Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nic się absolutnie nie dzieje.

Jeśli chodzi o techniczną stronę wykonania, to nie mam pojęcia. Szklarz współpracował z firmą od wydruków. Mnie interesował tylko efekt końcowy. Przywieźli gotowy szklany panel i taki przykleili do ściany. Pozostale wydruki są pod szklanymi drzwiami zamykającymi cześć z kotłem.

Do Kallula

Tak na podłogę kładziemy te płyteczki kremowe .Już mamy zamówionę w poniedziałek nam przywiozą to zobaczymy na je wszystkie.Tak naprawdę to w gazetkach z tymi płytkami na zdjeciach jest ich dużo i tak średnio pasują razem. Z tymi płytkami na podłogę drewnopodobnymi to nawet fajny pomysł tylko czy nie będzie za ciemno , zależy jak wielkośc łazienki .

Ania i Bartek - bardzo dziękuję za poradę i ostrzezenie, czekam na zdjęcia łazienki z takim razie.. ja myślałam by położyć na podłodze woodentica beige, bo nam go zostało trochę z reszty domku, ale nie wiem czy będzie jasny pasował do tak ciemnych płytek jakie ma inverno..

moniko, na pierwszych dwóch zdjęciach jest umywalka Khroma firmy Roca.

agnie-cha, nie wiem, o które płytki chodzi? W dolnej łazience (pierwsze zdjęcia) są płytki Marca Corona seria Frame, w górnej Aparici seria Marlate. Płytki z dolnej łazienki są faktycznie praktyczne - nie widać na nich kurzu, łatwo się je myje, natomiast te z górnej łazienki czyściłam dzisiaj 4 godziny :(. Zobaczymy, mam nadzieję, że tylko początki są takie ciężkie i szybko pozbędę się budowlanego pyłu, kleju, odprysków z farby.

Patrząc na te Wasze cuda mam nieodparte wrażenie że jestem z jakiejś innej bajki. Podobają mi się nowoczesne wnętrza, nawet bardzo, ale cóż u siebie ich nie widzę...

Poza tym jakoś tak już mam, że wszystko muszę wymyślić sama, bo musi być praktycznie. A czuję się dobrze tylko w klimatach klasycznych.

Przedstawiam moją łazienkę eksperymentalno - oszczędnościową (przy naszej sypialni małżeńskiej).

W tej łazience upchnęłam wszystkie nieudane zakupy... bo zabrakło już kasy. Kabina nie zmieściła sie w łazience na parterze, tak samo kinkiety, dodałam stary plafon. Płytki podłogowe pomieszałam z niepotrzebnie kupionymi do kuchni ( teraz troche żałuje bo za pstrokata wyszła ta podłoga) i mozaika pod umywalka też przedobrzona.

Ale ogólnie jestem zadowolona, jest bardzo wygodnie i dobrze się czuję z takimi trochę kiczowatymi dodatkami :)

Jak będzie wiecej gotówki to zmienię umywalkę na kamienną misę z mosiężną patynowaną baterią i zmienie zasłonkę na złotą taftę (chyba).

laz nasza1.jpg

laz nasza2.jpg

laz nasza3.jpg

laz nasza4.jpg

Lustro jest tylko nad umywalką :) i tylko w łazience na pierwszych zdjęciach (dzisiaj kupiłam lustro do górnej łazienki). Ciągle nie ma oświetlenia, ręczników (mam już pomysł na ich nietypowe ułożenie), w łazienkach trzeba jeszcze sporo dopracować - porozkładać pojemniki na mydło, itp. choć nie lubię zagraconych wnętrz i postaram się porozmieszczać dodatki raczej oszczędnie :).

Ja od kilku lat mam lustro 90x100cm nad miską WC. Łazienka była dla mnie tak klaustrofobiczna, że zdecydowałam się na takie rozwiązanie.

Każdy pierwszorazowy gość był w szoku. Wtedy tłumaczyłam, że mając trzech panów zmuszam ich do patrzenia w lustro i refleksji nad sobą. Nie marnują czasu stojąc nad miską.

Bardzo polecam takie rozwiązanie do małych toalet.