Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dosłownie tak, ale w podtekście chyba nie trudno wyczuć, że liczy na aplauz.

To tak jak spytać kogoś z rozbrajającym uśmiechem i euforią w głosie " jak Ci się podoba moja nowa fryzura?" mając na głowie koszmar.

Dokleić włosów się nie da, właścicielka fryzury jest przeszczęśliwa, to co przyniesie szczera odpowiedź.

Co innego jak się spyta o radę przed pójściem do fryzjera, wówczas można zasugerować że ostatni kolor nie był zbyt trafiony, a fryzjer mógł bardziej się przyłożyć do cięcia.

Dokładnie tak, jak napisała e-mól.

nemi, ale wydaje mi się, że trzeba wykazać trochę samokrytycyzmu i pokory wobec własnych umiejętności projektowania wnętrz. Podejść do tego z większym dystansem. I tutaj nie chodzi właśnie o styl, tylko o to, że jedną nieprzemyślaną decyzją psuje się cały efekt swojej pracy.

Sama łazienka jest bardzo ładna (mimo, że nie jest w moim stylu) i ten pomysł z fugami według mnie popsuł właśnie cały efekt. Po prostu inwestorka "przedobrzyła", a to często zdarza się w trakcie projektowania wnętrz. Na forum jest dużo tzw. przegiętych wnętrz.

W sumie inwestor sam sobie narobił "bigosu" ;)

Edytowane przez Aleksandryta

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nemi, ale wydaje mi się, że trzeba wykazać trochę samokrytycyzmu i pokory wobec własnych umiejętności projektowania wnętrz. Podejść do tego z większym dystansem. I tutaj nie chodzi właśnie o styl, tylko o to, że jedną nieprzemyślaną decyzją psuje się cały efekt swojej pracy.

Sama łazienka jest bardzo ładna (mimo, że nie jest w moim stylu) i ten pomysł z fugami według mnie popsuł właśnie cały efekt.

W sumie inwestor sam sobie narobił "bigosu" ;)

Oczywiście, że masz rację - o niebieskich fugach pisałam wcześniej (pierwszy post na stronie). :) Ta łazienka również nie jest w moim stylu - ja przechodzę fazę brązów, ale są w niej elementy, które mi się podobają. Jasne, że można było zlecić projektantowi wykonanie innego projektu, etc., ale w tej chwili 'mleko się rozlało' łazienka prawie gotowa, więc może zamiast krytykować, trzeba pomóc? Aleksandryta uwaga absolutnie nie do Ciebie, tylko do wypowiedzi z poprzedniej stronki. :)

Na forum jestem od ponad pół roku, kilka razy korzystałam z Waszej pomocy, na razie na etapie projektów, ale jak przeglądam niektóre 'super-wypowiedzi' to tak sobie myślę, że swojej łazienki to chyba nie pokażę, bo jak poczytam takie uwagi, jak Nasz Kolega to po prostu się załamię i przestanę lubić swoje mieszkanie. :) Zawsze jest tak, że ile osób tyle opinii i gustów, ale chyba lepiej dać sobie na wstrzymanie przy pisaniu niektórych uwag, albo przynajmniej zastanowić się, jak ja bym się czuła / czuł gdyby ktoś o mojej łazience napisał coś takiego.

Przepraszam za emocjonalny ton wypowiedzi. :(

fajna czy nie ...powiem wprost ,jest na FM stadko baranków ,które krytykuje zawsze i wszędzie (jak już wspomniała nemi) co nie jest szare,białe ,minimalistyczne...

kurna to jak z dżinsami , nie nosisz nie jesteś trendy, czy wszystkie wnętrza mają być w takim samym stylu ?wnioskuję , że to obowiązek bo inaczej jesteś kiczem

rzygać mi się już chce....

i się znów nam tu zaczyna zabawa w adwokatów diabła i teraz przez kolejne 5 podstron będzie "o kant d taka ostra krytyka", "zgadzam się", "masz rację", "usunąć krytykantów". zero treści i jedna wielka przepychanka słowna a propos tego jak jest a jak powinno wyglądać zachowanie na forum. słowem - kółko wzajemnej adoracji, w gruncie rzeczy takie samo jak kółko wzajemnej krytyki tak głośno przed chwilą potępiane.

czy możemy jednak zostać przy ocenianiu łazienek?

wolność wypowiedzi daje prawo krytyki, dlatego każdy wrzucający tu zdjęcie musi się liczyć z ewentualnością przeczytania niepochlebnego głosu. jestem zdecydowanym przeciwnikiem cukrzenia i d-włażenia wyłącznie z powodu takiego, że ktoś ma skończony projekt. to niech nie wrzuca zdjęcia (ponieważ mój jest nieskończony i nie chcę usłyszeć, że mam straszny syf i brak ożywczych dodatków - nie wkleiłam dotąd mojej łazienki. proste).

