Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Już tłumaczę, nad geberitem jest wnęka a nad nią szafka.

Szafka ma być dokładnie w tym samym kolorze drewna co blat pod umywalkę.

Chce żeby drzwi też były dokładnie w tym samym odcieniu.

Kolor na szafkach to zdjęcie mojej podłogi. Bo chcę, żeby drewno było odbarwione na szaro.

Pod szafką we wnęce będą dwa halogeny takie bardzo delikatne, żeby w nocy nie zapalać górnego światła tylko właśnie te halogenki.

Chodzi mi o to, że masz kilka "konkretnych" elementów: szafkę pod umywalką, półkę nad geberitem i szafkę. Wg mnie tyle "akcentów" wystarczy. Lustro wkleiłabym w płytki, żeby nie robić kolejnego znaczącego elementu (czyli ramy). Gdyby miała być jakaś rama, to zrezygnowałabym z szafki pod umywalką. Wg mnie nie można tak małej toalety "przeładować". Pomyśl, że jeszcze będzie tam jakiś wieszak na papier, jakiś ręcznik i ... wg mnie może się tam zrobić "ciasno". Ale powtarzam - to tylko moje zdanie. Ostatnio przechodzę etap minimalizmu i to pewnie dlatego .... :)

Dopisek: Lustro zrobiłabym na szerokość szafki pod umywalką ....

To po co się w ogóle odzywasz, jak nie masz nic do powiedzenia?:confused:

Moment. , o co Wam chodzi? Jak to nie mam nic do powiedzenia. Właśnie napisałem, że ta łazienka ma okropną kolorystykę, która mi się nie podoba. To jest właśnie moje zdanie. Skoro podoba się innym to ok. Jak już to napisałem, każdy ma swoje gusta i guściki. Dlaczego Ty możesz się wypowiadać a ja już nie, tylko dlatego, że mam odmienne zdanie? Czy na tym forum trzeba tylko wyrażać swoje ohy i ahy?

Edytowane przez emjot27

Moment. , o co Wam chodzi? Jak to nie mam nic do powiedzenia. Właśnie napisałem, że ta łazienka ma okropną kolorystykę, która mi się nie podoba. To jest właśnie moje zdanie. Skoro podoba się innym to ok. Jak już to napisałem, każdy ma swoje gusta i guściki. Dlaczego Ty możesz się wypowiadać a ja już nie, tylko dlatego, że mam odmienne zdanie? Czy na tym forum trzeba tylko wyrażać swoje ohy i ahy?

Takie rozmowy już tu były, argumentów też padało mnóstwo, więc nie będę ich wszystkich powtarzać. Generalnie chodzi o to, że w gotowych, już zrealizowanych projektach, jak Ci się nie podoba, to się nie odzywasz, chyba że jeszcze można coś zmienić, a najczęściej nie można. W powstających projektach wyrażasz swoją krytykę pod warunkiem, że jest konstruktywna i chcesz w ten sposób pomóc.

no a nie jest to tak ,że jak ktoś już coś pokazuje zrealizowanego to liczy na opinię innych i niekoniecznie przychylną ?

bo mnie się nie raz na FM oberwało za coś już zrealizowanego , ba nawet bezczelnie ktoś "rozgrzebał" mój dziennik nie proszony o zdanie.Mnie to akurat dynda bo lubię krytykę.

Szanuję Twoją wypowiedź Rasia , niestety nie wszyscy mają tyle taktu.

Mnie też się podoba. Co prawda kolorystyka nie moja - aktualnie przechodzę fazę brązów - ale daje sporo możliwości aranżacji. Szarości są na prawdę fajne.

Ja mam tylko pytanko do RSP - pisałaś, że łazienkę zrobiliście z kuchni i ma ona spore okno - co planujecie z nim zrobić? Inaczej - będą rolety, żaluzje, firanki?

Dzięki:) No własnie...okno...Nie mam zielonego;) pojęcia co z nim zrobić. Początkowo myslałam o żaluzjach zwijanych od góry i dołu-o takich :

http://zaluzjeroletki.pl/Plisy___zaluzje_plisowane,10.html

ale z drugiej strony prosta delikatna firana spowodowałaby większe poczucie przytulności-nie wiem na co się zdecydowac, może coś doradzicie?

Swoja drogą kupilismy swiatelko centralne:

d129d7959a0a71a03e&#9.jpg

Takie rozmowy już tu były, argumentów też padało mnóstwo, więc nie będę ich wszystkich powtarzać. Generalnie chodzi o to, że w gotowych, już zrealizowanych projektach, jak Ci się nie podoba, to się nie odzywasz, chyba że jeszcze można coś zmienić, a najczęściej nie można. W powstających projektach wyrażasz swoją krytykę pod warunkiem, że jest konstruktywna i chcesz w ten sposób pomóc.

Ok. W takim razie przepraszam i nie wypowiadam się już w tej kwestii :)

a ja z pytaniem o wykonczenie laczenia wanny i plytek - czy macie to miejsce przeciagniete silikonem - a jesli tak to czy jest to silikon bezbarwny czy w kolorze plytek?

chodzi mi o to ze wydaje mi sie ze sprzedawca w cAstoramie przestrzegal przed uzywaniem do tego kolorowego silikonu, bo moze odbarwic wanne akrylowa.

natomiast nasz spec wlasnie kolorowym to laczenie pociagnal?

czepiac i kazac zmieniac - czy to naprawde nie ma znaczenia??