Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oczywiście, że jest zgoda na publikacje zdjęć. Od razu zaznaczę, że te zdjęcia to nie wizytówka firmy, reklama, i cokolwiek w tym stylu. Wstawione są tak po prostu, może ktoś znajdzie inspirację w detalach? Niektórzy się zapędzili w krytyce, przekraczając granice... O gustach, wierze się nie rozmawia, czego niektórzy nie rozumieją. Może się coś nie podobać, może być nie w jego stylu ale.. gusta są różne. Pamiętajcie, że projektant musi liczyć ze zdaniem zamawiającego. Jak ktoś zauważył, dostaje nieraz szkice, zdjęcia z gazet itp

Najlepiej dla niektórych było by powiedzieć: Panie co mi tu Pan pokazujesz, ja jestem wielki projektant i zrobię po swojemu, pana zdanie sie nie liczy i ma się podobać to co mi. On odpowie(uniżenie, jest już taki malutki): Przepraszam Pana Wielkiego Projektanta, że śmiałem przychodzić z moimi nędznymi papierkami, marzeniami wizjami..w tym momencie pada na klęczki, trzęsącymi rękoma wyjmuje plik(bardzo gruby) pieniędzy i klucze do mieszkania i z oddaniem należytych honorów, zapomina o tym czego pragnął , wycofuje się pospiesznie do drzwi kłaniając się do samej ziemi i bojąc odwrócić tyłem aby nie obrazić Pana Wielkiego Projektanta widokiem swego tyłka:)

Oczywiście często klient zdaje się w zupełności na wizje projektanta i wtedy można puścić wodzę fantazji

No i z opinii o wnętrzu schodzicie na zupełnie inne tory, zgody na publikacje.

Dział prany forum się kłania a nie miejsce gdzie ocenia się łazienki!

Gro prawowitych właścicieli wnętrz i ich zdjęć, które pokazujecie na forum nie ma o tym zielonego pojęcia.

Jeśli chcecie się pastwić nad człowiekiem, który wstawił tu (waszym zdaniem) kontrowersyjne pod tym kontem zdjęcia, to najpierw niech znaczna część tych osób zrewiduje swoje wstawki.

I nie jest usprawiedliwieniem fakt, że tę czy inną fotkę znalazło się w sieci bo właściciel tego co ona przedstawia może nie mieć o tym zielonego pojęcia i być mieszkańcem Pcimia w Meksyku.

Przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać jak widzę ile tu osób jest jak chorągiewka na wietrze i jeszcze to jak popadacie ze skrajności w skrajność, nie tylko tematyczną.

[edit]

Widzę że pisaliśmy post w tym samym czasie z tym, że ja pewnie dłużej :)

w sumie troche odwagi obsydian ma :)

o tyle o ile możemy skrytykować tą łazienkę, to może taki włąśnie zamysł miał inwestor bądź jego projektant...i można tu dyskutować o ich gustach, przemyśleniach, braku wizji... ale uświadamia mi / a może i nam/ ta łazienka jak bardzo trzeba wszystko przemyśleć i probować scalićw jedność nasze pomysły. Że czas spedzony na przemyśleniach i różnych koncepcjach zwykle nie będzie czasem straconym.... bo gdybyśmy tak parę rzeczy wybrali jak ten inwestor, potem zmontowali w jednej łazience to byśmy mieli taki misz-masz :) a tak to sie uczymy, że trzeba i warto zaprojektować wsio od A do Z żeby potem nie mieć takiego chochoła u siebie! i za tą lekcje obsydian dzięki!!

no właśnie tak się zastanawiam czy właściciel o nich wie?

To już problem właściciela :p

Łazienka jest po prostu niepraktyczna z punktu widzenia jej funkcjonalności. Rozumiem, że wanienka dla dziecka stojąca w łazience to tylko na pewien czas, ale nie przewidzieć miejsca na suszarki i miski oraz na kosmetyki to już porażka.