tyle że francja-elegancja wymaga odpowiedniej formy w każdej wypowiedzi i to akurat uważam, że jest nie do przeskoczenia. nie tylko pochlebne ale i krytyczne głosy wypada uzasadnić. i może podarujmy sobie stwierdzenia z cyklu "rzygać się chce" (przede wszystkim są po prostu wulgarne)

Hallo moje Panie :) nakręcacie sie już za bardzo

NIKT nie napisal ze łazienka nie jest trendy i że musi taka być !

nikt nie napisal że najlepiej granat tam wpuścić. Padły jedynie sugestie co do niefukcjonalności pewnych rozwiązań. Błękity tez sa bardzo fajne ( ale trzeba uważać na sztuczne światlo, bo zmienia kolor)

Ja na razie podglądam i cenię sobie każdą krytykę (nie skierowaną do mnie) bo wiem, na co trzeba zwrócić uwagę. I gdyby nie te kąśliwe uwagi to FM zamieniło by się w grupę wzajemnych d**polizców i wtedy nic dobrego bym nie wyniosła stąd. Też uważam, że jak ktoś pokazuje swoje wnętrza to musi liczyć się z mozliwością otrzymania krytycznych uwag.

Choć inną sprawą jest, że e w e l jest stosunkowo nową osobą na forum i uważam, ze nie na miejscu jest startowanie od razu z pozycji krytyka, tym bardziej, że z tego co wiem nic ciekawego nam nie pokazała z wyjątkiem jadu.

Witam :)

Ponieważ cała ta dyskusja zaczęła się ode mnie, to powiem tak: nie obrażam się na słowa krytyki i bardzo ją cenię, bo dzięki temu mam okazję się czegoś nauczyć, coś zmienić na lepsze, itd. Oczywiście staram się filtrować krytykę konstruktywną od krytyki prostackiej i chamskiej ;P

Swoje zdanie na temat pewnych wyborów powiedziałem. Dodam, że nie korzystaliśmy z usług żadnego projektanta i wszystko było wykonane we własnym zakresie.

No i nie chwytam już majzla, aby zryć wszystko, bo jakaś/jakiś tam ktoś orzekł, że to masarnia... Najwyżej zacznę szlachtować żywca w tej wannie i się przebranżowię z informatyka na masarnika... A szlachtowanie zacznę od tych najostrzejszych krytykantów, hehehe ;)

No dobra, koniec off-topu, bo nas Ponury zje z kluseczkami :> Poddając ocenie chciałem uzyskać Wasze podpowiedzi co do umeblowania głównie, a nie czy drapać tę fugę i odkuwać płytki :p

forum jest od tego aby wyrażać swoje opinie

poziom nas forumowiczów świadczy o tym w jaki sposób te opinie wyrażamy

kazdy kto odwazy sie umiescić swoje wnętrza na forum juz zasługuje na słowa uznania za odwagę

ale musi tez mieć twardy tyłek bo nie zawsze opinie sa pochlebne

na temat gustów sie podobno nie dyskutuje

konstruktywne uwagi dot. rozwiązań funkcjonalnych itp. mysle ze sa potrzebne i te krytykujące i te pochwalne

a kazdy z nas niech sobie wyrabia własne zdanie i robi ze swoim domem czy mieszkaniem co chce

edit:

No i nie chwytam już majzla, aby zryć wszystko, bo jakaś/jakiś tam ktoś orzekł, że to masarnia... Najwyżej zacznę szlachtować żywca w tej wannie i się przebranżowię z informatyka na masarnika... A szlachtowanie zacznę od tych najostrzejszych krytykantów, hehehe

i o to chodzi brawo

Przez takich jak EWEL nie chce mi się tu wracać!

To raczej nie mój problem.

Co do mojej krytyki, to nie zmienię zdania, bo nie potrafię wyrażać fałszywych opinii... po prostu nie jestem fałszywa jak niektóre tu osoby.

Najlepiej chyba byłoby wg. nich by sobie słodko pierdzieć i cukrować a tyłek obrabiać forumowiczowi np. w innym temacie, pisząc np.

- ale widziałam skopaną łazienkę, wiesz gdzieś tam w temacie naszych łazienek jakiś czas temu.

Żenujący są dla mnie tacy ludzie a na pewno ich na forum nie brakuje. Z jednej strony haha... hihi... a z drugiej prześmiewki.

Jeśli ktoś wstawia zdjęcia i prosi o opinie, to znaczy że liczy się z pozytywnym jak i negatywnym oddźwiękiem, w końcu to forum i każdy ma prawo do wypowiedzi (byleby w temacie) a nie towarzystwo wzajemnej adoracji.

Jeśli boli was to, że ktoś wyraża swoja krytyczną opinie, to załóżcie nowy temat (Oceńcie moją łazienkę ale bez krytyki)

Ludzie co to się dzieje... przecież wymarzoną wręcz sytuacją, jest możliwość uczenia się na błędach innych (nie jest to łatwe i niewielu to potrafi).

