nawet przesyłkę mają gratis http://img227.imageshack.us/img227/8076/dsc01577c.jpg Odpływ liniowy firmy KESSEL Na podłodze widać płytki gresowe polerowane "chińskie" Baterie jakie widać na zdjęciach to firma KOHLMAN http://img200.imageshack.us/img200/3218/dsc01661kq.jpg http://img696.imageshack.us/img696/996/dsc01613g.jpg http://img696.imageshack.us/img696/4489/dsc01586h.jpg http://img831.imageshack.us/img831/7602/dsc01579vz.jpg O CHOLERKA!!!! ALE LAZIENKA!!! jak się robi taką wannę wpuszczaną w podłogę? jestem pod wrażeniem!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E w e l 02.11.2010 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 O CHOLERKA!!!! ALE LAZIENKA!!! jak się robi taką wannę wpuszczaną w podłogę? jestem pod wrażeniem!! Łazienka wygląda ciekawie ale to za sprawą odbijania się ściany w ściance prysznicowej i z drugiej strony w tej ciemnej płytce. Umówmy się, że to ładna i schludna łazienka niczym poza wpuszczoną wanną nie budząca emocji. Taką wannę zawsze chciałam mieć, jednak dam sobie z nią spokój bo jak pomyślę o klękaniu na stare lata by ją umyć, to mi się jej odechciewa. Aż szkoda, że inwestor nie zrobił węższego grzejnika by nie wchodził w obrys wanny ten obecny niestety psuje cały efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 02.11.2010 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Jedyne co psuje efekt to zwisające z kaloryfera waciki. Reszta jest bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 02.11.2010 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Łazienka wygląda ciekawie ale to za sprawą odbijania się ściany w ściance prysznicowej i z drugiej strony w tej ciemnej płytce. Umówmy się, że to ładna i schludna łazienka niczym poza wpuszczoną wanną nie budząca emocji. Taką wannę zawsze chciałam mieć, jednak dam sobie z nią spokój bo jak pomyślę o klękaniu na stare lata by ją umyć, to mi się jej odechciewa. Aż szkoda, że inwestor nie zrobił węższego grzejnika by nie wchodził w obrys wanny ten obecny niestety psuje cały efekt. gdyby nie to że jest napisane poprawnie, ze znakami przestankowymi, akapitami....to bym pomyslała że to kolejne wcielenie ANSE łazienka baaardzo ładna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 02.11.2010 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 No, wlasnie brakuje kilku przecinkow:)Ja bym sie zastanowila.Sorry, Ewel, jesli podejrzenia sa bezpodstawne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 02.11.2010 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Ja nie podejrzewalabym bo mozna wszytsko zrozumiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 03.11.2010 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Jedyne co psuje efekt to zwisające z kaloryfera waciki. Reszta jest bez zarzutu. tez mi sie rzuciły woczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 03.11.2010 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 A mnie jest o jeden ozdobny pasek za dużo - ten szary w połowie łazienki - nie wiem dlaczego, ale zupełnie mi tam nie pasuje Poza tym łazienka cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 03.11.2010 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 @duś: ale mnie idzie o tych sprzedawców on-line. Zamówić owszem, możesz nawet 1 płytkę. Ale za jej transport zapłacisz, jak za całą paletę Ja tak szukałem 9-ciu dekorów i w końcu zamówiłem u lokalnego sprzedawcy, bo u tych on-line za 9 szt. fajek o wym. 2cmx20cm zapłaciłbym ponad 100 zł za sam transport (podczas gdy paczuszka z tymi dekorami zmieści się w kieszeni wewnętrznej marynarki i jeszcze będzie luz na portfel ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 03.11.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 gdyby nie to że jest napisane poprawnie, ze znakami przestankowymi, akapitami....to bym pomyslała że to kolejne wcielenie ANSE łazienka baaardzo ładna :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wawrzyn105 03.11.2010 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Kaczor79 Łazienka ładna,jednak nie wyobrażam sobie na klęczkach kąpać moją córcie w takiej wannie i mam wrażenie ,że ciężko się wchodzi do takiej wanny,ale może się mylę. Czy na tych czarnych kaflach nie zostają ślady po wodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 03.11.2010 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Temat mojej łazienki był już wcześniej poruszany, ale ponieważ zapadła ostateczna decyzja co do wyboru płytek, ale mam jeszcze jedną prośbę o radę. Jak sądzicie, z której strony lepiej zamontować baterię - u góry wanny (tak jak na wizualizacji), czy z boku - na ścianie z panelem z kwiatkiem? http://images37.fotosik.pl/333/ee9c2ccb2928cf66med.jpg Chodzi o funkcjonalność rozwiązania. Obawiam się, że w tej wersji co jest teraz parawan może się 'obijać' o baterię, ale w wersji z baterią na drugiej ścianie może być kłopot z przewodem prysznicowym.... Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts