Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

galaxa łazienka całkiem fajna. Ja bym tylko zastanowiła się nad roletą, krórą można by "zamknąć" tę kosmetyczno-chemiczną wystawkę nad wanną, bo jakiś taki nieład wprowadza. :)

Podaj proszę jeszcze wymiary łazienki.

czekaj czekaj.l Wystawka musi zostać bo to jest praktyczne. Trudno zebym po mydlo siegała do szafki. Tylko w sklepie wystawki wyglądają łądnie (podobnie jak i szafy) kiedy to na polce stoi kilka kosmetyków i to w jednym kolorze:) Poniewaz lubie kosmetyki miec pod reka w wannie (maski, odzywki, pilingi itp) musze jakos przezyc :) ale dzieki za sugestie

galaxa nie do końca się z Tobą zgodzę - u mnie przy wannie stoi balsam pod prysznic i szampon do włosów - pozostałe kosmetyki pochowane w szafkach, jak mi coś potrzebne to przynoszę, a po użyciu chowam na miejsce. A w mieszkaniu, w którym jeszcze teraz mieszkam mam łazienkę o powierzchni 8m2. :)

U Ciebie sugerowałam opuszczaną roletę, czyli takie coś, co po prostu można zasunąć. I wtedy wszystkie rzeczy masz pod ręką, a przy okazji są one niewidoczne dla gości. :)

Tutaj przykład kuchenny:

http://img204.imageshack.us/img204/5575/roleta2.jpg

mariko ucieszyłam sie z Twoich fotek, bo tez planuje Imolę z tą dokładnie ceramiką łazienkową. Nawet o wannie takiej myślałam. Niestety gdy zobaczyłam 2 porcje fotek...z wanny rezygnują. Strasznie trumiennie to wyszło, do tego drewno wokół z tym podestem wrrrrrrrrrr . Mąż zerknął i powiedział, ze nie wszedłby do tej wanny.

ale pierwsza część Łazienki ok, .

znam z łazienki mojej przyjaciółki która tydzień po wyplytkowaniu i montażu mojej łazienki rozpoczęła prace w firmie, która zajmuje sie takimi rozwiązaniami. gdy kilka tygodni pózniej robi remont - zainstalowali sobie raki bajer.

bajer, owszem, ale fajny i przydatny. problemu parowaniavnia usuwa całkowicie, ale jednak lustro odparowuje szybciutko

Sprawa wystwek była już omawiana , no niestety szpeci to łazienkę ,nie mówiąc już o sprzątaniu . Nie wiem ale dla mnie to żaden problem wziąć z szafki swój koszyczek z przyborami do kąpieli , mąż uparty więc swój szampon ma pod ręką i oczywiście mydło .

No dla ciebie nie. Ja lubie inaczej. Coż, nie wszystko moze byc idealnie. Prawde mowiac nie do konca chodziło mi o sugestie, bo na to juz troche za pozno. chciałam sie z wami podzielic, pokazac jak ja rozwiazałam pewne rzeczy w małej lazience. Bedzie to pomocne lub nie. Nie wnikam :)

Mam jeszcze następujące pytania do znawców łazienek :-)

- Czy oprócz grzejników w łazienkach macie jeszcze ogrzewanie podłogowe w łazience ( dla przyjemniejszej w dotyku podłogi )

- Na jakiej wysokości wieszacie wieszaki w łazience na ręczniki ? Wyżej żeby było wygodniej czy niżej rzeby mniej rzucały się w oczy ? Jest na to jakaś reguła ?

Witam, proszę o radę :)

Wybrałam do łazienki białe kafle Baldocer Blanco Brillo, do tego mozaika szklana Cayenne/Mango. Czy szara podłoga będzie pasować do tego zestawienia? Myślałam o płytkach podłogowych Azteca Coimbra Gris... Wówczas dałabym szafkę pod umywalkę z Ikei seria Godmorgon - szarą i blat drewniany z merbau + drewniane dodatki, żeby ocieplić białą łazienkę. Nie pogryzie mi się to?

Mozaika byłaby tylko w postaci dwóch cienkich pasków pod prysznicem koło natrysku. Białe kafle będą położone do połowy wysokości łazienki. Ceramika biała.

Niby miałam wyobrażenie i konkrety zamysł, a teraz powątpiewam czy razem to zagra :( Dlatego proszę o opinie.

cayenne.mango.4.8.jpg

azteca_coimbra_gris.jpg

godmorgon ikea.JPG

bf2a5c4353529a2f8b46fa73a2d10398.jpg

Witam, proszę o radę :)

Wybrałam do łazienki białe kafle Baldocer Blanco Brillo, do tego mozaika szklana Cayenne/Mango. Czy szara podłoga będzie pasować do tego zestawienia? Myślałam o płytkach podłogowych Azteca Coimbra Gris... Wówczas dałabym szafkę pod umywalkę z Ikei seria Godmorgon - szarą i blat drewniany z merbau + drewniane dodatki, żeby ocieplić białą łazienkę. Nie pogryzie mi się to?

Mozaika byłaby tylko w postaci dwóch cienkich pasków pod prysznicem koło natrysku. Białe kafle będą położone do połowy wysokości łazienki. Ceramika biała.

Niby miałam wyobrażenie i konkrety zamysł, a teraz powątpiewam czy razem to zagra :( Dlatego proszę o opinie.

Moim zdaniem bardzo ok. tylko uważaj z merbau, bo czerwony do tego wszystkiego nie będzie za bardzo pasował... nejlepszy byłby taki miodowo-bursztynoway jak ta mozaika, czyli coś takiego: http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRpLsUMacbVfIAUOVlM0otR7pygd1yLSOcf7Qd1Onq08pVa9mFr4w, a nie takiego: http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRZ5XnQ9-jf5QrqXYKOIphDs1Tqc9ZSWwsfWFW0xjav7YJWO9I-1w

Bardzo proszę o pomoc

Ma pytanie, czy jeśli chce mieć sedes stawiany na podłodze, a nie podwieszany, a wodę do spłuczki z baczku zabudowanego, to jaki stelaż "geberit" powinnam zakupić. Czy może być każdy?

Stelaż do podwieszenia jest niepotrzebny, ale musisz mieć odpowiedni zbiornik na wodę przeznaczony do zabudowy.