Wstawiając te zdjęcia nie myślałem o reklamie itp. Na forum muratora jest sporo naszych projektów i realizacji w różnych działach, bez reklamy. Nieraz inspirują nas detale, i ktoś to zrozumie:) Najłatwiej jest krytykować a potem to już lawina zachęconych malkontentów. to takie typowe i przewidywalne:) Ale najważniejsze jest kiedy inwestor po zakończonej pracy w ozdobnej torebce daje koniak i mówi: tego chciałem tak to widziałem:) i dla takich momentów warto pracować

Pozdrawiam

"To już problem właściciela

Łazienka jest po prostu niepraktyczna z punktu widzenia jej funkcjonalności. Rozumiem, że wanienka dla dziecka stojąca w łazience to tylko na pewien czas, ale nie przewidzieć miejsca na suszarki i miski oraz na kosmetyki to już porażka. "

Stelaż do wanienki i wanienka... a może jeszcze przewidzieć narodziny dzidziusia korzystając z wywiadu środowiskowego i dokumentacji medycznej?:) nie dajmy się zwariować.. Dla Pani to porażka a komuś może z tym dobrze i mu to nie przeszkadza? A może powinien się wstydzić, że ma dziecko i rzeczy, które sa potrzebne przy kąpieli, chować ze wstydem gdzie indziej? Jakby mało było pracy przy maleństwie to jeszcze taszczyć wanienkę ze stelażem? Trochę rozsądku:)

P.S. Kaczuszko też do odstrzału?:)

Edytowane przez obsydian

Czy zarzuty odnośnie tej lazienki dotyczą wykonania, projektu czy gustu bo juz się pogubiłam.......

I jeszcze te miski i wanienka.... No nie mogę się powstrzymac by tego nie skomentować..... Mam obecnie w domu 3 miesięczne niemowle. Mam wanienke i mam na nią miejsce w gospodarczej częsci domu. I co? Myślicie, ze codziennie po kąpieli ją wynosimy tam? No nie, zostaje w łazience bo blisko pokoju małego, bo ocieka wodą po kąpieli, bo przynoszona do kąpieli jest zimna i...bo nam sie nie zawsze chce. O rany chyba powinnam sie teraz pochlastać bo takie faux pas popełniamy... mając w łazience oznaki życia domowego.

Inna kwestia to robienie zdjeć z umiejetnym kadrowaniem. Sądzę, że warto byłoby jednak na chwilę wystawić te miski, zrobić foty i wstawić je ponownie i byłoby po sprawie. Jak najbardziej odpowiednie zdjecie dla wykonawcy do wykorzystania z lepszym efektem niż ten obecny. ;) Ale jest jak jest i myślę, ze to da do myslenia. Jednak ilość i jakość tych misek i kosmetyków nie przesądza o jakości wykonania projektu a tej nikt nie skrytykował i to chyba dla wykonawcy jest najwazniejsze :)

Czemu? Jakie są Twoje uwagi dotyczace wykonania czyli realizacji czyjegoś projektu z powierzonych materiałow wg gustu klienta?

Bo te zdjęcia nie pokazują wykonania .... A sama powiedziałaś, że to właśnie wykonawca powinien był pokazać ...

Chociaż ja właściwie nie wiem co te zdjęcia miały pokazywać, więc już nic nie powiem w tej kwestii ...

Co do samej łazienki - o gustach się nie dyskutuje... A ona w moim guście nie jest.

Witam szanownych forumowiczów i proszę o pomoc. Szukam aranżacji łazienki, a w zasadzie salonu kąpielowego na poddaszu z wanną wolnostojącą. Na razie wiem, że wanna będzie okrągła i tyle. Może ktoś z Was ma taką łazienkę lub posiada jakieś zdjęcia. Marzy mi się poza tym Green forest we wnętrzu i płytki peronda domus na podłodze. Już ktoś pisał na tym forum o takim zestawieniu, ale nie znalazłam wizualizacji. Z góry dziękuję za pomoc.