Jednak by pokazać błędy to musi być krytyka ot, taka zależność. :yes: Dzięki krytyce ludzie potrafią dostrzec błędy i wyciągnąć wnioski bardziej lub mniej konstruktywne co w przyszłości pozwoli zminimalizować lub wręcz uniknąć błędów popełnionych przez innych.

Mając tego świadomość otwierają nam się oczy i wiemy co możemy zrobić i czego oczekiwać, łatwiej jest zwrócić uwagę lub zaproponować / zasugerować (by nie urazić jego dumy) ;) majstrowi, by coś zrobił nieco inaczej, bo wiemy że można lub, że to co właśnie nam robi jest po prostu karygodne.

PS. Moje wnętrza mam nadzieję, że zawitają tu pod koniec przyszłego roku i wierzcie mi lub nie... chętnie poczytam słowa krytyki, choćby po to by dać innym szanse nie powielania moich błędów.

Alleluja.

[EDIT]

Choć inną sprawą jest, że e w e l jest stosunkowo nową osobą na forum i uważam, ze nie na miejscu jest startowanie od razu z pozycji krytyka, tym bardziej, że z tego co wiem nic ciekawego nam nie pokazała z wyjątkiem jadu.

Forum czytam regularnie od początku 2007 roku, kiedy to jeszcze było w starej szacie, czyste i klarowne (dla mnie teraz już takie nie jest) a ten temat był raczkiem nieboraczkiem lub może dopiero powstawał. Jednak dopiero teraz miałam potrzebę by się zarejestrować i wcale nie po to by strzelać jadem. Edytowane przez E w e l

Martinezo,

ja bym dala biale koszyki/pudelka na polke pod umywalkami.

Ogolnie tez jakas biala zabudowe na pralke i detergenty by je schowac. Znalazlam w necie pare niebieskich lazienek z bialymi meblami. Fajnie wyglada:D

http://www.decorpad.com/photos/2008/11/21/3f2bf3b00c92.jpg

http://www.marble-cleaning-products.com/images/bigstockphoto_Blue_Bathroom_4504618.jpg

http://www.stylehomes.net/wp-content/uploads/2010/07/Blue-bathroom.jpg

http://www.ctm.co.za/images/images_inspiration_gallery/pic_blue_bathroom.jpg

Niestety nie znalazlam jakiegos fajnego przykladu na zabudowe pralki. Moze to w przyblizenie by pasowalo na azgospodarowanie rogu z pralka.

Maja

kurcze dawno tu nie zaglądałam. czytam od dwóch stron tą całą aferę z martinezio i nie kumam o co chodzi. Wyobrażam sobie już jakąś totalną różowo - zielono -zółtą masakrę z niebieskimi fugami i w końcu docieram do zdjęć łazienki....

I tutaj szok. Fajna łazienka. Fakt, nie arcydzieło mistrza projektanta jak z katalogu, ale kolory do siebie pasują, kilka ciekawych rozwiązań, rewelacyjne dolne podświetlenie wanny. Przede wszystkim zaś przestronnie, jasno i na pierwszy rzut oka praktycznie...

I tak sobie myślę, że chyba w tym wątku chodziło o to, żeby właśnie takie łazienki oglądać. A nie te z katalogów, bo do tego można sobie kupić 4 kąty :D

A jak tak bedziecie na siebie naskakiwać to w końcu normalni ludzie się przestraszą, a wątek przerodzi się w zbieraninę zdjęć z cyklu "znalazłem w necie zajebiaszczą łazienkę, wkleję na forum, że niby moja i niech się cieszą..."

Moim skromnym zdaniem u Martinezio widac, że sam gość ciężko pracował. I powinno się to docenić. Ciekawe ilu z tych krzykaczy potrafiło by coś takiego samemu własnymi ręcami.....

Ewel, a kto ci każe wyrażac fałszywe opinie, słodko pierdzieć, czy cukrować!!! Mniemen, iż posiadasz duże doświadczenie i i wiele konstruktywnych uwag umiesz dostarczyć, ale czy to daje przyzwolenie na tak daleko idący obraźliwy i zdecydowanie zbyt ostry ton? Czy to tak trudno zrozumieć?

No białe koszyczki pod umywalki by pasowały. Tam generalnie będą ręczniki i takie tam, więc do koszyczków by je pasowało zapakować, żeby nie walały się w bezładzie.

Co do zabudowy pralki, to jeszcze pomyślę - pewnie coś z laminatu warto by było tam postawić... Początkowo myślałem o jakiejś ażurowej zasłonce harmonijkowej na tę wystawkę, ale może faktycznie warto by to w całości zasłonić - blacik by się przydał... Muszę przedyskutować z małżowinką ;) Dzięx.